VISAGIE: Smokey Eyes bij S.

Sinds kort ben ik helemaal in mijn nopjes met het opmaken van andere! Ik vind het zo leuk om te doen, omdat ik nu resultaat zie. Op school krijg ik ook visagie, maar het beste is gewoon veel oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zoals ze altijd zeggen; “Oefening baart kunst.” En dat is echt zo. Ik merk dat ik dingen nu veel beter kan opbrengen dan in het begin van het jaar. Ik vond het heel eng om iemand op te maken. Voornamelijk omdat ik bang was dat het fout zou gaan of diegene pijn te doen, maar daar ben ik nu over heen. Gaat het mis, dan haal ik het er gewoon weer af!

S. vroeg of ik haar wilde opmaken voor haar prom. Wow, dat vond ik zo lief! Ik voelde mij echt vereerd, een teken dat ze mij mooi vind opmaken. Ik ben nu steeds op haar aan het oefenen en dat is zo leuk. Het is niet alleen heel gezellig, maar ook leerzaam. Ze moet van mij ook echt kritisch zijn, omdat ik het anders niet leer. Als een ander alleen maar zegt; Gaat goed! Gaat goed! En het ziet er niet uit, dan leer ik er ook niks van. Vorige keer bracht ik de look aan die ik op de modeshow had gemaakt. Geloof mij, het zag er niet uit. Het leek net alsof ze een klap op haar wang had gehad, zo verkeerd had het uitgepakt. We bespraken wat dingen en besloten het heel anders te doen. De andere kant zag er al zo veel beter uit. Ik heb hem daarna nog eens bij iemand anders opgebracht toen ging het al beter en bij de show ging het perfect. Het is ook leuk om tips te krijgen van andere, om te kijken hoe hun het doen. Daarnaast vind ik het ook leuk om te zien hoe een ander zich opmaakt. Het blijft fascinerend. Ik heb besloten om mijn nichtje vaker op te maken en daarover een artikel te schrijven! Zo leer ik het en kan ik jullie hier van op de hoogte houden.

Het thema van haar prom is Venetiaans bal, echt een vet thema! Het is een beetje mysterieus en toch kan je er veel mee doen. Je kan het haar opsteken, krullen of juist stijlen. De make-up word wel wat moeilijk door het masker wat je moet dragen. Het is eigenlijk net zoiets als een bril, daar moet je ook mee rekening houden. Vaak valt de make-up achter een bril weg, waardoor je het meer moet aanzetten. Ik heb een aantal make-up looks gekozen en probeer er daar zoveel mogelijk van te maken. Ik ben begonnen met de Smokey Eyes! Ik houd van de Smokey Eyes, als het goed gaat. Ik koos voor de grijs met zwarte smokey eyes. Hij is te vinden bij de How To. Ik had foto’s gemaakt van de look, maar omdat mijn camera bijna leeg was zijn de foto’s mislukt. Ik moest haastte waardoor ze allemaal wat vaag zijn. De kleuren komen niet echt over en ze zijn wat donker.

Op deze foto kan je goed zien waar ik nog rekening mee moet houden. Ik moet oppassen voor fall-out! Ik heb het altijd bij de Smokey Eyes en nog houd ik er geen rekening mee. Volgende keer moet ik de foundation als laatste doen. Iets wat ik zelf ook altijd doe. Ik begin altijd eerst met mijn oogschaduw en dan pas mijn foundation. Zo heb ik het eigenlijk altijd al gedaan. Ik weet dat het niet goed is, maar zo heb ik geen last van de fall-out. Verder moet ik oppassen dat ik niet te ver naar de buitenkant ga, iets waar ik nu al goed op heb gelet. Ook moet ik de wenkbrauw aanzetten, omdat de kleuren heftiger zijn viel haar wenkbrauw een beetje weg. Ik wil hem graag ook iets meer blenden, maar verder vind ik hem wel goed! Voor de eerste keer een Smokey Eyes bij iemand anders gemaakt. Ik vind hem goed gelukt en ben best trots op het resultaat. Natuurlijk zijn er nog dingen waar ik op moet letten, maar ik ben er tot nu toe erg blij mee!

Verder heb ik op het gezicht een foundation, concealer en een basis aangebracht. Ik merk dat ik nu de basis strakker kan opbrengen, vooral met de Photo Finish van Catrice. Hij dekt goed, hecht perfect en hij is mooi glad. Ik heb haar foundation af gepoederd en nog een bronzer aangebracht. Haar lippen had ik gewoon afgemaakt met foundation, zodat ze een mooie nude look kreeg en daar overheen had ik nog een lipgloss aangebracht.

Maak jij weleens vriendinnen op?


Geef een reactie