HOW TO: Electric Blue Smokey Eyes.

Het lijkt mij leuk om één keer in de maand, een How To artikel te maken! Het is altijd leuk om te zien, en te weten, hoe je een look kan namaken. Ik vind het leuk als het word uitgelegd, en dat je het vervolgens zelf kan. Dit keer besloot ik de blauwe Smokey Eyes te maken.

Ik houd er van om Smokey Eyes te maken, ondanks dat het zo moeilijk is. Het blijft een mooie ooglook. Het is juist heel heftig, of juist “classy.” We beginnen meteen met de uitleg!

Als eerst heb ik oogschaduwbasis aangebracht zodat het langer blijft zitten, en niet gaat “creasen.” Vervolgens heb ik de High Tech Lighter Platina op mijn ooglid aangebracht. Gebruik niet teveel, dan gaat het ophopen.

Je smeert het goed uit over je ooglid, en als je wilt onder je wenkbrauw om je ogen te openen.

Daarna breng je een “electric blue” aan. Het is een blauwe tint, die lekker knalt. Breng hem niet helemaal over je ooglid, maar alleen aan het einde + midden. Je binnenooghoek moet vrij zijn.

Je moest dit vrij houden voor de witte oogschaduw, zo lijken je ogen groter en omdat de look vrij zwaar word, maakt dat het juist weer minder heftig.

Als je allebei de kleuren hebt aangebracht, moet je de in elkaar over gaan blenden. Pas op dat je niet teveel blauw aanbrengt, en dat je zometeen geen witte oogschaduw meer ziet.
Nadat je de oogschaduw hebt geblend, breng je een zwarte oogschaduw in je arcadeboog aan. Pas op voor de fall-out, als je al je foundation op hebt. Breng ook de blauwe tint, onder je oog aan.

Breng de zwarte oogschaduw niet te ver in je ooghoek aan, maar tot het midden. Nu blend je hem goed. Je wilt geen Panda Eyes!

En nog meer blenden! Doe dat ook bij de onderkant van je oog.

Hier is de zwarte oogschaduw goed geblend, en heb ik aan de onderkant van mijn oog, een zwarte oogschaduw aangebracht. Over de blauw heen.

Daarna breng je een witte, crèmekleurige highlighter onder je wenkbrauw aan. Zorg er wel voor dat hij netjes overloopt in je zwarte oogschaduw.

Zwart oogpotlood! Ook hier zie je de fall-out op mijn huid liggen, daarom doe ik mijn foundation altijd op het laatst.

En de mascara + foundation + lipgloss!

De totale look!

Ik vind de kleurencombinatie zo mooi! Een felle kleur, met de donkerste kleur die er is, en dat weer gemend met de lichtste kleur. Het lijkt op één of andere manier op elektriciteit. Misschien komt dat door de blauwe kleur. Ik maak de look binnenkort nog een keer, en dan leg ik uit welke producten ik heb gebruikt. Daar had ik dit keer geen rekening mee gehouden. Wordt vervolgd..

Blauw oogschaduw, ook jouw ding?


2 Comments

 • Samantha

  17/06/2011

  Echt een prachtige look. Zeker iets wat ik zou dragen.

  Reply
 • Charlotte

  18/06/2011

  Mooie look, en wat tof dat je er een complete foto tutorial van hebt gemaakt! Erg inspirerend :D

  Reply

Geef een reactie