TALK: School acryllessen PART TWO.

Vorige week donderdag moest ik tijdens de acryllessen een model van buitenaf meenemen! Gelukkig heeft de meerderheid in mijn omgeving al vakantie, dat is best oneerlijk! Maar soms ook handig, zoals nu. Ik moest een model meenemen, omdat we anders elke keer op dezelfde nagels werken, en het is juist beter als je varieert in handen.

acryllessen

Dit keer had ik mijn zus meegenomen, omdat zij op dat moment beschikbaar was. Ik vind het ook fijner om op haar nagels te werken, ze hebben de perfecte vorm. Ik kan makkelijker de tip aanbrengen + de acryl. Verder is het ook makkelijk om de vorm in de tip te vijlen, dat natuurlijk wel van de cliënt afhangt.

acryllessen

Ik heb eerst haar nagel ontvet, zodat de lijm beter hecht. Daarna heb ik haar nagel dof gevijld voor de aanhechting. Zoals je ziet is de tip nog te hoog, ik had hem er te hoog opgeplakt. Op de volgende foto’s zie je dat het is veranderd, de tip heb ik er nog een keer afgehaald, en opnieuw opgeplakt.

acryllessen

Op deze foto heb ik de tip al geknipt op de juiste lengte. Hij lijkt nu nog onnatuurlijk, maar als de acryl erop zit, word hij mooier. Verder heb ik de tip “geblend” met de nagel, door de tip van boven te vijlen. Je maakt de tip op de bovenkant dunner, waardoor hij mooier overloopt. Daardoor lijkt hij ook natuurlijker. Je moet wel oppassen dat je geen “gat” in haar nagelbed vijlt, zo beschadig je haar nagel. Ik heb de onderkant gevijld in het model dat de cliënt wilde.

acryllessen

Nadat je klaar bent met de tip, kan je met de acryl aan de slag. Je maakt een bolletje, brengt hem net onder de nagelriem aan. Er mag maar één haar tussen de nagelriem en de acrylnagel zitten. Aangezien ze nog gaan uitgroeien, en anders kan ze binnen een aantal dagen haar nagels bij laten vullen. Ik heb gewoon de “Clear Acryl” poeder gebruikt, omdat ik er al een tip had opgeplaatst. Je zorgt dat er een mooie bolling in de nagel zit, en zorg dat de zijkanten mee zijn genomen. De acryl moet zo een vijf minuten drogen, zo weet je dat hij echt droog is.

acryllessen

De laatste foto alweer! Hier heb ik de nagel al bijgevijld aan de bovenkant. Je hebt een soort van “stoeprand” bij de nagelriemen die je moet weg vijlen. Ga er een aantal keer met je vingertoppen overheen, en zorg dat hij glad is. Pas op voor de nagelriemen, dat je die niet mee vijlt, dat kan er pijnlijk zijn. Verder heb ik de zijkanten bijgevijld, de bolling nog strakker gemaakt en gepolijst. Als laatste breng je nagelriemolie aan, masseer het goed in. Je kan ook nog een topcoat aanbrengen, maar die had ik weggelaten. Helaas zijn de foto’s niet zo scherp, vanwege de camera in mijn Blackberry.

Wil jij nepnagels? En welke variant wil je?


2 Comments

Geef een reactie