MODESHOW ZWOLLE: DEEL 3!

Zoals jullie weten heb ik dit artikel in verschillende stukken opgesplitst, omdat het anders te lang werd. In het eerste deel heb ik laten zien welke make-up look ik wilde namaken, ook heb ik een extra verslag geschreven over het zoeken van een foundation, de generale repetities, en nu al laatste het deel achter de schermen. Hoe dingen werken gemaakt, afgewerkt en in elkaar gezet. Hoe ik de basis erop zette, de look afmaakte, bijwerkte, en de modeshow zelf.

Na de generale repetities ging de tijd mega snel! Er werd gegeten, veel dingen werden nog afgemaakt, en vooral de visagie werd overnieuw gedaan. Wij waren wat later, daardoor kon ik haar make-up nog niet aanbrengen voor de generale repetitie. Wat eigenlijk veel beter was, zo kon haar make-up niet smelten,en zat het er netjes op! Mijn nichtje maakte nog de laatste dingen van haar ontwerp af.

Nadat zij alles had afgemaakt, begon ik met de make-up. Hoe langer ik wachten, hoe langer het goed bleef zitten. Ik wilde het pas op het einde doen, zodat het er fresh op zat. Ik maakte mijn werkplek klaar, en begon met de visagie!

modeshow zwolleHier heb ik de basis erop gezet. Helaas komen de kleuren niet over op de camera.

Hier is de roze blush aangebracht.

Het was echt een goed model! Ik had nog nooit op haar gewerkt en het was vrij makkelijk. Ik vind het alleen jammer dat de kleuren niet goed over kwamen op de camera. In het echt was het veel feller, en ik durfde hem niet feller te maken, omdat het anders té werd. Aangezien haar ontwerp heel rustig en zacht was, kwam het goed uit.

modeshow zwolleDe totale look!

modeshow zwolle

Vervolgens maakte M. de strik vast aan haar jurk, werd het model in het ontwerp gehesen en de modeshow begon bijna. De deadline was zo snel in zicht, dat ik daar echt versteld van was. Ik had mijn nichtje nog opgemaakt, haar make-up bijgewerkt, en ze zorgde dat ook zij de catwalk op kon. modeshow zwolle

Veel mensen waren nog aan het naaien, make-uppen en hun haar aan het doen. Ik zag meisjes hun haar krullen, stylen en opsteken. Veel mensen kropen nog achter de naaimachine en de andere maakte dingen af met de hand. Het was zo een leuke ervaring, het was ook heel interessant.

modeshow zwolle

modeshow zwolleAchter de schermen.

Na weken lang werken aan een ontwerp, stress waardoor je een paar jaar korter leeft, kwam er een einde het stressen. Althans, het stressen voor de outfit, of alles wel op tijd klaar was. De stress voor het lopen kwam daarna. En het model deed dat perfect!

modeshow zwolleHier is het model klaar om de catwalk op te gaan!

Om acht uur in de avond begon de modeshow! Het was echt zo leuk om al die ontwerpen van de eerste, tweede, derde en vierde jaars studenten te zien. Je zag er echt mode van nu, en toen voorbij komen. Natuurlijk zag je ook ontwerpen zoals Lady Gaga! Maar ook hele rustige ontwerpen, met juist veel passie. Ook waren er twee kleine kinderoufits, die waren zo schattig!

modeshow zwolleHet model op de catwalk!

modeshow zwolle

Met trots heb ik gekeken! Ook al heb ik alleen de visagie gedaan, ik was doodzenuwachtig. Ik wilde zien hoe het eruit zag, was het niet te fel, niet too much en paste het wel bij haar outfit. Ik vond het zo leuk om haar voorbij te zien komen. Ze was zelf ook heel zenuwachtig, maar ze kon het zo goed! Voordat ik het artikel schreef, moest ik nog op zoek gaan naar een goede foto en daar is hij dan!

Ik heb echt veel geleerd, door deze opdracht. Ik heb gezien hoe het een beetje in de fashionwereld gaat, en natuurlijk hoe het in zijn werking gaat achter een modeshow. Ik heb ook gezien hoe mijn nichtje op school werkt, wat echt heel gek is om te zien. Ze is dan ineens heel groot geworden, super leuk! Verder was het geweldig om met het model te werken! Een leuke meid, en heel makkelijk in de omgang! Het hoorde een werkdag te zijn, maar het was echt een geweldig dagje uit!

Wat vind jij van het ontwerp geworden?


2 Comments

 • Sharon

  21/06/2011

  Superleuk ! Echt leuke foto’s en leuk verhaal. Nu voelt het alsof ik er toch nog een beetje bij was hihi.

  Reply
 • Ilja

  22/06/2011

  Leuk om te zien, mooie looks maak je trouwens verder (zat even te snuffelen op je blog) ^_^

  Reply

Geef een reactie