UPDATE: Mijn vaseline allergie.

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over mijn vaseline allergie. Ik irriteerde mij er echt dood aan die velletjes, rode plekken en de pijn. Als je er iets op smeerde, kalmeerde het niet, het verergerde juist de situatie. In dat artikel legde ik ook uit welke producten ik had geprobeerd. Ik kreeg toen een tip van een bezoeker dat ik Burt Bees moest gaan gebruiken. Ik ga hem binnenkort bestellen bij KisskissBangBang, moet alleen nog de bestelling verzenden.

vaseline allergie

Het was bijna helemaal weg! Yeah, oh yeah champagne yeah! Ik was zo blij dat het eindelijk weg was. Je zag het nog wel vaag, vanwege de roodheid, maar verder was het compleet verdwenen totdat.. ik een lipgloss gebruikte. BOEM. Een uur later begon het te irriteren, bijten en te jeuken. Heel gek, maar het was ineens terug. Misschien ben ik allergisch voor de producten in een bepaalde lipgloss.

vaseline allergie

Daarna kwam het weer helemaal terug. Ik kon weer opnieuw gaan smeren met producten en probeerde weer iets nieuws. Een zalf die het helemaal uitdroogde. De velletjes werden erger, maar de jeuk en pijn verdween. Misschien was het een bacterie die er was bijgekomen? Een virus misschien? De situatie bleef hetzelfde, alleen de jeuk was verdwenen. Ik wilde juist van de schrale lippen af, omdat het niet netjes staat. Je kan er zelf echt niet aan doen, maar alsnog ziet het er heel onsmakelijk uit.

vaseline allergie

Toen gebruikte ik een hormoonzalf, ik gebruik het ook wel eens voor uitslag, angezien ik een droge en gevoelige huid heb, heb ik overal last van, voornamelijk droge + schrale lippen. Ik besloot de hormoonzalf een aantal dagen te gebruiken en na de eerste dag merkte ik al verschil. Het was gekalmeerd en jeukte niet meer. Er hingen geen velletjes aan mijn lippen en alles was verzorgd. De rode plek bleef wel zichtbaar, maar na een tijd smeren verdween die langzaam. Ik ben nu ongeveer één week verder, smeerde niet elke dag en het gaat perfect. Mijn lippen zijn in de herstellende fase! Althans, dat hoop ik! Ik voel geen oneffenheden meer en het irriteert ook niet. Verder is de jeuk opgelost, en de pijn is verdwenen. Het voelt stukken beter aan! Hopelijk gaat het een tijdje zo door, en kunnen de lipswatches volop gepost worden!

Heb jij ook een vaseline allergie? En hoe los jij dit op?


6 Comments

 • Peaches

  23/10/2015

  Hey,
  Net zoals jij ben ik ook allergisch voor vaseline, libelle enzo.. ik vroeg me af wat voor producten, die de symptomen nie t laten terug komen, jij nog meer gebruikt voor je lippen?

  Reply
  • CynthiaKoning

   26/06/2016

   Ik probeer minerale olie te vermijden, maar ook parabenen etc. Zelf gebruik ik pure lippenbalsems die door mijn moeder worden gemaakt, aangezien ik verder overal allergisch voor ben.

   Reply
 • Gre luttik

  18/08/2016

  Tegenwoordig: argaanolie biologisch. Om onbekende reden toch gigantisch rood, jeuk, branden. Hormoonzalf voor een paar dagen. Controle dermatoloog: lanettezalf met 20% vaseline. Bij de apotheek zag ik het pas op het recept staan. Apotheek nog gebeld met de vrouwelijke dermatoloog. Nee, het moest echt die zalf zijn. Nou ammehoelaatje dus. Ik blijf bij de argaanolie.

  Reply
  • CynthiaKoning

   16/10/2016

   Dat is wel een goede, want ik gebruik het puur op mijn gezicht! Gebruik je het ook als lippenbalsem?

   Reply
   • gre luttik

    17/10/2016

    In de winter stap ik over van argaanolie op mn lippen naar cacaoboter. Vroeger lag dat als stick gewoon bij de drogist. Niet meer dus. Gewoon een blok witte cacaoboter bij de biowinkel. Even op maat maken en in een oude huls doen van een lippenstift. Doe cacaoboter wel in je tas zodat deze koel blijft. Smeltpunt is ongeveer lichaamstemperatuur.

    Reply

Geef een reactie