Marilyn Monroe MEETS CYNTHIA!

Ik vind het leuk om een Face of the day te maken, een How To; in een foto tutorial en laatst had ik een artikel gemaakt met de KE$HA look! Ik heb daar veel reacties opgekregen en de views schoten uit de grond! Het leek mij leuk om daarmee door te gaan en eens in de zoveel tijd een beroemdheid na te maken, of een bekende look. Marilyn Monroe Meets Cynthia!

Marilyn Monroe

Dit keer besloot ik om de Marilyn Monroe na te maken, op zich is die vrij simpel. Ik volg een nieuw programma op RTL 5, genaamd Blush. Het gaat voornamelijk over make-up, maar er komt ook haar en body bodypainting bij kijken. Ik werd geïnspireerd door hen. De aflevering ging over de make-up door de jaren heen en daarbij kwam de look van Marilyn Monroe vaak bij kijken. De aangezette wenkbrauwen, eyeliner en de beroemde rode lippen. Kijk mee naar de look!

Marilyn Monroe

Dit is hem uiteindelijk geworden, de Marilyn Monroe look! Ik herkende look al meteen, meestal draag ik het zonder lipstick en geen wenkbrauwen. Althans, ik werkte mijn wenkbrauwen niet meer bij. Toen ik die look had gemaakt, besloot ik om mijn wenkbrauwen weer bij te gaan tekenen, doordat ik ze anders had aangezet vond ik het zo mooi staan! Ik werd verliefd op mijn “nieuwe” wenkbrauwen, hierover ga ik nog een artikel schrijven.

Marilyn Monroe

Ik heb gewoon mijn “favoriete look” nagemaakt, maar heel licht. Ik heb mijn arcadeboog een beetje geschetst met een lichte bruintint en gewoon een crèmekleurige oogschaduw op mijn ooglid, en onder mijn wenkbrauw. Verder heb ik in mijn ooghoeken een highlighter en ook heb ik hem onder mijn wenkbrauw aangebracht. Doordat ik er al een crèmekleurige oogschaduw had aangebracht, word dit heel natuurlijk. Op de laatste foto van mijn oog, zie je een iets donkere kleur onder mijn wimperrand. Ik heb dat lijntje neergezet om mijn ogen meer te laten spreken. Ik heb een “winged” eyeliner aangebracht en een wit oogpotlood, zodat mijn ogen groter lijken. Verder heb ik mijn wimpers gekruld, wat ik overigens nooit doe. Ik kan niet goed met een wimperkrultang overweg. Hij krult mijn wimpers heel raar, alsof ze misvormt zijn. Ik probeer het steeds vaker, en oefening baart kunst! Omdat ik hele lange wimpers heb, lukt het mij niet om die lange haren te krullen. Ze worden heel raar, of gaan zelfs rechtop staan. Soms lijkt het net alsof mijn wimpers te lang voor een wimperkrultang zijn.

Marilyn Monroe

Op de twee “fullface” foto’s heb ik alleen nog de rode lipliner “Redd” van MAC op. Ik heb eerst mijn lippen omlijnt met het potlood, en vervolgens hem ingekleurd. Ik vind rood de moeilijkste kleur om aan te brengen. Je ziet alles, elk veegje, elke fout en je krijgt het moeilijk weer weggewerkt. Bij rood moet je wel oppassen dat het jouw kleur is, en dat je de goede ondertonen in een lipstick vind. Ik heb verschillende rode lipsticks gehad en die waren allemaal het “net niet.” Totdat ik deze foto zag, het is een lipliner, maar de kleur is prachtig! Hij blijft ook goed zitten, alleen als je er met je hand overheen gaat en het per ongeluk uitveegt, is het lastig weg te werken.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

Ik heb een tijd geen lipstick kunnen dragen vanwege mijn vaseline allergie. Het is dan zo raar om het weer op te hebben! Het aanbrengen van de lipliner en lipstick moet ik nog even onder de knie krijgen, maar het gaat de goede kant op.

Marilyn Monroe

Marilyn MonroeOok heb ik een lipstick over de lipliner aangebracht!

Ik heb een lipstick van NYX gebruikt, genaamd Electra 513 uit de lijn Lip Smacking Fun Colors. De lipstick zelf is heel romig, daardoor wat moeilijk op te brengen. Hij smeert daar in tegen wel weer heel makkelijk. Het is een dieprode kleur.

Marilyn Monroe

Op de foto heb ik een donkerbruine lipstick aangebracht, die neigt naar de rode kant toe. Het is een geweldige kleur, ik heb hem ook voor de visagie van Prom gebruikt. Ik kreeg de twee kleuren bij elkaar, toen ik de rode kleur Electra bestelde. Dit is de Raisin 559 ook uit de lijn Lip Smacking Fun Colors. Ik heb de lipstick alleen aan de linkerkant van mijn lippen aangebracht, waardoor je aan de rechterkant een lichtere kleur ziet zitten. Hierdoor konden jullie het verschil zien.

Marilyn Monroe

Marilyn MonroeAls je bent uitgeschoten kan je het bijwerken met een concealer of een foundation.

Mijn gezicht heb ik verder net zoals Marilyn neutraal gehouden. Ik heb mijn foundation aangebracht met een spons en de fixeerspray. Daar overheen een poeder, en mijn jukbeenden geshaped met een bronzer!

En wat is Marilyn Monroe zonder krullen? Natuurlijk moest ik ook mijn haar krullen! Ik heb wel wat langer haar dan Marilyn Monroe zelf, vandaar het er niet op leek. Maar ik wilde wel in stijl fotograferen.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

Vinden jullie de Marilyn Monroe look geslaagd?


6 Comments

 • ·•Charlotte•·

  16/07/2011

  Supermooi! En jouw looks zijn altijd zoooooo netjes! :)

  Reply
 • Karen

  16/07/2011

  Ja! :) Geslaagd :)

  Reply
 • Sharon

  18/07/2011

  Echt supermooi. Ik vind ook altijd die zwarte lijn bij je ogen zo perfect, wou dat ik dat kon ! Was dat trouwens dat programma wat ik je toen liet weten via whatsapp op rtl 5? :D

  Reply
 • Kimberley

  29/07/2011

  Ik vind het een hele mooie en klassieke look. Je wenkbrauwen zien er super uit maar ik vind het bij iedereen mooier als ze het even aanzetten.

  Reply

Geef een reactie