TALK: MIJN VASELINE ALLERGIE?!

Vanwege mijn droge huid heb ik altijd lippen die kapot zijn. Oké, stiekem ben ik verliefd op mijn Rosebud Salve en smeer ik de hele dag door. MAAR! Daar ligt het niet alleen aan, grotendeels wel. Ik smeer te weinig of teveel. Tijdens de zomer heb ik er last van en dat geldt ook voor in de winter. Alleen met die kou, word het nog een keer zo erg. Soms heb ik nergens last van, totdat ik het opmerk. De volgende dag zijn ze ineens schraal. Ik draag daarom bijna nooit lipstick, hoe graag ik het ook wil. Het staat gewoon niet netjes als je allemaal velletjes en scheuren door je lipstick heen ziet.

VASELINE ALLERGIEMijn Rosebud Salve na ongeveer vier maanden.

Ik heb van alles al geprobeerd van scrubben tot weken niet smeren. Dat is echt een hel. Je wilt maar je lippen invetten zodat ze weer soepel worden en dat je normaal kan lachen zonder dat het een bloedbad wordt. Als allereerste ontdekte ik dat mijn Labello niet meer hielp. Ik snapte er niks van. Ik gebruikte hem nog vaker dan normaal, dat verergerde het probleem juist meer. Toen ik eenmaal er achter kwam dat de Labello niet meer hielp, begon ik met Vaseline. Het maakte het alleen zachter en soepeler, maar de situatie verbeterde nauwelijks.

Ik kwam er later pas achter dat Vaseline je huid niet voedt maar het juist afsluit. Ondertussen had ik al aardig wat bakjes en potten verbruikt. Dus ging ik over naar de Purol. Dat was de oplossing voor mijn schrale lippen! Ik gebruikte het met mate(althans dat dacht ik) en het werkte perfect. Ik had een tijd geen last er meer van maar als je niet afwisselt met een product die je vaak gebruikt kan je er een allergie voor opbouwen, dus moest ik ook afstand doen van de Purol. Ik vind dat Purol nog steeds een aanrader is voor mensen met schrale lippen! Het werkt echt perfect zolang je het maar niet overmatig gebruikt. Ik heb ook al de

lippenbalsems van The Body Show geprobeerd, die werken heel fijn! Alleen niet goed genoeg voor mijn lippen. Na al deze producten begon ik op het internet te zoeken voor andere lippenbalsems en zo kwam ik op de Rosebud Salve. Het is een lippenbalsem van vroeger, hij komt uit 1892. De balsem zelf ruikt gewoon naar vroeger! Ik had hem met Kerstmis gekregen en diezelfde dag nog gebruikt, ook toen had ik last van schrale lippen. De volgende dag was het een heel stuk minder! In het begin smeerde ik soms, maar dat werd al snel elke dag. Het bakje was goed gevuld, in maart was de onderkant al in zicht! Een aantal dagen voor mijn verjaardag dook mijn vaseline allergie weer op! Met pijn in mijn hart, neem ik ook afscheid van de Rosebud Salve. Ik hoop dat ik over een tijdje hem weer kan gaan gebruiken. Mijn laatste hoop is de Calendula zalf. Aangezien ik deze week nogal stom bezig was en gewoon de Rosebud Salve op mijn lippen smeerde, ben ik weer terug bij af. Ik ga nu voor de Calendula zalf en ben benieuwd wat de resultaten daarvan zijn.

Ik heb in ieder geval een missie dit jaar: op zoek naar de perfecte lippenbalsem. Die geen allergieën veroorzaakt of andere ellende. Misschien moet ik hem dan alleen gebruiken als ze schraal zijn. Ik houd jullie op de hoogte van mijn missie!

Welke lippenbalsem gebruik jij?


4 Comments

 • Amelie

  08/05/2014

  Probeer eens Eight Hour Cream, echt het beste spul ooit! Of gewoon standaard afwisselen, iedere twee maanden iets anders?

  Reply
  • CynthiaKoning

   25/06/2016

   Goede tip! Ik gebruik nu gewoon pure lippenbalsems zonder minerale olie en die zitten wel in de Eight Hour Cream. Bedankt voor je tip! :)

   Reply
 • Niet@Relevant.NL

  27/05/2014

  Na >30 jaar dagelijks gebruik van Purol zalf blijk ik daar ineens allergisch voor te zijn. Via de huisarts naar de huidarts, en die heeft bij mij lipeczeem geconstateerd. Nu een zalfje smeren en hopelijk is het over een maand voorbij. In plaats van Purol zalf gebruik ik nu pure vaseline, zonder toevoegingen van geur- en kleurstoffen.

  Reply
  • CynthiaKoning

   25/06/2016

   Oh, herkenbaar! Ik gebruikte ook dagenlang de producten, maar helaas ben ik ook allergisch voor vaseline en minerale olie. Inmiddels gebruik ik gewoon pure lippenbalsems. :)

   Reply

Geef een reactie