HOW TO: Chocoladetaart voor liefdesverdriet?!

Filmavonden, ik houd er van! Gezellig met vriendinnen, een eind weg nommen, films kijken, je huwelijksplannen delen omdat je met Johnny Dep gaat trouwen, en natuurlijk voor de gezelligheid. Je kletst bij over de week, haalt leuke herinneringen op, en geniet je van het eten. De dag dat de filmavond is, maken we altijd dingen klaar, van cupcakes tot pizza’s, en van pizza’s tot taarten.

Meestal maak ik cupcakes, maar ik wilde iets anders. Ik kijk altijd Cake Boss, en die taarten zijn zo mooi! Zo hoog! Zo perfect! Ik geniet daar echt van, het water loopt altijd in mijn mond. De sfeer vind ik ook gezellig in het programma. Ik kijk ook wel eens Nigella, zij is een echte huisvrouw die van haar hobby, haar werk heeft gemaakt. Ze staat met liefde in de keuken, en maakt de lekkerste dingen klaar.

Ik keek een aflevering die ik had opgenomen, dat is zo handig! Ze ging een chocoladetaart maken, en die zag er zo lekker uit. Ik moest het recept hebben, en spoelde hem weer terug. Elke keer als ze iets zei, zette ik hem op pauze, schreef het op, en keek verder. Zo kreeg ik dit recept;

Ingrediënten voor de chocoladetaart:
– 175 gr. ongezouten boter
– 125 ml maiskiemolie
– 300 ml koud water
– 400 gr bloem
– 250 gr suiker
– 100 gr moscovade
– 50 gr cacaopoeder
– Bakpoeder
– Zout
– Bekertje room
– 3 eieren
– Theelepel vanille extract

De benodigdheden voor de topping:
– 2 melkchocoladerepen
– Pakje boter
– 275 gr poedersuiker
– Vanille extract

Ik heb het recept, een beetje veranderd, doordat ze niet overal uitleg bij gaf. Ik wist bijvoorbeeld niet wat moscovade was, nu wel. Het is suiker, maar naar een stad van Rusland vernoemd, Google was mijn beste vriend op dat moment. Verder heb ik ook geen maiskiemolie gebruikt, maar gewoon zonnebloemolie. Ik heb ook gewoon roomboter gebruikt, en ik was vergeten een bakje room te halen! Ik had toen een bekertje crème fraîche gebruikt, en een heel klein beetje suiker toegevoegd. Daarnaast heb ik het recept van de topping veranderd, omdat het anders te zoet werd. Ik wil nog een artikel er over schrijven, hoe ik stap voor stap alles uitleg + foto’s.

De topping zat er net op, ja, daar moet ik nog op oefenen, maar voor een eerste keer niet slecht toch? De topping was zelfs nog een beetje warm, dat zie je ook, vanwege de glans. De chocolade was daar nog steeds aan het smelten, en ik had bijna geen tijd meer, dus ik moest hem wel frosten. Zoals je ziet bestaat de taart uit twee lagen. Ik zit er aan te denken, om de volgende keer drie lagen te maken, omdat ik best veel frosting op twee plekken had. Ook al kwam ik aan de zijkanten te kort, maar ik denk dat dunne laagjes er tussen, veel lekkerder is dan één dikke laag. De topping was goddelijk en dan heb ik nog niet over de taart gesproken.

Ik houd van zwaar gebak, zwaar gebak? Althans, het is heel machtig. Ik vind het zo lekker, omdat het compact is. Ik heb het niet zo op vlaaien en slagroomtaart vind ik ook wel lekker, maar niks kan tegen dat gebak op! De taart zelf was ook goddelijk, het was heel compact, dik, en zoveel smaak. De topping paste er precies bij. Eigenlijk moet je de chocoladetaart een dag van te voren maken, zodat hij één dag kan rusten. Dan is hij nog lekkerder!

Kook of bak jij weleens?


4 Comments

 • Sharon

  14/06/2011

  hmmm die taart was zo lekkkeeeer ! <3333 haha. Ik ga hem zelf ook proberen!

  Reply
 • Karen

  23/06/2011

  Die taart ziet er ook lekker uit!!!!!! *krijgt water in haar mond*

  Reply
 • salwavandergaag

  03/10/2011

  Dat ziet er echt heerlijk uit!!!

  Reply

Geef een reactie