FOTD: Brons.

Tijd voor een nieuwe Face of the day! Ik vind het fijn om met losse oogschaduws te werken, voor mijn gevoel zit er meer pigment in en het opbouwen van de lagen gaat makkelijker. Natuurlijk vind ik het ook prettig om met compacte oogschaduws te werken, maar losse poeders hebben net dat extraatje. Vandaag staat de Face of the day in het teken van bronskleurige oogschaduws!

brons makeup

Ik heb mijn favoriete look nagemaakt, maar dan in een shimmer! Ik heb wel eens verteld dat ik mijn losse poeders in de reispotjes van de Etos verdeel, zodat ik het makkelijker kan pakken. Vaak ben je nog aan het pielen voordat het dekseltje opengaat, dan gaat hij eindelijk open en springt de oogschaduw alle kanten op vanwege de hoeveelheid kracht die je uitoefent. Herkenbaar? Sinds kort verdeel ik het op de reispotjes en dat werkt prima! Zo vind ik weer nieuwe kleuren uit zoals de Nymph van NYX, Geisha en de Mocha.

brons makeup

Zoals altijd heb ik gewoon een oogschaduwbasis van de Hema aangebracht, en daar overheen een crèmekleurige oogschaduw. Ik heb de Blanc Type van MAC gebruikt, een goed dekkende oogschaduw! Ik heb de oogschaduw op mijn ooglid, in mijn arcadeboog en onder mijn wenkbrauw aangebracht. Dit is puur voor het blenden, zo kan ik makkelijker blenden. Vind je dat niet, dan kan natuurlijk alleen de crèmekleurige oogschaduw op je ooglid aanbrengen en onder je wenkbrauw, daar geldt hij voor de highlighter.

brons makeup

Vervolgens heb ik de NYX Chrome Eyeshadow genaamd Geisha in mijn arcadeboog aangebracht. Het is een bronskleurige oogschaduw met een rode ondertoon, met dat soort oogschaduws moet je oppassen. Vaak kan je daarmee de “rode-huil-ogen” mee creëren en dat geeft vaak een foute indruk. Dep de Geisha in je buitenste ooghoek, en voorzichtig omhoog je arcadeboog in. Daarna ga je de oogschaduw goed blenden, pas op dat je niet te hoog gaat. Ik heb de oogschaduw naar mijn binnenste ooghoeken geblend en vervolgens de Nymph aangebracht. Ik heb hem in mijn buitenste ooghoeken aangebracht en naar binnen geblend, hierdoor veranderd de look al wel. De roodheid verdwijnt al.

brons makeup

Na de Nymph heb ik de Mocha aangebracht, ik heb de punt van mijn blendingbrush voorzichtig in de dop gedrukt en hem in mijn arcadeboog geblend. De Mocha is vrij aanwezig, dus pas daarmee op. Voor de donkere bruintint in mijn buitenste ooghoek heb ik de bruine oogschaduw, genaamd Eyeshadow Matte 327 van Inglot aangebracht. Ik heb hem tot het midden van mijn oog geblend. Zo verdwijnt de hele rode ondertoon en ben je van de rode-ogenlook af!

brons makeup

Ook breng je de Nymph, Mocha en de bruine oogschaduw onder je oog aan, blend dit goed! Laat hem ook doorlopen met de “andere” oogschaduw, zodat het één geheel word. Ik heb vervolgens mijn wenkbrauwen getekend met de bruine oogschaduw van Inglot, dat is dezelfde kleur die ik heb gebruikt in de look! Daarna breng je een wit oogpotlood aan, zwart en bruin kan ook. Een winged eyeliner, wimpers krullen en mascara!

brons makeup

Ik heb zoals altijd mijn gezichtsbasis standaard gehouden. Ik ben van plan om binnenkort te gaan experimenteren met verschillende blushes, voornamelijk oranje of iets in die trant. Ik verwijd de roze blushes, omdat die de roodheden in mijn huid naar boven halen, dat moeten we niet hebben! Ik heb mijn foundation deppend aangebracht in combinatie met de fixeerspray. Onder mijn foundation heb ik nog een groene concealer aangebracht en die goed geblend met mijn foundation spons. Ik heb mijn foundation afgepoederd en vervolgens mijn jukbeenderen geshaped met bronzer!

Ik heb de dazzleglass al een tijdje niet gebruikt, vandaar dat ik hem had opgebracht! Ik houd van de dazzleglass, hij is geweldig. Ik heb de dazzleglass genaamd Baby Sparks gebruikt van MAC om mijn look af te maken.

brons makeup

Een totaal nieuwe look door een aantal losse oogschaduws, geweldig! Misschien maak ik wel een HOW TO van de look, ligt eraan hoe hij jullie bevalt. Ik zelf vind hem vrij geslaagd aangezien hij totaal anders uitpakte door de bruine oogschaduw van INGLOT, lifesaver!

Vind je de brons look geslaagd?


7 Comments

 • Kimberley

  02/08/2011

  Erg mooie look, zeer zeker geslaagd.

  Reply
 • robinvalentine♥

  02/08/2011

  superrrr mooi! <3

  Reply
 • Ilse

  02/08/2011

  mooi!

  Reply
 • Sharon

  03/08/2011

  Geslaagd. En ik blijf de dazzleglass baby sparks echt super mooi vinden. Ben benieuwd naar de nieuwe FOTD!

  Reply
 • Marijke

  04/08/2011

  Hele mooie ooglook! Ik hou echt van dit soort kleurtjes! :)

  Reply
 • Kimberley

  04/08/2011

  wauw mooie look!
  ik hou hier ook van! :D

  liefs!

  Reply
 • Kelly

  05/08/2011

  Die laatste foto is leuk ^.^

  Reply

Geef een reactie