TALK: Acryllessen op school!

Vele van jullie weten al dat ik de opleiding schoonheidsspecialiste volg. Dit jaar kreeg ik nagelstyling erbij! Bij deze lessen werk je op nepnagels en op klasgenoten. Ik leer op dit moment het zetten van acrylnagels met en zonder tip. Een tip is het uiteinde “het witte gedeelte” van je nagel, zo kan je je nagels verlengen. Je hebt ook een speciaal sjabloon dat je erop zet, het is iets wat is ontworpen voor mensen die nagelbijten. Je verlengt de nagel, zonder tip, alleen met acryl. Het moet heel nauwkeurig worden gedaan, anders komt er lucht onder je nagel en kan je hem er zo afhalen, of zelfs afbreken.

Dit is mijn werktafel.

Hier ziet het er vrij netjes uit, en heel ruim, maar dat is niet zo. Je moet alles goed dichtdraaien zodat je niks om kan stoten. Het is er nogal krap, omdat je gewoon op schooltafels werkt. Niet alles staat op de tafel. Bovenin zie je een soort stofzuiger, dat is de afzuiger voor de acryl lucht. De lucht is zo sterk, dat je er high van word! De geur is ook altijd op de gang te ruiken. Je draagt ook mondkapjes vanwege de lucht, maar alsnog blijf je het ruiken.

Verder heb je een handdoek onder je spullen liggen, voor de hygiëne en bescherming. Verder ligt er een setje tips, een potje van glas, een rood dopje, een borsteltje, een paarse handschoen, de afzuiger, een nepvinger en een aantal nagels. De tips kan je ver in de nagel schuiven, zodat hij goed vast zit. Zo kan je de acryl beter opbrengen, anders zitten je vingertoppen in de weg. Je hebt er zo meer grip op, en je kan er beter bij.

Het glazen potje is voor je vloeibare acryl. Je moet je kwast schoonmaken nadat je acryl op de nagel hebt aangebracht. Dat doe je in het rode dopje. Je hebt een pipet en daarmee spuit je in allebei de bakjes een beetje vloeibare acryl. Het glazen bakje gebruik je als je de acryl op de nagel zet, en je maakt hem schoon in de rode. Ook heb je een kwast, helaas ligt die niet in beeld, waarschijnlijk hield ik hem vast. Het lijkt op een make-upkwast, maar dan met een puntje.

Je hebt ook acrylpoeder, dat meng je met de vloeibare acryl. Zorg dat de verhouding tussen het poeder en de vloeibare acryl goed is. Anders kloppen je bolletjes niet. Je moet je vinger op de rand van het potje zetten, en langzaam een rondje maken. Niet te groot en niet te klein, anders heb je teveel of juist te weinig poeder. Als je te veel poeder hebt plakt het bolletje niet goed, en als je teveel vloeibare acryl hebt zakt je bolletje uit. Ik heb een anderhalf uur besteed aan het maken van bolletjes, omdat ik het graag onder de knie wilde hebben. Het heeft wel geholpen!

Het maakt niet uit hoe je de bolletjes op de nagel aanbrengt, zolang de bolling in de nagel mooi is en je netjes binnen de “lijntjes” blijft is het goed. Ook al zitten de scheef, hoeken ze alle kanten op of steekt er iets uit, je krijgt er ook een setje vijlen bij. Een grove vijl, een zachtere vijl, nog een vijl voor het dof maken van je nagels, een polijstvijl, een maanvormige vijl en een blokvijl. Met de maanvormige vijl kan je makkelijk de “stoeprand” bij je nagelriemen wegvijlen. Als je hem in de goede houding hebt, raak je de nagelriemen niet. Verder heb je een dunne vijl waarmee je de zijkanten mee kan doen. Je hebt een vijl voor het dof maken van de tips en de nagel. Daarnaast heb je ook nog een grove vijl, voor het in vorm vijlen van de acrylnagel zelf. Een mooie bolling erin vijlen, geen randjes, en natuurlijk de vorm van de tip. Veel mensen kiezen voor een vierkante tip, omdat dat mooier staat. Je kan ook kiezen om hem naar de vorm van je eigen nagels te laten maken, zodat het natuurlijker lijkt. Met het borsteltje wat je op de foto ziet, kan je de resten van het acryl, wat je er hebt afgevijld, wegvegen.

Rechts naar links. Ik begon met de rechtse, dat was mijn allereerste acrylnagel. Het lijkt op een balletschoen.

De tweede werd al beter, en de derde helemaal!

Hier heb ik alle tips dof gemaakt, in vorm gevijld, het roze gedeelte met acryl aangebracht, een smile line erin gemaakt, nieuwe laag acryl zodat het in elkaar overloopt en weer in vorm gevijld. Bij de laatste, de vierkante nagel, heb ik topcoat aangebracht. Het ziet er een stuk mooier uit. De smile line is het randje waar de onderkant, het witte gedeelte, overgaat in het roze gedeelte, je nagelbed. Het lijkt op een “C”. Om het zo natuurlijk mogelijk te maken, maak je er een smile line in.

Hier is de acrylnagel nog dof.

Daar heb ik hem gepolijst!

Ik heb deze foto’s met mijn telefoon gemaakt, vandaar dat ze zo wazig zijn. Maar het ging erom dat je het kon zien! Je ziet duidelijk verschil met een doffe nagel, en een gepolijste nagel. Deze foto is van een aantal weken terug, nog in het begin van de lessen. Deze week moesten we met sjablonen werken. Ik moet volgende week een model mee naar school nemen, en dan zal ik van haar nagels ook nog eens foto’s maken, en een kleine update geven!

Doe jij ook schoonheidsspecialiste?


One Comments

 • I. Zaborszky

  23/06/2011

  Hallo Cynthia,

  Lees net met veel plezier je blog na een tip van een collega-docent. Jij kunt echt heel goed schrijven, dus ik blijf nog even hangen om verder te lezen.
  P.S. De les ging met jou weer goed vandaag.

  groet
  I. Zaborszky

  Reply

Geef een reactie