HOW TO: Je ogen groter maken!

Ik houd van grote ogen, een frisse en open blik is wat voor indruk je maakt. Heb je wallen onder je ogen, dan krijg je vaak de vraag of je moe bent, heb je veel roodheden in je gezicht dan krijg je weer de vraag of je het warm hebt. Ik heb altijd last van mijn hooikoorts, dus ook vaak rode ogen, een loopneus en daarbij traan ik ook nog eens. Soms lijkt het net alsof ik aan het huilen ben, terwijl het dan gewoon van het gemaaide gras buiten komt. Vandaar deze How to, over hoe kan je je blik frisser en opener laten lijken door middel van make-up!

frisse blik makeupEen gewaagde foto, geen make-up op!

Ik ben een echte daredevil, op de voorpagina zonder make-up, dit is inmiddels al de tweede keer, haha! Toen ik de look maakte had ik heel erg last van mijn hooikoorts. Het gaat een periode goed en dan keldert dat weer naar beneden. Ik gebruik ook vaak dan geen make-up, omdat het anders gaat irriteren en het loopt negen van de tien keer uit. Sommige dagen kan ik wel make-up dragen en gebruik ik vaak deze look, toch voor dat frisse indruk.

frisse blik makeupJe begint zoals altijd op een schone, gereinigde huid. Vaak gebruik ik de oogschaduwbasis van de Hema, daar zit al een lichte shimmer in, hij werkt prima! Maar voor de verandering heb ik dit keer de oogschaduwbasis van de Etos gebruikt, daar zit geen shimmer in. Hij werkt overigens prima, smeert goed uit en de structuur is wat vettig. Ik vond het eerst zo onhandig om mee te werken, aangezien de structuur van de Hema was compacter is, maar je moet hem laten drogen. Ja, dat wist ik niet. Volgens mij heb ik nu wel weer een nieuwe oogschaduwbasis ontdekt! Hij werkte prima.

frisse blik makeupHier heb ik een matte crèmekleurige oogschaduw onder mijn wenkbrauw aangebracht, je kan ook een witte oogschaduw gebruiken, dan springt het er nog meer uit. Ook heb ik mijn wenkbrauwen aangezet. Alleen aangezet, dus niet ingekleurd. Gewoon een beetje bij getekend met oogschaduw poeder.

frisse blik makeupIn mijn binnenste ooghoek heb ik een Cream Eyeshader van de Hema aangebracht, genaamd 01. Het is een gouden creamy oogpotlood dat je als basis voor je highlighter gebruikt.

frisse blik makeup Hier zie je de gouden glitters beter. Ik heb de Cream Eyeshader ook deels onder mijn oog aangebracht en dit geblend met mijn vinger.

Vervolgens heb ik de crèmekleurige oogschaduw op mijn ooglid aangebracht, dat hoeft niet, maar ik vind het mooier. Je kan natuurlijk gewoon een lichte ooglook maken, maar dit was juist voor dat effect wat ik wilde creëren. Ook heb ik in mijn arcadeboog een donkere tint dan mijn huid aangebracht. Hierdoor krijg je diepte in je oog.

Ik heb over de Creamy Eyeshader een witte highlighter aangebracht. De gouden glitters zijn niet meer te zien, het is echt alleen voor een plakkerige basis, waardoor de highlighter beter blijft zitten en eruit springt. Ik heb de oogschaduw omhoog, mijn arcadeboog in geblend. Zo voorkom je een “harde blik”. Verder heb ik een wit oogpotlood aangebracht, daarmee vergroot je je ogen. Het lijkt net alsof het je oogwit is.

frisse blik makeupWimpers krullen, dat is ook een belangrijk! Je ziet duidelijk het verschil met de vorige foto’s.

frisse blik makeupHier zie je goed de highlighter in mijn binnenste ooghoek.

frisse blik makeupOok kan je de highlighter onder je wenkbrauw aanbrengen, zoals je ziet heb ik dat heel licht in het bovenste hoekje gedaan. Ik heb hem vervolgens geblend.

frisse blik makeupMascara om de look af te maken!

frisse blik makeupHighlighter onder je ogen maakt je blik opener, door de highlighter lijkt het stuk op te lichten, waardoor je blik frisser word.

frisse blik makeupOok heb ik de highlighter, natuurlijk High Tech Lighter Platina van MUS, op mijn jukbeenderen aangebracht. Ik heb hem vervolgens geblend met mijn vingers.

frisse blik makeupTada, ik heb de linkerkant opgemaakt! Ik heb vervolgens mijn gezichtsbasis aangebracht en een roze lipstick op mijn lippen gedept.

Wit, wit en nog eens wit! Ik heb voornamelijk witte producten gebruikt, met een shimmer. Een heel verschil met de eerste foto. Eerst krulde ik mijn wimpers nooit, ik dacht dat het geen verschil maakte en ik wist niet hoe ik ermee om moest gaan. Aangezien mijn wimpers vrij lang zijn kreeg ik ze nooit goed gekruld, het leek wel alsof mijn wimpers te lang waren voor de wimperkrultang. Maar, je moet even de juiste techniek vinden voor het krullen van je wimpers. Toen ik de foto’s op een rij ging zetten zag ik echt het verschil van gekrulde wimpers, en niet gekrulde wimpers, wauw!

frisse blik makeup

Ik gebruik ook vaak een wit oogpotlood, omdat dit juist dat extra geeft in een look. Het laat je ogen meer spreken en het helpt bij donkere looks om dat lichtpuntje erin terug te halen. Vroeger moest ik hier niet aandenken, en natuurlijk niet te vergeten de highlighter! Ik ben getrouwd met mijn High Tech Lighter van Make Up Store, een geweldig product! Ik gebruik hem best vaak en elke keer sta ik versteld ervan hoe goed hij is. Zoals je ziet is het vrij simpel om je blik frisser en opener te laten lijken door wat kleine foefjes. Een wit oogpotlood kan al veel doen, het krullen van je wimpers en door een lichte kleur onder je wenkbrauw + binnenste ooghoek aan te brengen!

Heb je nog suggesties of een look die je wilt terug zien in een How To? Laat een reactie achter met daarin je look!


4 Comments

 • Kayla

  07/08/2011

  Fijne tips! Leuk geschreven!

  Reply
 • Ellen

  07/08/2011

  Wow leuk tutorial en goede foto’s! je hebt echt super mooie wenkbrauwen <3 Love it!

  Reply
 • Sharon

  07/08/2011

  Ik moet echt een keer een witte oogpotlood kopen, maar vergeet het telkens! Als we een keer in de stad zijn help me herinneren haha :P

  Reply
 • Louna Beauty

  07/08/2011

  Mooi gedaan!, al ben je ook prachtig zonder make-up! :)

  Reply

Geef een reactie