Modeshow: Foundation zoektocht.

Ik was afgelopen dinsdag achter de schermen van een modeshow te vinden! We waren druk bezig met het plaatje compleet te maken. Er moesten nog een aantal kleine dingen gebeuren en daarbij mocht ik helpen! Het was echt een leuke ervaring om mee te maken, er komt nog een uitgebreid artikel over.

Voordat we naar de show gingen moesten we nog een foundation kopen voor het model. Eigenlijk vind ik een foundation zoeken voor iemand anders, het moeilijkste wat er is. Je moet op zoveel dingen letten; is het de juiste kleur? Past het bij haar ondertoon? Wat zit erin? Heb je liever een vloeibare foundation of een compacte? En ga zo maar door.

Ik had niet de juiste kleur en het model moest er natuurlijk wel netjes uit zien! We besloten om nog even naar de Kruidvat te gaan voor de wonder foundation die goed dekt, de Catrice Photo Finish. Aangekomen in de winkel en de testers te hebben geswatched. Werden we teleurgesteld, de kleur was te licht. Ik keek snel bij Essence, maar helaas. Bij Maybelline vonden we een mooie kleur! Ik besloot om het resultaat in het daglicht te bekijken en we liepen snel naar buiten. Ondertussen moesten we ook opschieten zodat we op tijd met de bus mee konden. Toen we eenmaal in het daglicht stonden was de foundation zo veranderd van kleur, er zat een blauwe ondertoon in. De kleur paste ineens totaal niet meer bij haar huid. Snel wandelde we weer de Kruidvat binnen en maakten we nog swatches van de andere merken, maar dat mocht niet baten. Alles was te licht of het juist net niet. Ik zat na te denken over welke winkels we nog meer hadden en toen kwam mijn nichtje met de Hema. Natuurlijk, de Hema heeft ook foundations! Met een sprintje stonden we in de Hema en bekeken we de foundations.

Swatches!

Ook daar waren de tinten te licht voor haar huid. Zelf heb ik het ook altijd met foundation. Ik ben te licht voor de meeste waardoor ik oranje word. Soms zie je een foundation en dan denk je dat het de juiste kleur is, maar dan is dat hem zó niet. Nadat we de Hema waren uitgelopen liepen we door naar de Etos om daar nog te kijken. Bij de Etos kozen we gewoon voor het huismerk, omdat we de andere al in de Kruidvat hadden getest. De kleuren kwamen dicht in de buurt! Eentje sprong er uit, maar die was het nog niet helemaal. Ons laatste hoop was nog de Kruidvat met een groter assortiment. Wij hebben in onze stad twee Kruidvat’s zitten, maar er verkoopt er één Gosh. Ik hoopte dat Gosh nog een mooie donkere foundation had, maar ook daar slaagden we niet. We besloten om gewoon de foundation van de Etos te halen. De kleur was op zich wel goed, maar nog niet helemaal perfect. We moesten hem echt hebben!

Eenmaal bij de modeshow aangekomen moest er nog zoveel gedaan worden. Toen ik begon met de make-up moest dat vrij snel achter elkaar doorgaan. Ik had alles alvast klaar zet, zodat ik alles snel kon pakken en overal bij kon. Ik had verschillende dingen bij elkaar gelegd en kon beginnen met de make-up! Het was natuurlijk al later dan verwacht, ineens vloog de tijd om. Ik begon gewoon met een basis en de highlighter. Daarna moest de foundation erop en toen begon de hel. De verpakking. Het kleine tubetje was zo goed ingepakt dat ik hem niet open kreeg. Het plakband zat er omheen gedraaid en er zat nog een alarmsticker tussen. De dag ervoor had ik mijn nagels netjes gelakt en door de krachtige plakband was die gaan chippen. Als ik ergens een hekel aan heb, is dat het chippen van mijn nagellak binnen één dag. Omdat we haast hadden kregen we de foundation niet open. Totdat mijn nichtje hem open krabde en het plakband los kreeg. Yeah, superwoman! Ik heb vervolgens gewoon alles op tijd afgekregen en maar door dit soort dingen kunnen kleine irritaties ontstaan. Ik snap ook wel dat de producten beveiligd moeten blijven, maar niet zo beveiligd.

Welke foundation heb jij? En is dat je favoriet?


Geef een reactie