KESHA MEETS CYNTHIA!

Tijdens de visagie lessen op school moest ik nog een aantal looks maken voor mijn portfolio. Die moet volgende week worden ingeleverd, en dan die week daarop hoor ik, of ik mijn certificaat heb behaald. In het begin van de lessen maakte ik niet een foto van de look die ik had gemaakt. Vaak vergaten we het, geen tijd meer of we wuifden het weg. Dat had ik beter niet kunnen doen, omdat ik deze woensdag nog vier looks in een anderhalf uur erop moest zetten. Het is mij wonder boven wonder gelukt!

kesha makeup

Bij de vierde look moest ik “Periode make-up” aanbrengen. Een trend wat in was geweest, of in is. Eerst wilde ik de mascara look maken met overal vegen, strepen en een oog vol chaos. In de haast naar school was ik mijn reinigingsspullen vergeten. Stom! Dat idee viel meteen af. Ik had nog een Amy Winehouse op mijn collage staan en wilde die namaken, maar een “wing” stond niet bij het model, dus ook die look viel af. Verder had ik er al drie looks op zitten, en het model moest nog over straat. Ik had de blauwe oogschaduw al eens in mijn vizier gehad, maar niet over nagedacht totdat Ke$ha mijn hoofd in popte! Ik maakte gewoon alleen haar blauwe lippen na, en dan was mijn vierde look ook af!

Mijn andere klasgenoot bracht alleen een lippenbalsem laagje aan, en daarover bracht ik de oogschaduw aan. Het pakte super goed, de pigmentatie van de oogschaduw was goed. Het stond haar ook nog! Ik had verwacht dat het totaal niet bij haar paste, maar het stond echt leuk. Toen kreeg ik het idee! Ik wilde het idee in een artikel verwerken.

Als eerste ben ik begonnen met de ogen. Zoals je ziet zijn die vrij simpel, met een winged eyeliner. Ik had er voor gekozen om geen oogschaduw toe te voegen, en koos alleen voor de eyeliner. Onder mijn wenkbrauw heb ik wel highlighter aangebracht. Verder heb ik een alleen wat oogschaduw aan de onderkant van mijn oog opgebracht. Helaas is de wing naar beneden gekeerd, en hangt hij er een beetje bij. Ik heb hierbij niet mijn eyeliner-truc gebruikt en ik zie meteen verschil. (Over de eyeliner-truc komt nog een artikel.) Verder heb ik een wit oogpotlood gebruikt, om mijn ogen groter te laten lijken en natuurlijk mascara!

Vervolgens heb ik de beruchte lippen nagemaakt! Ik heb daarbij een blauw oogpotlood gebruikt, en een blauwe oogschaduw. Het is heel simpel. Ik heb eerst een laagje lippenbalsem aangebracht, omdat ik een oogpotlood gebruikte. Mijn lippen drogen van alles uit, dus ik gebruik liever een soort van basis voordat ik mijn lippen inkleur met het potlood. Niet te dik, anders gaat het potlood glijden. Na dat ik de basis op mijn lippen heb aangebracht, begin ik bij mijn cupidoboog, en dan volg ik de lijnen van mijn lippen. Daarna vul ik hem in met het potlood, en dep ik de oogschaduw op het potlood. Ik heb gewoon een blauwe kleur gebruikt, een bugdetmerk, die ik toevallig tegen kwam! Hij werkte goed, en de pigmentatie was oké. Doordat het potlood al glitters bevatte leek het net op een lipstick.

Ke$ha lips!

Ik vind de blauwe lippen zo anders, zo speciaal! Het liefst draag ik deze look naar school, wat helaas niet kan. Ik zou het wel gewoon naar een feestje dragen, zo gek ben ik nou eenmaal. Ik vind het echt een aparte, maar geslaagde look!

Luister jij naar KE$HA?


2 Comments

 • thea

  24/06/2011

  Hey Cynthia, vanmorge heb ik je gesproken bij matchpoint, leuk hoor die site van je. succes ermee!!

  Reply
 • Karen

  24/06/2011

  Speciaal! Het lijkt net gephotoshopped :) Ik denk wel dat ik raar zou opkijken als ik iemand met blauwe lippen zie.

  Reply

Geef een reactie