HOW TO: Wenkbrauwen Bijtekenen.

Sinds kort teken ik mijn wenkbrauwen anders, soms wissel ik totaal van iets! Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren, laat staan op het gebied van make-up. Door een klein iets kan al veel veranderen, je kan van alles namaken, zoals de meets Cynthia’s, maar ook door bijvoorbeeld een wit oogpotlood te gebruiken, je ogen veranderen meteen! Je blik word frisser en je ogen groter, daarnaast spreken ze meer. Dat heb ik nu ook mij bij wenkbrauwen, ik kreeg veel complimentjes op mijn blog, maar ook in mijn omgeving over mijn nieuwe wenkbrauwen, vandaar deze How To; Wenkbrauwen bijtekenen.

Wenkbrauwen bijtekenen

Het verschilt wanneer ik mijn wenkbrauwen opmaak, de éne keer voor mijn oogschaduw, en de andere keer erna. Het hangt er maar net vanaf wat voor make-up ik op heb. Als mijn wenkbrauwen wegvallen in een look, omdat ik blond heb gebeurt dat best vaak, dan zet ik ze alleen licht aan. Of ik tegen ze gewoon helemaal voluit met poeder. Ik gebruikte eerst altijd een wenkbrauwpotlood, maar toen ik wenkbrauwpoeder uitvond, was ik verkocht!

Met een schuin kwastje – angle brush – teken ik mijn wenkbrauwen bij, het werkt fijner. Door de scherpe punt aan het kwastje kan je mooie rechte lijnen trekken. Ook kan je dit penseel gebruiken voor je eyeliner. Ik gebruik hem ook voor onder mijn ogen. Echt super handig!

Wenkbrauwen bijtekenenOm te beginnen met alleen het aanzetten van je wenkbrauwen. Ik heb hier het begin al aangezet, kijk maar op de eerste foto. Je ziet duidelijk verschil. Het maakt niet uit welke kleur je gebruikt, zolang het maar de juiste kleur is met je haar, of donkerder.

Wenkbrauwen bijtekenenHier heb ik meer het begin aangezet.

Wenkbrauwen bijtekenenOp deze foto heb ik het einde bijgetekend.

Wenkbrauwen bijtekenenEindresultaat!

Het is al een heel verschil met de foto in het begin, totaal een ander gezicht. De éne keer vind ik het mooi om gewoon met “nude” wenkbrauwen de dag door te brengen, maar ik vind het ook leuk om mijn wenkbrauwen goed en duidelijk aan te zetten. Kijk mee naar het volgende deel!

Wenkbrauwen bijtekenenNu zie je de kleur vrij duidelijk, omdat hij een stuk donkerder is dan mijn eigen kleur. Ik heb gewoon een klein streepje neergezet, precies de grote van het schuine kwastje. Het maakt niet uit of je streepje schuin, recht of naar binnen staat, dat verschilt per mening. Zelf vind ik dat het bij mij mooier is als het schuin staat.

Wenkbrauwen bijtekenenDaarna zet je een streep aan de bovenkant van je wenkbrauw.

Wenkbrauwen bijtekenenEronder!

Wenkbrauwen bijtekenenInvullen.

Wenkbrauwen bijtekenenVervolgens teken je het einde van je wenkbrauw.

Wenkbrauwen bijtekenenJe kan hem nog even bijwerken, stukjes invullen en dan ben je klaar!

Wenkbrauwen bijtekenen

Dan ben je alweer klaar! Het lijkt heel snel, maar het is precisie werk. Je wenkbrauwen moeten gelijk zitten, dus op dezelfde hoogte, ze moeten even lang zijn en op elkaar lijken. Ik vind het ook leuk staan als je wenkbrauw niet helemaal klopt met de andere, dat is nou eenmaal zou, maar het geeft je gezicht karakter! Iedereen heeft dat wenkbrauwen niet helemaal gelijk zijn, maar dat is juist FANCY!

Wenkbrauwen bijtekenen

Op die manier doe ik mijn wenkbrauwen, licht aanzetten of juist het tegenovergestelde daarvan. Het moet bij de look passen, maar ook deels bij mijn humeur. Het gaat ook nog vaak fout bij mij, en dat herken je vast wel! Ik gebruik wel eens doekjes om mijn wenkbrauwen te corrigeren of wattenstaafjes. Ook corrigeer ik mijn wenkbrauwen met een oogschaduw, bijvoorbeeld de crèmekleurige die ik altijd onder mijn wenkbrauwen aanbreng. Iedereen heeft een andere manier van het bijtekenen van zijn wenkbrauwen!

Teken jij je wenkbrauwen bij? En met wat?


10 Comments

 • Sharony

  21/08/2011

  Totaal off topic :phaha. maar mooie ooglook heb je op!

  Reply
 • robin

  21/08/2011

  mooi! ik teken ze ook bij maar heeeeeel licht

  Reply
 • ·•Charlotte•·

  21/08/2011

  Nopes, ik epileer alleen de haartjes die me niet aanstaan! Ik heb namelijk de mooie volle donkere wenkbrauwen van mijn vader geërfd :)

  Reply
 • Diederike

  22/08/2011

  Perfecte wenkbrauwen.
  Perfecte How-to!!

  Reply
 • Cjs

  22/08/2011

  Ziet er goed uit, en inderdaad: mooie ooglook!

  Reply
 • Marijke

  23/08/2011

  Vind je wenkbrauwen erg mooi!
  Ik gebruik voor mijn wenkbrauwen gewoon een Hema wenkbrauwpotloodje, heb ook nog MAC’s omega oogschaduw liggen maar die moet ik nog testen..

  Reply
 • Danique

  24/08/2011

  Wat een mooie wenkbrauwen heb jij zeg! Handig artikel!

  Reply
 • Sharon

  27/08/2011

  Ik wil ze wel bij tekenen, maar ik ben te lui. En moet even een goede wenkbrauw oogpotlood vinden. Misschien kan jij me daar een keer mee helpen? (:

  Reply
  • Beauty Koning

   27/08/2011

   Ja, is goed! Als de nieuwe lijn dan van Catrice uitkomt, ijskoffie. :’)

   Reply

Geef een reactie