MAC Fix+ spray!

Toen ik afgelopen februari in Amsterdam was, was ik natuurlijk weer te vinden in de MAC Store aan de Heilige weg. Die naam doet mij aan Harry Potter denken,  SMEKKIES! Ik ben er vaak te vinden als ik weer de hoofdstad bezoek. Twee deuren verderop vind je ook de Make Up Store. Op aanraden van een klasgenoot besloot ik te informeren naar de fixeerspray van MAC.

Tijdens de praktijklessen moeten wij model liggen voor elkaar, een teken dat al je make-up eraf moet. Ja, een levende hell! Maar na de behandeling mag je je weer opmaken. Nadat een klasgenoot model voor mij had gelegen en zich had opgemaakt spoot ze een vloeistof over haar gezicht heen. Ik vroeg wat ze over haar gezicht heen sprayde en ze vertelde dat het een fixeerspray was daardoor haar make-up langer + beter zitten. Interessant! Ook hebben wij visagie lessen en toen kwam de spray weer terug. Ze gebruikte hem ook voor haar foundation spons, zodat haar foundation beter aan haar huid hechtte. Geweldig! Nadat ik haar had opgemaakt + de informatie in ontvangst had genomen, mocht ik hem op haar demonstreren. Ik was bang dat er grote dikke druppels uitkwamen en dat alles uitliep. De spray is zo fijn dat het niet gebeurd. Heel gek, maar hij legt een soort “beschermlaag” over je make-up heen.

Door de weerkaatsing van het licht, zie je de letters gedrukt in de verpakking staan!

De fixeerspray van MAC is een wondermiddel. Echt, een geweldig product. Ik gebruik hem sinds februari elke dag. Elke dag en er is maar een kwart uit. Zo weinig. Ik gebruik hem nu ook voor mijn foundation spons. Ik spuit er één keer de Fixeerspray op en breng ik er foundation op aan. Zachtjes dep ik het over mijn gezicht heen en mijn foundation zit beter dan ooit! Ik krijg er veel complimentjes over dat het zo egaal en natuurlijk is. Nadat ik mijn foundation, concealer, poeder en bronzer aan heb gebracht, maak ik mijn look af met de fixeerspray van MAC!

Zo ziet de fixeerspray eruit nadat je hem heb opgespoten. Het lijkt net alsof je druk gesport hebt, maar dat droogt allemaal op!

Iedereen heeft een andere manier om het op te brengen. De ene spuit twee keer en de andere drie keer. Ik gebruik zelf twee sprays omdat het bij mij anders als gaat “lopen.” Toen ik in de MAC Store was voor het product, demonstreerde de vrouw hem ook bij mij. Ze was echt heel klantvriendelijk en vertelde waarvoor het was. Ik weet zeker dat ik een nieuwe ga kopen als hij op is!

De fixeerspray is te koop in de MAC Store voor €16, maar ook bij de Douglas.

Gebruik jij settingssprays?


2 Comments

 • Melisa

  27/05/2011

  Hoi Cynthia,
  Ik was nieuwsgierig naar je website, daarom ging ik even jouw naam “google’en”. Je schrijft ontzettend leuk en duidelijk, en de fixeerspray……. lijkt me ook wel wat! Weer wat geleerd! Als Celine ooit een make-up party wil geven, dan huur ik jou wel in ;-)
  Succes met je blog en ik zal je volgen, veel liefs van Melisa

  Reply
 • Brigitte

  27/06/2015

  Vandaag heb ik mijn nagels laten doen, adres via een vriendin.
  Het geheim van dit succes is ook de spray. Nagellak blijft 6 weken goed zitten.
  Ter info: komt uit Brazilië, spuitbus lijkt op de ouderwetse grote hairspray.

  Groet, Brigitte Moniqfue

  Reply

Geef een reactie