TALK: School acryllessen 3!

Bij acrylnagels heb je twee soorten tips, een tip waar je alleen een laag acryl overheen moet brengen, maar ook een tip waarbij je een “Smile Line” moet maken. De laatste is echt een opgave! Het is heel moeilijk om een mooie Smile Line in een acrylnagel te maken, doordat het zo precies in elkaar moet overlopen, kan je niet uitschieten. Je ziet alles, het is net een foto! Op de foto zie je ook alles, dat geldt ook bij een Smile Line.

acryllesMijn lerares vertelde mij dat het beter was om op een grotere tip te oefenen, wat een verschil!

Op dit moment ben ik de Smile Line aan het oefenen, omdat ik mijn vaardigheden daarin wil verbeteren. Ik had ook gehoord dat je op je examen een Smile Line moet creëren. Daarom kan ik er beter vroeg mee beginnen en de techniek onder de knie proberen te krijgen, dan elke keer voor de makkelijkste optie te kiezen. Ik heb hem thuis al een aantal keer geoefend, wat moeilijk gaat doordat ik geen afzuiging heb. Door de acryl lucht word je duf, sommige krijgen ook hoofdpijn, en worden misselijk. Dat is voornamelijk als je met een groep mensen bij elkaar, met zijn alle een potje opentrekt, thuis is het minder. Alsnog is het niet fijn, maar daarom kan je het beste buiten, of bij een raam gaan zitten.

acrylles
Een chaotische werktafel!

Tijdens de lessen heb ik weer eens op een levend model gewerkt, niet op een aantal neppe nagels, maar een echt model. Mijn klasgenoot stond één van haar vingers af, en ik mocht mijn “Smile Line” gaan oefenen.

acrylles

Als eerste zorg je ervoor dat de nagel vetvrij is en maak je de nagel dof, zo hecht de lijm beter. Nadat je de nagel dof hebt gemaakt, ga je een goede tip uitzoeken. Hij moet netjes aansluiten aan de zijkanten en plak hem niet helemaal over de nagel heen, zo word hij onnatuurlijk. Als je de juiste tip hebt gevonden, vijl je de zijkanten zodat deze dof zijn, en dan vijl je de rest van de tip bij. Vraag je model welke vorm zij in haar nagels wilt, en vijl die erin. Zorg wel dat de nagelvorm bij haar handen past, zo niet, dan moet je het veranderen. Daarna ga je de tip met lijm vastplakken, doe dit heel precies. Ik plak hem vaak te snel, waardoor hij soms wat scheef zit.

Nu zit de tip vast op de nagel en als hij scheef zit, moet je hem iets bijdraaien. Lukt dat niet, dan moet je het zo laten. De volgende stap is om de tip te gaan knippen met een tipknipper, houd de tip goed vast, en knip hem op de juiste lengte, die je met je klant hebt overlegd. Om de tip mooi te laten overlopen in de nagel, kan je hem gaan “blenden.” Dat is het dunner maken van de tip, zodat je geen stoeprand meer voelt. Een stoeprand is een bobbeltje, waar je eigenlijk over valt. De nagel moet goed rond zijn, zodat je nergens achter kan blijven hangen. Je vijlt hem iets aan het uiteinde van de tip, die op je nagel zit, weg waardoor hij dunner word.

Nu kan je gaan beginnen met de acryl! Je maakt een bolletje, plakt hem boven aan, strijkt hem naar beneden uit. Daar moet je oppassen. Als je een kleine nagel hebt, ben je er zo en moet je beginnen met de Smile Line. De Smile Line lijkt op een “C” die je erin moet maken. Het is een “C” op zijn kop, maar met de open kant naar boven toe, het gezicht van het model.

Bij de Smile Line strijk je een “C” in het bolletje dat je net hebt uitgestreken, werk snel, maar precies. Na de Smile Line kan je nog dingen corrigeren, zoals de bolling van de nagel, of je werkt de Smile Line zelf nog bij. Je hebt nu een hap uit de acrylnagel waar je de Smile Line in hebt gemaakt, daar moet de witte acryl komen.

acrylles

Nadat je ze allebei hebt opgevuld, ziet het er zo uit. Hier zie je dat mijn Smile Line nog niet helemaal perfect is. De lijn loopt niet mooi recht, er zit een vlek in het midden, maar vergeleken met de eerste acrylnagels ben ik vooruit gegaan!

Als je alle acryl lagen erop heb zitten, kan je hem gaan vijlen. Vijl hem goed aan de zijkanten, bovenkant voor het stoeprandje en de bolling. Bij de bolling moet je goed oppassen, omdat daar ook het breekpunt zit. Je moet er een mooie ronde bol zien zitten, zodat hij niet kan afbreken. Het is voornamelijk vijlen, vijlen, vijlen en nog eens vijlen. Daarna mag je hem gaan polijsten en de nagelriemen insmeren met olie. Waar je ook moet opletten zijn de nagelriemen van je model, je moet ze terugduwen als dat nodig is. De afstand mag maar één haar zijn.

acryllesEindresultaat!

Doe jij weleens de nagels van een ander?


Geef een reactie