MODESHOW: Make-up oefenen PART ONE!

In een aantal artikels had ik al geïnformeerd dat ik een aantal weken geleden op een dinsdag, de visagie deed bij een modeshow van mijn nichtje. Ze had het één en het ander verteld over haar ontwerp. Ik wilde echt een runway look maken, die je ook op de “echte” catwalk voorbij ziet komen. Felle kleuren, too much make-up en lekkere knal lippen! Ik heb er echt mijn best op gedaan en daarvoor moest ik veel oefenen. Kijk mee naar de resultaten!

Hier heb ik alleen de basis aan gebracht; primer, High Tech lighter en daar overheen de foundation.

Hier is de foto weer anders genomen en zie je heel goed de highlighter zitten!

Op deze foto heb ik weer de basis van de jukbeenderen gedaan. Licht roze, roze en een paarse blush. Je ziet de highlighter er nog steeds doorheen.

De kleur lijkt lichter door de lichtval, maar hij is hetzelfde.

En dit was de uiteindelijke look! Roze jukbeenderen vanwege haar ontwerp, roze lippen omdat het model mooie volle lippen had, dan moet je er ook gebruik van maken en ik wilde de ogen neutraal houden door er alleen een mascara op te brengen. Voor de eerste keer was het best goed gelukt, maar nog niet wat ik wilde. Het was niet wat ik in mijn hoofd had en probeerde het nog een keer.

Poging 2.

Door de lichtval van mijn raam lijkt het net alsof mijn nek witter is, in het echt was dat niet zo. Mijn spiegel vangt weer het licht van mijn voorhoofd op.

Op deze foto heb ik lipgloss over mijn lipstick heen aangebracht.

 Ik was er nog niet helemaal mee eens, over hoe ik alles wilde. Althans, in mijn hoofd zat het goed. Het kwam er alleen nog niet uit. Ik had S. gevraagd, om model voor mij te zitten. Ik moest ook op een ander iemand werken, en besloot om daar nog eens op te oefenen. Om ineens een ander gezicht op te maken, dat is wel even wennen hoor!

S. met een mooie witte bandeau! Ik maak haar ook op voor Prom.

Ik had mijn look al veranderd, door alleen de jukbeenderen te shapen en iets boven haar slapen. Als ik het zou door laten lopen, leek het net alsof ze een klap op haar gezicht had gehad. Ook had ik de kleuren aangepast. Als basis gebruikte ik een lichtroze highlighter, een donkerroze blush en een paarse blush. Ik had het oranje al weggelaten op haar gezicht. Door de paars leek het juist een blauwe plek, die moest ook afvallen. Daardoor hield ik nog twee kleuren over. De andere kant heb ik niet vastgelegd op camera, omdat die kant nog anders was en met de paarse blusr. Ik had het met haar overlegd en de conclusie was om op de volgende punten te letten: ruimte houden tussen de slapen + jukbeenderen, niet te dicht bij de neus, niet te ver naar beneden en niet te ver omhoog blenden op haar voorhoofd.

Als eerste bracht ik een lipliner aan in dezelfde kleur van de lipstick. Op haar lippen had ik een felle roze lipstick aangebracht, met daar overheen de High Tech Lighter Platina. Helaas is de lipstick aan deze kant er overheen gegaan, en dat was juist aan de andere kant weer niet.

De volgende dag had ik nog een model opgemaakt, het ging al stukken beter, omdat ik wist wat ik moest doen. Ik kreeg de blush er sneller op en de lippen gingen beter. Ze gaf mij nog enkele tips zoals; ik kon beter een schuine blushkwast gebruiken. Ik bracht het eerst aan met een grote oogschaduwkwast. Het duurde hier door langer en de oogschaduw was niet goed verdeeld. Verder kon ik nog wat High Tech Lighter boven op de cupidoboog aanbrengen, zodat ze nog meer naar voren kwamen. De tips waren super handig en ze kwamen ook echt van pas! Helaas heb ik geen foto’s van het model genomen. Ik zal nog een uitgebreid artikel schrijven over de modeshow zelf, zodra ik de foto’s binnen heb!

Heb jij binnenkort ook prom?


Geef een reactie