FACE OF THE DAY: ColiSleek!

Vorige week ontving ik mijn Sleek Palette van de Caribbean Collection genaamd Curaçao. De kleuren zijn zo gepigmenteerd, dat is echt onmogelijk voor de prijs die je bestaat. Binnenkort verschijnt daar een review van! Natuurlijk kon ik niet wachten om de palette te gaan gebruiken. Vaak leg ik in een artikel uit hoe je een look extremer kan maken door er bijvoorbeeld een eyeliner, of een andere kleur oogschaduw aan toe te voegen, maar nu laat ik dat in de praktijk zien! In totaal deel ik één FOTD in vier kleine FOTD’s. Kijk mee naar de veelzijdige Face of the daaaay!

face of the day

De foto hierboven is de uiteindelijke look. Ik heb er verschillende oogschaduws aan toegevoegd, zo kan je zien hoe je de look op verschillende manieren kan dragen. Laten we beginnen met de eerste look; Groen, algengroen, en een shimmer groen! Yea, ik houd van groen!

face of the day

De allereerste foto, er mist heel wat! Ik heb op deze foto geen mascara op, omdat ik nog een eyeliner moest aanbrengen. Als ik dat wel doe, dan krijg ik de eyeliner er minder strak op. Ik vind dat de look ook zonder eyeliner draagbaar is!

face of the day

Natuurlijk ben ik begonnen met een oogschaduwbasis en daar overheen heb ik de oogschaduw Colibri van Make Up store op mijn ooglid aangebracht. Ik heb de oogschaduw omhoog geblend tot mijn arcadeboog. Vervolgens heb ik een crèmekleurige oogschaduw onder mijn wenkbrauw aangebracht, zodat hij zometeen mooi overloopt in de Sleek oogschaduw. Ik vind dat ik mijn oogschaduw beter kan blenden! In mijn arcadeboog heb ik de oogschaduw Green Iguana van Sleek gebruikt. Ik heb hem langzaam naar binnen geblend. Daarna heb ik de Colibri van MUS onder mijn oog aangebracht en die ook weer geblend. Blenden is het belangrijkste! Zoals je ziet heb ik mijn oog omringd met oogschaduw, om dit mooi af te maken heb ik een wit oogpotlood op mijn waterlijn aangebracht. Daarna heb ik mijn wenkbrauwen getekend, en nog een keer de crèmekleurige highlighter onder mijn wenkbrauw.

face of the day

Mijn gezichtsbasis is zoals altijd! Ik heb mijn wangen rustig gehouden door alleen mijn jukbeenderen licht te shapen. Mijn foundation heb ik deppend aangebracht in combinatie met de fixeerspray en afgepoederd met de MAC Select Sheer Pressed NW20. Mijn jukbeenderen heb ik geshaped met Mineralize Skinfinish Natural Medium van MAC als basis, daar overheen breng ik nog een keer de Blusher 9 van Make Up Studio.

face of the day

face of the day

De look spreekt veel meer door de mascara zoals je ziet! Het is meteen een heel ander gezicht, je mist de mascara echt op de vorige foto’s. Ik heb hier ook de eyeliner aangebracht met de handige techniek!

face of the day

face of the day
Bij de derde aanpassing aan de FOTD ColiSleek heb ik de blik opener gemaakt. Sowieso was de blik al vrij open, maar doordat ik er een zilverkleurige oogschaduw aan toe heb gevoegd, word het een totaal ander plaatje. Ik heb de Silver van Make Up Store gebruikt, door de goede pigmentatie gaat hij over de Colibri heen en zie je er niks meer van terug!

face of the day

face of the day

Ik heb de de Silver in mijn binnenste ooghoeken aangebracht, en naar buiten geblend. Zoals je ziet is de look weer veranderd door zoiets kleins! Ik heb de Silver ook nog onder mijn oog aangebracht en toen weer verder naar buiten geblend, zodat hij met de “andere oogschaduw” aansloot. De groene oogschaduw vervalt wat en daardoor oogt hij anders.

face of the day

Magic! De laatste aanpassing is de zwarte oogschaduw Espresso Martini van het Sleek palette. De matte zwarte oogschaduw is goed gepigmenteerd, maar door de Silver veranderd hij in een shimmer! Als eerste heb ik hem in mijn buitenste ooghoek gedept, voorzichtig naar binnen geblend. Opnieuw aangebracht en omhoog geblend, vervolgens naar beneden en weer naar boven. Als je wil kan je de look nog heftiger maken door er meer zwart aan toe te voegen. Hoe makkelijk was dat! Nu heb je een avond look, ik vind dat de look ook voor overdag kan, hij is vrij licht, maar als je er nog meer oogschaduw aanbrengt heb je een avondlook!

face of the day

Het is heel makkelijk om iets te veranderen in je make-up, zolang de dekking goed is, je precies werkt kan je alles aanpassen! Je kan hem lichter maken door een zilveren oogschaduw of juist intenser door er een zwarte oogschaduw toe te voegen. Het hoeft niet perse zwart te zijn, misschien donkergroen of juist paars. Nepwimpers, steentjes of nog meer shimmer!

face of the day

Ik heb de look afgemaakt met een de Kiss Kiss Lipgloss 840 van Guerlain. Het is een mooie oranje achtige peachy kleur, die ik mooi bij de look vond passen. De lipgloss ruikt overigens zalig, elke keer als ik hem ruik, weet ik welke het is. Je kan er nude lippen bij maken, of een mooie sparkeling lipgloss bij op doen!

Verander jij wel eens je make-up look aan het einde van de dag voor een gloednieuwe face of the day?


3 Comments

 • gerrianne

  27/07/2011

  wau wat een prachtige ooglook van sleek palette! Zelf heb ik oh so special, en curacao stond ook nog op mijn wishlist :)

  Reply
 • Kimberley

  29/07/2011

  Erg mooie look. Zelf pas ik mijn make-up niet aan. Dan haal ik liever alles eraf en begin ik weer opnieuw, haha.

  Reply
 • Sharon

  29/07/2011

  Mooi gedaan ! :D Ik verander meestal niets aan mijn ”looks” ik houd het altijd lekker simpel. Maar leuk gedaan die veranderingen in je looks ! :D

  Reply

Geef een reactie