HOW TO: Smokey eyes.

De perfecte Smokey eyes. Eén van de moeilijkste make-up looks die er bestaat, vind ik! Je moet altijd goed opletten dat hij mooi rondloopt, “smokey” genoeg is en dat je geen panda ogen creëert. Ik heb er echt heel lang over gedaan voordat ik een normale smokey eye kon maken. Maar oefening baart kunst!

Ik had wel eens op Youtube naar filmpjes gezocht en ze enthousiast nagemaakt. Het leek wel een oorlogspad. Overal zaten zwarte vegen op mijn gezicht en mijn ogen waren zwart omringt door de oogschaduw. Na het vele oefenen en verschillende producten te hebben gebruikt zijn dit voor mij de smokey eyes!

Ik zal aan jullie uitleggen hoe ik het heb gedaan. Als eerst begon ik op een gereinigd gezicht mijn oogschaduwbasis aan te brengen. Daarna heb ik met een zwart oogpotlood(speciaal voor een smokey eye) een dikke lijn over mijn ooglid getrokken. Het maakt niet uit of het netjes, slordig of een complete chaos is want je gaat hem nog vervagen!

Vanaf de wimperrand ener goed tussen. Zodat er geen huid meer zichtbaar is.

Vervolgens maak je je hele ooglid zwart.

Helaas is deze foto wazig. Maar hier heb je hem al uitgevaagd. Omdat ik het Smokey Eye Pencil van Essence heb gebruikt, is het uitvagen veel makkelijker.

Vervaagd.

Vervolgens “dep” je de oogschaduw op je ooglid.

Nadat je de oogschaduw hebt opgebracht ga je hem weer vervagen. Je moet hem goed “smokey” maken. Nadat ik hem had geblend heb ik op mijn ooglid een zwarte oogschaduw aangebracht en ook die weer vervaagd.

Nu zie je dat hij vanaf mij ooglid steeds lichter word en goed vervaagd is. Het duurt een tijdje voordat je alles goed geblend hebt. Ik heb hier ook al aan de onderkant een lijntje getrokken en hem af gepoederd met een zwarte oogschaduw. Ook heb ik mijn waterlijn ingevuld. Zorg er goed voor dat je geen stukken huid meer ziet.

Als laatste een matte highlighter net onder de wenkbrauw ook daarmee kan je hem vervagen en iets wat ik altijd vergeet bij een smokey eye de mascara!

Zo maak je de smokey eyes! Wat vooral belangrijk is, is het vervagen van de oogschaduw. De rest van mijn gezicht heb ik neutraal gelaten, omdat het anders too much werd.

Maak jij weleens smokey eyes?


2 Comments

Geef een reactie