HOW TO: Favoriete look.

Zoals jullie weten ben ik ik echt een fan van aardetinten! Ik houd van de looks, waarom zou ik er geen how to van maken?! Ik vind de combinatie van crème met bruin echt prachtig. Helemaal als je het afmaakt met een zwarte eyeliner, de kleuren heel intens maakt, of juist niet, maar dan de felle lippen. Die look is zo veelzijdig. I love it!

lichte makeup

Als eerste breng je een oogschaduwbasis aan, ik heb die van de Hema gebruikt. De ene keer werkt hij fijn, en de andere keer is hij heel droog. Daardoor kan je hem moeilijker uitsmeren. Je moet met een “gladde” basis beginnen. Je kan net zoals bij verven niet zomaar over zand heen gaan rollen, zo krijg je korrels, ophopingen en oneffenheden. Dat geldt dus ook bij de basis. Het maakt niet uit of het je oogschaduwbasis is, een basis voor het gezicht of basecoat. Zorg dat je gewoon nauwkeurig bent met de basis.

lichte makeupNa de oogschaduwbasis brengt je de crèmekleurige oogschaduw aan. Je kan een lichte tint kiezen, maar ook een huid tint. Niet bij iedereen staat de lichtste kleur. Vervolgens breng je ook de oogschaduw onder je wenkbrauw aan. Zo word je blik opener. Als je een huidkleurige tint hebt gebruikt, doe dan een lichte tint onder je wenkbrauw.

lichte makeupIn mijn arcadeboog heb ik een donkere tint gebruikt. Hij is één tint donkerder dan mijn eigen huid, en oogschaduw. Hier door “shape” je je arcadeboog en creëer je een schaduw. Ik gebruik altijd eerst een lichte tint, zodat ik de foutjes nog kan verbeteren. Als je hem goed hebt aangebracht kan je hem gaan blenden.

lichte makeupHier heb ik de oogschaduw in elkaar over laten lopen, door het te blenden.

lichte makeupHier heb ik de kleur nog een keer aangebracht in mijn arcadeboog, en hem nog een keer geblend.

lichte makeupNadat hij weer helemaal smooth overloopt, in de andere kleur, breng je een nog donkere chocoladetint aan. Je dept hem voorzichtig in het hoekje van je arcadeboog, niet te hoog.

lichte makeupBlend hem licht naar boven toe, en richting je binnenste ooghoek. Pas op dat je hem niet te ver naar binnen blend.

lichte makeupHier heb ik hem helemaal geblend, niet te dicht naar binnen, en niet te hoog. Als je te hoog of te ver naar binnen bent gegaan kan je het corrigeren met de crèmekleurige oogschaduw die je op je ooglid hebt gebruikt. Vervolgens breng je met de donkerste oogschaduw een lijntje onder je oog aan, dat hoeft niet. Alleen als je het mooi vind. Je kan ook alleen deze oogschaduw behouden, en een lipstick op doen.

lichte makeupBreng nu een wit oogpotlood aan. Het mag ook zwart zijn, maar door een wit oogpotlood lijken je ogen groter.

lichte makeupMijn ogen gaan automatisch tranen, en daardoor vervaagd het lijntje de eerste keer. Ondertussen breng ik een nog bruine oogschaduw in het hoekje van mijn arcadeboog aan. Je herhaalt eigenlijk de stappen van net. Niet te ver omhoog, en niet te dicht naar binnen blenden. Nu ben je klaar met de oogschaduw, en ik breng dan nog een keer het oogpotlood aan, omdat de helft alweer vervaagd is. Zo blijft het beter zitten!

lichte makeupDe eyeliner! Ik begin in het hoekje van mijn oog, trek hem dan voorzichtig door naar boven.

lichte makeupIk heb een gelliner gebruikt, maar zoals je ziet is hij niet volledig dekkend.

lichte makeupOm te zorgen dat hij goed dekt, gebruik ik nog een vloeibare eyeliner. Tegenwoordig doe ik dat niet meer, aangezien ik een goede, budget gelliner heb gevonden! Die komt terug in het artikel hoe ik een wing maak. Als laatste breng je de mascara aan, en dan ben je klaar! Althans, met je ogen. Ik heb de rest van mijn gezicht naturel gehouden, ook hier zal ik nog een artikel schrijven. Meestal draag ik bij deze look de Dazzleglass van MAC, maar helaas had ik hier nog last van mijn vaseline allergie.

Zo maak ik de look! Het is vrij simpel, als je de kleuren goed aanbrengt, en alles blend, moet het lukken. Je kan de look ook met vele dingen combineren, zoals ik al eerder in het artikel zei is hij veelzijdig. Je kan ook een felle eyeliner gebruiken, ook hier heb ik een FOTD van gemaakt. Ik heb de look ook gebruikt bij een FOTD met een lipstick, kortom ik houd van deze tinten!

Heb je één van de looks nagemaakt? Laat zien! Als ik genoeg foto’s binnen krijg, ga ik er een collage van maken,en heb jij je minute of fame! Stuur je foto door naar cynthia@beautykoning.com


7 Comments

 • Karen

  01/07/2011

  Ik ♥ deze eyeliner die je getekend hebt. Wow :)

  Reply
 • ·•Charlotte•·

  01/07/2011

  Wauw, wat een gedetailleerde fototutorial! Thanks a lot! :D hier leer ik echt zoveel van :)

  Reply
 • xibalbablog

  08/07/2011

  erg mooi!

  Reply
 • Lis

  22/07/2011

  Wauw! Jij kan dat echt goed, daar kunnen we nog wat van leren!
  Je hebt ook echt hele mooie ogen trouwens.

  Reply
 • Hannah

  22/11/2011

  Mooi!!

  Reply
 • Febe

  19/12/2011

  Wauw die look staat je echt prachtig! En je hebt ook prachtige ogen!

  Reply

Geef een reactie