FOTD: Sprookjes #2.

In het artikel over de Freedom Palettes van Inglot heb ik jullie een look beloofd. De bruine oogschaduw had ik de volgende dag al verwerkt in een look, maar de turquoise nog niet. Ik heb hem ook in deze look voor het eerst gebruikt! De kleur is geweldig, maar meer voor een highlighter of over een oogschaduw heen. Hier is hij dan, de Sprookjes look, deel 2!

sprookjes makeup

Ik heb de look een keer eerder gemaakt, maar dan zonder de oogschaduw van Inglot. Ook heb de look aangepast door geen witte highlighter er aan toe te voegen, maar een gouden kleur. Toch doet het mij weer aan Ariel denken met haar vis!

sprookjes makeup

Om meteen te beginnen met de oogschaduw! Ik heb als eerste een oogschaduwbasis gebruikt, ook dit keer heb ik de oogschaduwbasis van de Etos gebruikt, ik vind hem toch wel erg fijn! Vervolgens heb ik mintkleurige oogschaduw uit mijn 88 palette gebruikt en die op mijn ooglid aangebracht, tot aan mijn arcadeboog. Dit heb ik omhoog geblend met een blending brush.

sprookjes makeup

Ik heb mijn binnenste ooghoek vrij gehouden voor de gouden kleur, genaamd 80567, van Jessie’s Girl, een fijne losse poeder, die ik ooit als tester heb gekregen. Ik vond hem terug in een bakje toen ik op zoek was naar een andere kleur. Als basis heb ik de Creamy Eyeshader van de Hema gebruikt, aangezien die bij mijn vorige look ook al een goede dekking gaf besloot ik hem nog een keer te gebruiken. Ik heb hem in mijn binnenste ooghoek aangebracht, en onder mijn oog door getrokken tot het midden. Pas op, breng hem niet in één dikke streep door, maar blend hem stukje voor stukje naar de buitenkant toe, zo loopt het mooi over.

sprookjes makeup

Ik heb hem geblend op mijn ooglid, niet teveel aangezien de kleur nogal donker werd. Na de gouden oogschaduw heb ik de turquoise van Inglot aangebracht, op de rand van het goud, in mijn arcadeboog en deels onder mijn oog. Dit moet je goed blenden zodat het mooi in elkaar overloopt. Onder mijn wenkbrauw heb ik een crèmekleurige oogschaduw gebruikt als highlighter, hierdoor springen je ogen er meer uit en frist het je blik op!

sprookjes makeup

Als je de oogschaduw goed hebt geblend, breng je een wit oogpotlood aan. Ook dit zorgt voor een open blik, zo straal je minder je vermoeidheid uit. Vervolgens heb ik mijn wimpers gekruld en mascara aangebracht!

sprookjes makeup

De oogschaduw is vrij simpel om aan te brengen, je hebt ook geen eyeliner nodig. Natuurlijk kan je dat wel toevoegen om de look iets heftiger te maken. Je kan ook nog nepwimpers opplakken en een donkere kleur kiezen voor in je arcadeboog, zo schets je ook meer diepte in je look. Verder kan je hem zo licht mogelijk maken, of juist zwaar!

sprookjes makeup

Op mijn gezicht heb ik mijn standaard gezichtsbasis. Ja, ik weet dat ook dat gaat vervelen, maar ik ga binnenkort beginnen met het experimenteren met een blushes. Ik moet een goede blush vinden, aangezien ik nog geen blush in mijn collectie heb, hooguit 3 paar, dat eigenlijk niet een blushes zijn, moet ik wat tips vragen bij iemand die dagelijks een blush gebruikt! Zelf vind ik dat leuk om te weten, je leert zoveel van andere, omdat jij altijd je eigen manier doet. Ook kan je zien als iemand ergens goed in is, als diegene dagelijks dingen doet, word je er steeds behendiger in, so true!

Natuurlijk maken we de look af met, tromgeroffel, de dazzleglass Baby Sparks! Ik heb hem al een tijd niet op gehad en als je hem dan aanbrengt, ik word er gewoon gelukkig van. Hij is zo goed, zo gorgeous, zo pretty! Eén van mijn beste aankopen ooit, dat weet ik zeker. De dazzleglass behoort in mijn topt 5.

Doordat je één kleur, of een techniek wijzigt in je look, veranderd alles! Het oogt anders, het is gewoon een totaal anders iets geworden. Dat vind ik zo leuk aan make-up, je kan er alle kanten mee op. Je kan alles vergroten, verkleinen, breder maken en zelfs je neus slanker laten lijken, daarnaast kan je veel dingen “faken”. Geweldig!

Verander je ook wel eens iets in een look? Waardoor het plaatje meteen veranderd?


5 Comments

 • Diederike

  09/08/2011

  Zeker tromgeroffel!!
  Wat een feeling voor kleur.
  I like!

  Reply
 • roos

  09/08/2011

  Wow, jij hebt echt mooie ogen, haha!

  Reply
 • Pretty Beauty Land

  09/08/2011

  Erg mooie look! Ik ben zelf gek op eyeliner. Dat had deze look voor mij net even helemaal afgemaakt

  Reply
 • Sharon

  09/08/2011

  I love the gold ! Vind ik erg mooi bij de turquoise kleur. Soms verander ik iets in mijn look, wat net dat beetje meer geeft. Zoals jij al zei: je kan nepwimpers, etc doen. Geslaagde look weer !

  Reply
 • robinvalentine♥

  09/08/2011

  erg mooi! vooral dat goud <3

  Reply

Geef een reactie