HOW TO FOTOTUTORIAL: Winged Eyeliner.

Ik heb deze How To al een hele lange tijd geleden aan jullie beloofd, veel mensen vroegen hoe ik mijn wing maakte. Ik heb er een lange tijd over gegaan, en het gaat nog vaak mis, als ik mijn truc niet toepas. Ik kwam op het idee toen ik haast had. Je kent het wel, alles moet snel gebeuren, je bent al laat opschieten, opschieten en nog eens opschieten. Ik had wel eens gezien dat je een andere penseel schuin kon zetten en zo je wing tekenen, maar ook met een stukje plakband. Aangezien ik mijn oogschaduw niet wilde verpesten was dat alleen een oplossing als ik alleen een wing wilde. Ik moest opschieten, en scheurde een stuk karton af. Ik legde hem in de hoek van mijn oog, en trok daarmee mijn eyeliner. Alles was kaarsrecht, en mijn nieuwe techniek was geboren!

Winged Eyeliner

Het is vrij simpel, omdat het enige wat je nodig hebt is een stukje karton, of een papiertje. Het kan een normaal stuk papier zijn, of iets met een harde kaft. Ik vind het lekkerder om met een stevig stuk papier te werken, zo buigt er niks, en weet je dat je niet uitschiet.

Winged EyelinerGewoon een stukje papier!

Winged EyelinerGebruik de nette kant met het puntje, zo werkt het beter.

Winged EyelinerPlaats hem goed tegen je oog aan, zorg ervoor dat er geen ruimte meer is aan de onderkant. Houd het stukje papier goed vast.

Winged EyelinerVervolgens breng je je eerste streep aan, je kan over het papier geen gaan. Zoals je ziet heb ik dat ook gedaan, en is mijn papiertje iets verschoven en heb ik de onderkant geraakt. Je kan het natuurlijk altijd bijwerken met een wattenstaafje.

Winged EyelinerHet belangrijkste gedeelte is gelukt! De wing zit erop, nu moet je er voor zorgen dat hij mooi overloopt in de andere “delen.”

Als je je oog dicht doet, zie je er een knikje in. Dan weet ik zeker dat hij goed zit!

Winged EyelinerNadat ik de wing erop heb gezet, ga ik verder naar boven werken. Ik breng hem in kleine stukjes aan.

Winged EyelinerTot de helft.

Winged EyelinerHet binnenste gedeelte is ook weer belangrijk, maar moeilijk. Ook hier moet je goed oppassen dat hij aansluit, en recht zit.

Winged EyelinerHet laatste deel!

Winged EyelinerTada, en je winged eyeliner zit erop!

Winged EyelinerJe wing zit er strakker op, zelf vind ik dat mooier staan.

Winged EyelinerMaak je look af met je gezichtsbasis, mascara, lipgloss, en een wit oogpotlood en dan ben je klaar!

Het is veel makkelijker dan je denkt, je moet het gewoon een aantal keer oefenen voordat het je helemaal lukt. Bij mij gaat het ook nog steeds fout, maar als ik deze truc gebruik gaat het echt beter. Zelf vind ik het handiger, omdat je steun hebt aan het papiertje. Helemaal als het een stevig stuk papier is. Verder heb ik de eyelinerpenseel 23T van INGLOT gebruikt en een gelliner van Catrice.

Maak jij gebruik van trucjes voor je eyeliner?


8 Comments

 • ·•Charlotte•·

  10/07/2011

  Wat slim! Ga ik dus ook doen in het vervolg :)

  Reply
 • Heel erg mooi gelukt zeg, prachtig! Ik draag standaard eyeliner en ook eigenlijk bijna altijd winged. Ik doe het alleen uit de losse hand, maar deze methode is natuurlijk wel wat netter en perfecter! Mooi!

  Reply
 • Karen

  11/07/2011

  Ik heb ook een truk: ik laat jou naar mijn thuis komen :P Dit ga ik ook eens proberen als ik gelliner en zo’n penseeltje heb :)

  Reply
 • Nicole

  22/08/2011

  Ik heb al op verschillende sites gekeken hoe je een perfecte winged eyeliner kan tekenen. Met deze methode lukt het me, so thanx! (:

  Reply
 • Deb

  03/09/2011

  Wat een handige techniek! Zo is je wing in ieder geval symmetrisch, dat vind ik namelijk altijd heel moeilijk ;-)

  Reply
 • Daphne

  05/03/2012

  Oh handig! Ik kan het nooit dus ik ga deze techniek binnenkort eens proberen! Ben nu al jouw how to’s even aan het lezen, daar kan ik nog een hoop van leren!

  Reply
 • beautynbeautytips

  30/08/2012

  Hey dear i was really upset due to my eye beauty but after reading about how to winged eyeliner i am feeling well and will apply on regular basis. thanks

  Reply

Geef een reactie