TALK: Babydoekjes tijdens het make-uppen.

Babydoekjes, ik gebruik ze altijd bij het opmaken, opmaken van andere, of het schoonmaken van mijn kwasten. Ik gebruik minimaal twee doekjes voor het reinigen van mijn handen tijdens het aanbrengen van mijn eigen make-up, maar als ik iemand opmaak, gebruik ik wel het drie dubbele. Vandaar dit artikel, hoe hygiënisch ben jij tijdens het opmaken?

Babydoekjes

Ik ben vrij hygiënisch, ook gewoon in het dagelijkse leven, ik was vaak genoeg mijn handen, misschien is te vaak, waardoor ze droger zijn, maar ook omdat ik nog eens een droge huid is het geen goede combinatie, maar mijn handen zijn altijd schoon! Voordat ik met mijn make-up begin, was ik mijn handen, zo weet ik dat ik gewoon verschillende producten kan aanraken, omdat mijn handen schoon zijn.

Babydoekjes

Vervolgens pak ik een babydoekje, ja, die voor babybillen zijn, zodat ik mijn handen kan afvegen tijdens het opmaken, bijvoorbeeld met concealer. Als ik mijn concealer gebruik, doe ik dat met mijn vingers, zelf vind ik het fijner werken. Ik veeg vervolgens mijn handen aan het doekje af en ze zijn weer schoon! Ik pak dan mijn foundation, die ik op mijn handrug aanbreng, vervolgens dep ik mijn foundation spons erin, en haal ik het doekje over mijn hand heen, weer schoon!

Babydoekjes

Ik gebruik minimaal twee doekjes, eentje voor mijn gezicht, dus concealer, foundation, primer of andere producten, en nog een doekje voor mijn kwasten. Ik wil de volgende dag gebruikbare kwasten hebben, natuurlijk was ik mijn kwasten ook, maar niet elke dag, dat is iets voor elke week. Met een babydoekje haal ik de “meeste” oogschaduw weer van de kwast af, en komt er geen kleur meer vanaf.

Babydoekjes

Nouja, beter op het doekje dan dat het op mijn hand zit! Ik ben ook iemand die niet zolang stil kan zitten, per ongeluk met mijn hand over mijn broek ga, foundation krijg je namelijk moeilijk uit je kleding en daarom ben ik met babydoekjes gaan werken.

Babydoekjes

Op het doekje aan de linkerkant zie je voor een groot deel foundation, die was van mijn gezicht. Ook breng ik eyeliner eerst op mijn hand aan, ik gebruik een gelliner, zo voorkom ik van die klonten aan mijn eyelinerpenseel en kan ik een strakke lijn trekken. Afvegen! Ik veeg tussendoor ook mijn penseel af, vandaar de zwarte vlekken op het andere doekje.

Babydoekjes

Soms wat ik mijn handen ook tijdens het opmaken, als het een echte chaos is geworden. Vaak kunnen de babydoekjes dat voorkomen. Ik gebruik alle soorten babydoekjes, van goedkoop tot dure merken, maar het liefst heb ik de doekjes van de Action, die zijn heel vochtig en dat vind ik beter werken dan zo een droog lapje stof.

Babydoekjes

Na het opmaken zijn mijn kwasten weer schoon en mijn handen redelijk schoon. Ik was ze dan nog een keer en alles is weer clean! Het gedeelte waar ik mij opmaak, maak ik ook schoon met die doekjes, het gaat nog wel eens mis met oogschaduw, fall out, je kent het wel. Het is zo handig om je handen tussendoor te kunnen reinigen, je penselen schoon te maken en zoals je ziet komt er veel vanaf, moet je nagaan met een smokey eyes, of een Meets Cynthia! Het is altijd een chaos, maar na gebruik is alles weer fresh!

Wat gebruik jij tijdens het opmaken?


7 Comments

 • redhotjillypeppers

  01/09/2011

  Leuk om te lezen :) Ik was tijdens het opmaken een paar keer mijn handen en gebruik tissues om borstels aan af te vegen. Mijn borstels was ik 1x per maand maar reinig ze tussendoor wel met de Mac brush cleaner.

  Reply
 • Deb

  01/09/2011

  Ik gebruik meestal wattenschijfjes om de ‘rotzooi’ mee op te ruimen en om mijn make-up mee af te halen naast washandjes, maar ik zou beter tissues of babydoekjes (hebben we toch in huis) kunnen gebruiken voor het opruimen.. mijn handen was ik altijd erna om de mascara en eyeliner vlekken eraf te wassen.

  Reply
 • robinvalentine♥

  01/09/2011

  hmm ik ben ook erg hygenisch! ik raak me gezicht echt niet aan zonder schone handen! en ik gebruik wattenschijfjes en staafjes als er iets fout gaat ^_^ ik verslind echt wattenschijfjes haha ;p ik pak ze ook te makkelijk terwijl ik beter gewoon wat voorzichtiger kan zijn lol

  Reply
 • Kayla

  01/09/2011

  Ik gebruik altijd wattenschijfjes en tissues, makeup doekjes wil ik ook wel eens pakken als ik haast heb.

  Reply
 • Ik maak met op naast de wasbak, ik kan mijn handen dus tussendoor wassen. En als ik aan het werk ben heb ik altijd een ontsmetter voor de handen bij de…hand!

  Reply
 • Pretty Beauty Land

  01/09/2011

  ik was mijn handen gewoon een paar keer en gebruik een tissue voor mijn kwasten.

  Reply
 • Vintagirie

  02/09/2011

  Wat een goede tip. Ik heb ook altijd vieze kwasten, mr ik wist niet dat je ze ook met een doekje kon schoonmaken. Eerlijk gezegd heb ik het ook nooit opgezocht. Bedankt voor de tip!

  Reply

Geef een reactie