HOW TO: Zwarte Smokey Eyes.

Smokey eyes, voor de ene een dagelijkse look, voor de ander een ware hel. Hij word niet smokey genoeg, of hij bestaat uit vlekken. Daarnaast kan je nog prachtige panda oogjes creëren waarmee je dus goed mee moet oppassen. Je hebt allerlei verschillende soorten Smokey eyes, waar binnenkort nog een artikel over verschijnt, maar dit zijn de standaard zwarte smokey eyes!

Zwarte Smokey Eyes

Zoals je ziet heb ik de smokey eyes aangepast door aan de binnenkant een witte highlighter aan te brengen, zo creëer je de open blik. Sowieso kan je met een smokey eyes veel kanten op, je kan er een glitter aan toevoegen – die krijgen jullie deze week te zien – je kan hem in een andere kleur laten overlopen, maar ook de binnenste ooghoeken kan je bijvoorbeeld blauw doen! Alles kan met make-up, maar je moet het durven, dat is het belangrijkste. Laten we beginnen met de look!

Zwarte Smokey EyesIk heb een Smokey Eye Pencil van Essence gebruikt in de kleur zwart, hij is niet zo dekkend, maar daar kom ik later nog op terug. Ik breng hem eerst als streep tegen mijn wimperrand aan.

Zwarte Smokey EyesVervolgens over mijn ooglid, deels in de arcadeboog, aangezien daar ook zwarte oogschaduw komt. Houd de binnenkant vrij, voor de witte oogschaduw.

Zwarte Smokey EyesOok hier heb ik hem maar tot de helft van mijn arcadeboog aangebracht.

Zwarte Smokey EyesNu ga je met een zwart oogpotlood, die je dus ook op je waterlijn aanbrengt, tussen je wimpers. Zorg ervoor dat je geen stukjes huid meer ziet, alles moet bedekt zijn.

Zwarte Smokey EyesDaarna vervaag je het, dat doe je gewoon met je vinger. Je “klopt” de zwarte oogpotlood erin.

Zwarte Smokey EyesNu breng je een basis aan in je binnenste ooghoeken, ik heb een Cream Eyeshader gebruikt van de Hema in 01.

Zwarte Smokey EyesBreng de witte highlighter in je binnenste ooghoeken aan.

Zwarte Smokey EyesNu breng je een gelliner aan, waarmee je dus je eyeliner zet, om de pikzwarte kleur te krijgen, is dit het beste product.

Zwarte Smokey EyesBreng hem alleen aan in je buitenste ooghoeken, en dep hem naar binnen toe, niet te ver. Het is vrij vloeibaar, daarom moet je niet teveel gebruiken.

Zwarte Smokey EyesOver de gelliner breng je een zwarte oogschaduw aan.

Zwarte Smokey EyesVervolgens breng je een crèmekleurige oogschaduw onder je wenkbrauw aan, dit blend makkelijker. Breng ook de zwarte oogschaduw deels in je arcadeboog aan en blend hem naar binnen toe.

Zwarte Smokey EyesDe highlighter kan wat vervaagd zijn, dus die breng je ook opnieuw aan.

Zwarte Smokey EyesOnder je oog breng je ook een zwarte oogschaduw aan, je kan eerst een zwart oogpotlood aanbrengen, zodat je ook daar een goede basis hebt. Zorg er wel voor dat hij mooi overloopt naar de bovenkant toe.
Daarna breng je een zwart oogpotlood aan op je waterlijn.

Zwarte Smokey EyesWimpers krullen + Mascara!

Zwarte Smokey Eyes
Daarna kan je hem nog perfectioneren, ik heb hem nog ietsjes ronder gemaakt. Op de foto hierboven zie je nog een hapje, die is nu weg!

De look kan je bekend voorkomen, het zijn namelijk de ogen van de Jessie J Meets Cynthia! Ik kreeg wel eens de vraag hoe je dat nou precies kon doen, dus besloot om er meteen een How To van te maken, aangezien ik hem toch moest maken!

Zwarte Smokey Eyes

Ik heb mijn wenkbrauwen vervolgens nog aangezet, ze vallen bij een smokey eyes altijd weg, vanwege de donkere kleuren of course. Mijn gezichtsbasis was toen nog als de gezichtsbasis zoals hij toen der tijd was. Gek dat zoiets kan veranderen, terwijl je het toch dagelijks aanbrengt! Op mijn lippen had ik niks, omdat ik een zwarte lipstick op moest, haha!

Zwarte Smokey Eyes

Draag jij wel eens een zwarte smokey eyes?


15 Comments

 • Jessy

  28/08/2011

  erg mooi gedaan!
  ook goed uitgelegd enzo

  Reply
 • robin

  28/08/2011

  mooi , as always !

  Reply
 • Ruth

  28/08/2011

  Mooie look weer :) Ook erg goed uitgelegd. Ik vind foto-tutorials zelf altijd Veel fijner dan video’s. Ik ga het ook eens proberen met gelliner, daar was ik zelf nooit opgekomen. Thx voor de tip!

  Reply
 • Heel mooi gedaan maar ik wil even iets zeggen (niet slecht bedoeld hoor!) een echte originele smokey eyes heeft geen lichte kleur aan de binnenkant van het ooglid. Bestaat enkel uit zwart, dus kohl over je volledig ooglid en dan opwerken naar boven dmv blenden. (dus alleen foundation op de ogen en dan direct kohl zonder eerst af te poederen, anders ‘pakt’ de kohl niet. De kunst bestaat eruit om van donker zwart naar lichtgrijs te gaan met slechts 1 kleur, zwart. En wat men dan vaak wel doet is even onder het wenbrauw hoogste punt een highlighter te plaatsen. Beide waterlijnen worden hierbij ook trouwens aangezet met kohl en ook de onderkant van het ookg krijgt kohl die uitgeschaduwd moet worden met zwarte oogschaduw. Heel veel mascara, en klaar. Maar uiteraard zijn er vele variaties op een smokey eye. Jouw look vind ik trouwens erg mooi!

  Reply
  • Beauty Koning

   28/08/2011

   Dank je wel! Ja, klopt, ze horen echt volledig zwart te zijn, maar dan worden mijn ogen zo klein, vandaar dat ik een witte highlighter heb aangebracht. Bedankt! :D

   Reply
 • charile

  28/08/2011

  wauw, mooi gedaan!

  Reply
 • Diederike

  28/08/2011

  NO,NO,..Girl this is the way I like the smokey eye!!
  Always love your pics.
  Really I defentily want to squish your cheeks;)…..

  Reply
 • jennifer

  28/08/2011

  mooi gedaan! ik denk dat een zwarte smokey eye look bij mij een beetje te ‘heftig’ staat.. maar bij jou staat ie echt mooi :)

  Reply
 • pleun

  28/08/2011

  wauw, staat je heel goed!

  Reply
 • Roos

  28/08/2011

  Mooi, het staat je ook heel mooi. Bij mij is het iets te heftig :)

  Reply
 • allxinclusive

  28/08/2011

  Mooi gedaan!

  Reply
 • pleunvd

  29/08/2011

  Ik heb m geprobeerd en het staat echt supermooi, mijn ogen spreken nu echt veel meer!

  Reply

Geef een reactie