FOTD: Purple.

Ik draag eigenlijk nooit een paarse oogschaduw, omdat ik dat niet mijn kleur vond. Het paste niet bij mijn huid, althans dat dacht ik. Ik zag een aantal foto’s voorbij komen op het internet, en besloot om mij nog één keer aan de paarse oogschaduw te wagen. Er zitten ook een aantal kleuren in mijn 88 palette, die ik nooit gebruik. Daar kwam met deze look verandering in!

purple makeup

De look zelf vind ik echt geniaal geworden. Ik had verwacht dat het niet mooi zou uitpakken en dat ik beter de paarse tinten kon weglaten. Maar! Hij staat heel fris, zomers en een beetje voor de nacht. Mijn nichtje zei dat het leek op de lucht die je hebt, als de sterren schijnen. Inderdaad! Het lijkt op de donkerblauwe, gemengde paarse lucht in de avond.

purple makeup

Bij deze ooglook heb ik beide 88 palettes gebruik, zowel de matte als de shimmer. Ik gebruikte de shimmer in het begin totaal niet. Dat is nu ook veranderd. Ik vond hem niet lekker werken, de oogschaduws waren te hard, en er kwam bijna niks af. Ik gebruikte hem hier en daar, totdat ik er een hele fijne oogschaduw tussen vond. Zo ben ik hem meer gaan gebruiken, en nu ben ik blij met mijn aankoop!

purple makeup

Ik heb in totaal maar drie tinten gebruikt, en een highlighter. De eyeliner heb ik weg gelaten, dat doe ik de laatste tijd wel vaker. Ik ben op zoek naar een goede eyelinerbrush, en tot nu toe heb ik die nog niet gevonden. Als eerste bracht ik op mijn oog, oogschaduwbasis aan en de High Tech Lighter Platina, daar ben ik nu helemaal verliefd op! Vervolgens heb ik ook de highlighter onder mijn wenkbrauw aangebracht, en een crèmekleurige oogschaduw er overheen, zo word hij mat. In mijn ooghoeken heb ik de oogschaduw van Make Up Store genaamd Angel aangebracht. Ik heb hem er op gedept, en naar de buitenkant “geblend.” Daarna heb ik de paarse oogschaduw van de 88 shimmer palette op mijn ooglid en onder mijn oog aangebracht. Die heb ik op mijn ooglid omhoog “geblend” en vervolgens weer een laagje aangebracht.

Ik heb wel eens eerder verteld dat ik het liefst in lagen werk, zo kan de kleur zich makkelijk opbouwen. Vervolgens heb ik in mijn arcadeboog de paarse oogschaduw van de 88 matte palette aangebracht. Die heb ik goed “geblend”, omdat hij wel goed moet overlopen. De oogschaduw in mijn ooghoeken was moeilijk op te bouwen, aangezien het een hele zachte highlighter was. Ik heb hem nog een keer aangebracht, en dit naar het midden van mijn ooglid “geblend.” Nadat ik de oogschaduw heb aangebracht, heb ik mijn look afgemaakt met een wit potlood, voor grotere ogen en natuurlijk mascara!

purple makeup

Ik heb mijn gezicht neutraal gehouden, licht aangezet met bronzer en natuurlijk de High Tech Lighter op mijn jukbeenderen! Verder heb ik gewoon foundation + poeder op. Ik had een nieuwe truc gebruikt om mijn foundation beter aan mijn huid te laten hechten. Ik gebruik zoals altijd de MAC Fixeerspray op mijn foundation spons, maar ik besloot hem ook op mijn huid te sprayen. Kijken of het een ander effect gaf. Het effect was inderdaad anders, mijn foundation was wat waterig geworden. Het leek er wel natuurlijker door, maar voor mijn gevoel was het om iets niet nog een keer te doen. Ik vind het fijner als mijn foundation goed dekt, daar draag ik hem inmiddels voor! Ik heb mijn gezicht af gepoederd, en vervolgens licht de bronzer aangebracht. Als laatst heb ik de dazzleglass Baby Sparkle van MAC gebruikt. Tot mijn grote verdriet is hij bijna op!

purple makeup

Ik vind dat de look zeer geslaagd is! Ik vind dat hij gewoon op kan naar school, dagelijks leven, en uitjes. Hij oogt heel fris, en ik krijg er de lentekriebels bij. Natuurlijk kan je hem ook in de zomer dragen, het doet mij ook ergens denken aan de nacht! Je kan de look ook intenser maken door de paars in je arcadeboog donkerder te maken, ook kan je de eyeliner toevoegen.

Welk idee krijg jij bij deze look?


One Comments

  • Google

    29/06/2011

    moooi i vind paars je echt mooi chique staan!
    xx

    Reply

Geef een reactie