TALK: Donsharen en make-up?!

Haren op je lichaam. De ene vind het vies, irritant en werkt alleen maar in zijn nadeel. Eigenlijk werkt het juist in ons voordeel. Het helpt tegen invloeden van buitenaf, bescherming en karakter. Met karakter bedoel ik de vormen van je wenkbrauwen want alleen jij hebt die vorm. Niemand anders! Dat is heel uniek. De ene heeft er een hapje uit, verschillende wenkbrauwen, veel of weinig haar. Geen één wenkbrauw is gelijk! De kant waarop je slaapt piekt en heeft meer haar dan de andere. De andere kant is perfect of juist niet. Epileren tot je geen wenkbrauwen meer over houdt, harsen totdat je brandwonden hebt en je mateloos irriteren aan stoppeltjes. We kennen allemaal het probleem of iemand met het probleem.

donsharen makeup

Zelf epileer ik mijn wenkbrauwen niet dus daar kan ik niet over mee praten maar wel over mijn tussen wenkbrauw! Ik irriteer mij aan de kleine blonde donshaartjes. Stiekem pluk ik ze allemaal weg, maar ze blijven hardnekkig. Ik heb het een aantal keer geharst, maar dat werkte in mijn nadeel. Bij de eerste keer ging het perfect! De tweede keer ging al minder en bij de derde keer liep ik een brandwond op. Ik gebruikte voor het eerst vloeibare hars en verbrandde mijn gezicht. Ik voelde het zelf niet maar toen ik de volgende dag keek, zag het er heel anders uit. Allemaal velletjes en een uitgedroogde huid, het leek wel op een schaafwond. Ik merkte het pas op toen ik mijn foundation had aangebracht en al op school was gearriveerd.

donsharen makeup

Omdat ik blond ben heb ik last van blonde donshaartjes en dan voornamelijk op mijn gezicht. Sinds ik de Fixeerspray van MAC heb, is het een stuk minder! Ook tijdens een Workshop van Miss Sporty heb ik veel geleerd(komt nog een artikel over). Omdat ik ook nog eens een droge huid heb, moet ik rekening houden met verschillende producten. Een aantal maanden geleden bracht ik mijn poeder in een ronddraaiende beweging op mijn gezicht. Fout! Als je de poeder op die manier aanbrengt op je gezicht en je hebt last van donsharen, veeg je de poeder eronder waardoor ze juist zichtbaar zijn. Daarom moet je van boven naar beneden vegen, zo is het al een heel stuk minder!

donsharen makeup

De Fixeerspray van MAC en de techniek om van boven naar beneden te poederen hebben mij echt geholpen! Ik veegde ook altijd mijn foundation uit, maar tegenwoordig dep ik hem erop en dan poeder ik hem van boven naar beneden af. Ik ben echt verliefd geworden op de Fixeerspray. Hij werkt zo goed en doordat heb ik ook het gevoel dat het minder is geworden. De haartjes zitten er natuurlijk nog wel, maar doordat ik het anders opbreng zijn ze niet meer zo zichtbaar! Als je echt van je donsharen af wilt, kan je het gaan harsen. Ik vind zelf dat het geen effect heeft, bij mij komt het ook steeds terug. Al die pijn voor niks! Verder heb je allemaal producten om alles te bleken, epileren, laseren en harsen, maar je kan beter je donshaartjes omarmen. Ze hebben ook een nuttige functie!

Heb jij donsharen? En hoe ga jij de strijd met hen aan?


Geef een reactie