HOW TO: Foundation routine 2011.

Daar is hij dan eindelijk de How To; Gezichtsbasis! Ik krijg zo vaak de vraag hoe ik mijn foundation zo egaal opbreng en hoe het zo natuurlijk oogt. Eén woord: fixeerspray. Door de fixeerspray zijn de wonderen nog niet uit de wereld! Omdat het fixeert word alles gladder, het word egaler voor mijn gevoel. Vaak als ik de fixeerspray gebruik, heb ik niet het gevoel dat ik een hele laag foundation op mijn gezicht aanbreng.

Foundation routine 2011

Ik vertel nooit in een Face of the day hoe ik mijn basis heb gedaan, als ik dat er ook nog eens bij moest vertellen word het allemaal zo lang! Ik heb daarom een How To gemaakt van mijn gezichtsbasis, zo zie je wat ik gebruik en hoe ik het gebruik!

Je begint met schone handen, ik was altijd mijn handen voor dat ik met mijn make-up begin en als ik klaar ben. Ik was mijn handen van te voren omdat ik aan mijn gezicht zit, en ik zit met mijn vingers in de concealer. Als ik mijn foundation heb aangebracht zit dat op mijn handen, en ik wil geen vlekken op mijn kleding. Foundation is heel moeilijk om uit je kleding te krijgen. Ik heb het al een aantal keer gemorst en dat zit nog steeds op mijn kleding. Vandaar dat ik mijn handen altijd was!

Foundation routine 2011Je begint op een schoon gereinigd gezicht!

Foundation routine 2011Om je make-up beter en langer te laten zitten gebruik ik de basis van MAC Prep + Prime. Door de fijne glitters die erin zitten krijg je huid ook alvast een “glow.” Door de glow lijkt je huid een stuk frisser.

Foundation routine 2011Ik verdeel de basis over mijn hele gezicht.

Foundation routine 2011Al een verschil met de tweede foto vind je niet?

Foundation routine 2011Na mijn basis gebruik ik een groene concealer. De concealer is heel romig en werkt perfect! Ik gebruik de groene concealer voor de rode plekken.

Foundation routine 2011Aangezien ik mijn foundation mooier vind als hij over mijn hele wang zit, breng ik hem over allebei mijn wangen aan.

Foundation routine 2011 Foundation routine 2011Op deze foto heb ik het geblend met de fixeerspray. Ik heb de fixeerspray op mijn foundation spons gespoten en hem deppend over mijn concealer aangebracht.

Foundation routine 2011Ik gebruik twee pompjes van mijn Bourjois Healthy Mix Foundation 52.

Foundation routine 2011Ook hier heb ik mijn foundation spons weer bespoten met de fixeerspray van MAC.

Foundation routine 2011Hier heb ik de helft van mijn gezicht gedaan. De kleur dekt zo goed, het is gewoon ook echt mijn kleur. Op deze foto heb ik nog niet eens mijn nek meegenomen!

Foundation routine 2011De linkerhelft heb ik wel gedaan en de rechterkant niet. Op de rechterkant is de groene concealer ook nog zichtbaar.

Foundation routine 2011Op mijn voorhoofd zie je de streep lopen van foundation, haha!

Foundation routine 2011Hier kan je het verschil goed zien, je ziet bijna geen kleurverschil. Mijn nek heb ik hier nog niet meegenomen.

Foundation routine 2011Nu heb ik over mijn hele gezicht foundation aangebracht. De ene keer doe ik wel de High Tech Lighter onder mijn foundation, dat ligt eraan als ik de basis gebruik. Aangezien ze allebei een glitter bevatten, ik wil er niet uit zien als een glimworm!

Foundation routine 2011Vervolgens neem ik mijn nek mee, goed blenden, dat kan overigens wel met je handen. Zodat het een mooi overloopt.

Foundation routine 2011Nadat ik de foundation op mijn gezicht had aangebracht heb ik mijn gezicht af gepoederd met de Select Sheer Pressed NW20 van MAC. Ik gebruikte eerst de mineralen poeder van de Hema, werkte perfect! Maar in combinatie met een andere foundation neigde de poeder te erg naar de oranje kant.

Foundation routine 2011Ik shape altijd mijn jukbeenderen met de Mineralize Skinfinisch Natural Medium Dark van MAC. Een perfecte bronzer! Eerst gebruikte ik The Bronze Goddess Box van NYX, wauw! Ik gebruikte een bronzer altijd uit de box, maar helaas raakte hij op, dus ik moest aan een nieuwe bronzer beginnen. De meeste bronzers waren voor mij te donker en besloot ik een bronzer van de MAC te halen, ook de bronzer behoort tot één van mijn beste aankopen.

Foundation routine 2011Ik gebruik sinds kort twee verschillende soorten bronzer. Ik bouw het op in lagen. Als eerste begin ik met de Blusher 9 van Make Up Studio. De blush zat ooit eens in het pakket van school. De oogschaduws waren rond uit slecht, omdat wij niet gewend waren om met dat soort producten te werken. Ik heb de bronzer nog maar een aantal keer gebruikt, maar ik denk dat ik verliefd ben geworden! Ik gebruik als eerste de Blusher 9 van Make Up Studio en vervolgens de Medium Dark van MAC.

Foundation routine 2011Ik breng hem op mijn jukbeenderen aan, en blend hem zachtjes naar boven. Ook breng ik hem onder mijn kaak aan.

Foundation routine 2011Als laatste spuit ik de fixeerspray over mijn gezicht heen en ben ik klaar met mijn gezichtsbasis!

Deze stappen voer ik elke keer uit als ik mijn gezichtsbasis aanbreng. Ik gebruik altijd de fixeerspray, omdat je daardoor echt het verschil ziet. Het werkt hemels! Het lijkt veel werk, maar ook hier word je handig in. Ik kon eerst helemaal geen foundation aanbrengen, maar oefening baart kunst! Je kan ook nog je foundation spons vochtig maken voor een egaler effect. Natuurlijk verschilt het ook in wat voor bui ik ben, soms sla ik producten over, en de andere keer voeg ik meer toe aan mijn basis.

Hoe breng jij je gezichtsbasis aan?


17 Comments

 • tessa

  24/07/2011

  lekker uitgebreid en duidelijk.
  ik wil ook al een tijdje die fixeerspray alleen wist niet zeker of het wel egt goed zou werken
  je hebt me wel overtuigd.

  Reply
 • celestewijnacker

  24/07/2011

  Wat leuk dat het werkt!

  Reply
 • Miranda

  24/07/2011

  wat leuk om te zien ;D

  Reply
 • robinvalentine♥

  24/07/2011

  wauw mooi! ik heb vaak gewoon een primer. en jij lijkt SUPER erg op Juliet uit LOST!

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2011

   Dank je wel! Ah, Lost is echt een geweldig programma. ;D

   Reply
   • robinvalentine♥

    24/07/2011

    JA HE ! <3 ik kan het blyven kyken, elke keer 3 maanden er tussen vergeet ik het een beetje en huppa opnieuw kyken ;p

    Reply
    • Beauty Koning

     24/07/2011

     Ja, ik keek het eerst altijd! Haha, goed idee! Ik heb hem nooit afgekeken omdat ik het op het einde niet zo spannend meer vond, misschien toch maar een poging wagen! :’)

     Reply
   • robinvalentine♥

    24/07/2011

    heb je heel de serie afgekeken? ook de laatste ep? ik huil nooit maar toen dacht ik wel ff kuuuuuut XD haha het is ook zo rot gevoel van, NEEEEE AFGELOPEN! haha

    Reply
    • Beauty Koning

     24/07/2011

     Nee, tot en met geen idee. Volgens mij niet de laatste twee. Ah, dat is rot! ;O

     Reply
   • robinvalentine♥

    24/07/2011

    ok, niet doen. XD je bent emo 4 life

    Reply
    • Beauty Koning

     24/07/2011

     Haha, bedankt voor de waarschuwing. :’) Ik kijk hem wel niet. xD

     Reply
 • robinvalentine♥

  24/07/2011

  kijk tot de een na laatste haha dan eindigd het nooit lol

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2011

   Oh, dat is ook nog een goede! Dat ga ik doen. :’) Bedankt!

   Reply
 • Sharon

  25/07/2011

  Ik wil jouw huid hebben ! Eigenlijk moet ik ook een keer die fixeerspray kopen. Of gewoon vragen voor kerst (A) haha.

  Reply
 • Renske

  26/07/2011

  Ik heb thuis de fix+ van MAC. Heel veel meiden zweren erbij, maar voor mij doet het niks bijzonders. Bij de MAC counter zeiden ze ook dat het eigenlijk niet echt een fixeer spray is. Welke gebruik jij?

  Reply
  • Beauty Koning

   26/07/2011

   Ik gebruik de Fix +! Hij is echt heel goed, welke heb jij? En hoe gebruik je hem?

   Reply

Geef een reactie