INGLOT Freedom Palette #1.

INGLOT is op dit moment een grote hype en iedereen wilt er graag heen! Het is op dit moment de Hotspot van Amsterdam. Ze worden hoog de lucht in geprezen vanwege hun kwaliteit van make-up, en daarnaast is de service geweldig. Alles is overzichtelijk en je kan lekker struinen tussen de producten. Je mag overal swatches van maken, alles mag je testen en dan ook echt alles! En dan heb je iets speciaals, het Freedom System.

INGLOT Freedom Palette

Wat? Het Freedom System! Dat is zo vet om te doen, je stelt je eigen palette samen, dat kan wel bij meerdere winkels, klopt. Maar hier doe je alles echt zelf! Freedom, a la Freedom! Je krijgt een magnetisch bord waarop je de oogschaduw kan klikken. Ze vallen er niet af, omdat het een magnetisch systeem is, handig! Je loopt door de winkel heen en zo zoek je de juiste oogschaduw, blush, poeder en noem het maar op. Je kan er alles aan vast klikken, behalve nagellak, lipstick en de penselen. Wat ook handig is van het systeem, je kan meteen kijken of die kleuren wel bij elkaar matchen. Zo kan je ook nooit de verkeerde kleur meenemen, tenzij het verkeerd word ingepakt, maar die kans is klein.

INGLOT Freedom Palette

Ook ik heb mijn Freedom Palette samen gesteld, en ben van plan om dit vaker te gaan doen! Ik vind het leuk dat je de oogschaduws op het magnetische bord moet leggen, en je kan vervolgens gewoon je dingen hervatten waarmee je bezig was.

INGLOT Freedom Palette

Ik heb een kleine palette samengesteld, met daarin twee oogschaduws. De kleuren passen totaal niet bij elkaar, maar dat heeft wel wat. Op zich zo ik ze zo met elkaar kunnen gebruiken. Misschien de turquoise op mijn wenkbrauwbot, binnenste ooghoeken en een deel op mijn ooglid. De donkerbruin zo ik dan aanbrengen in mij arcadeboog. Ok, we dwalen af! Ik heb voor deze kleuren gekozen omdat ik sowieso een nieuwe bruin nodig had. Een aantal bruintinten in mijn matte 88 Palette zijn op, shame on me. De turquoise ga ik gebruiken voor mijn sprookjeslook, daar heb ik al eens eerder een artikel over geschreven.

INGLOT Freedom Palette

In het zwartje doosje van INGLOT zit je palette! Ook dit is een magnetisch systeem, waar je wel op moet letten is met je pinpas en mobiele telefoon. Het beste is om de magnetische palette ver bij dat soort dingen uit de buurt te houden! In het begin gaat het nogal stroef, je moet even die slag te pakken krijgen voordat je hem in één soepele beweging open krijgt. Het beste is om hem van onder naar boven te schuiven.

INGLOT Freedom Palette

INGLOT Freedom Palette

De oogschaduws zitten goed verpakt, en kunnen nauwelijks worden beschadigd. Ik vond het erg fijn dat overal de naam op stond. Je wist welke oogschaduw je te pakken had. Ook op de verpakking word dat duidelijk aangegeven.

INGLOT Freedom PaletteEyeshadow Matte 327. LC23CC.

INGLOT Freedom PaletteEyeshadow AMC Shine 24. LD06CB.

INGLOT Freedom Palette

INGLOT Freedom Palette

INGLOT Freedom Palette

INGLOT Freedom PaletteElke keer als ik deze oogschaduw zie, moet ik aan Assepoester denken!

Om de oogschaduws goed in het palletje te krijgen, moet je even puzzelen. Althans, ik moest even puzzelen, haha! Ik wilde de oogschaduws niet beschadigen, en schoof ze langzaam één voor één in de palette. De magneten zijn mega sterk, waardoor hij zich meteen “vastzuigt” aan het palletje zelf.

INGLOT Freedom Palette

INGLOT Freedom Palette

INGLOT Freedom Palette

INGLOT Freedom Palette

INGLOT Freedom Palette

Nu het allerbelangrijkste, de swatches! Ik stond er versteld van hoe gepigmenteerd de kleur in de winkel was, maar omdat de lichtval daar anders is dan buiten de winkel, hield ik mij in. Zometeen valt het zwaar tegen, maar nee! De pigmentatie is eigenlijk nog feller. De bruine matte oogschaduw 327 is echt mat, bruin en donker. Je moet hem heel licht aanbrengen, en dan komt er alsnog een dikke pigmentatie vanaf!

INGLOT Freedom Palette

INGLOT Freedom Palette

INGLOT Freedom Palette

Zoals je ziet is de turquoise oogschaduw iets minder fel, maar ik vind dit meer een highlighter. De bruine tint is juist weer heel erg gepigmenteerd. Wauw! Ik raad het je zeker aan om even een bezoekje te brengen. Ik heb al een look gemaakt met de bruine oogschaduw, en die komt één van deze dagen online! De oogschaduws zijn apart te verkrijgen bij INGLOT aan de PC Hooftstraat, in Amsterdam. De prijs verschilt per palette, hoeveel oogschaduws je hebt. Mijn palette, twee oogschaduws, kostte €14.

Ben jij ook van plan om je eigen INGLOT Freedom Palette samen te stellen? Of heb je er al eentje samengesteld?


One Comments

  • Sharon

    22/07/2011

    Handig, dat je ze zelf kan indelen! Zo iets wil ik ook wel.

    Reply

Geef een reactie