HOW TO: Bruine Smokey Eyes.

In de ochtend verslaap ik mij vaak, altijd. Ik blijf laat op, vroeg wakker om naar school te gaan, geen tijd voor een eyeliner, dan maar de smokey eyes! WAT?! Nee, gewoon de bruine smokey eyes, geen zwarte, of de grijze, maar de bruine smokey eyes! Ik heb er wel eens een FOTD over gemaakt, en vind het een fijne look om te dragen, je kan hem zo licht, maar ook zo donker mogelijk maken!

Bruine Smokey Eyes

bruine smokey eyes

Dit word de uiteindelijke look, zoals ik al zei, je kan hem zo intens mogelijk maken, of gewoon hem vrij licht houden. Vergeleken met de FOTD die ik hier van heb gemaakt is hij een stuk lichter, en draagbaar voor overdag. Ik heb mijn wenkbrauwen ook erbij getekend, houd daar wel rekening mee, hierdoor word de look nog “heftiger”. Laten we beginnen met de bruine smokey eyes!

Bruine Smokey EyesIk heb mijn wenkbrauwen al getekend en een oogschaduwbasis aangebracht. Ik heb de oogschaduwbasis van de Etos gebruikt, super fijn!

bruine smokey eyesBreng nu een crèmekleurige oogschaduw aan op je ooglid, in je arcadeboog en onder je wenkbrauw. Je brengt hem ook in je arcadeboog aan, zodat je zometeen beter kan blenden.

bruine smokey eyesJe kan meteen met de donkere oogschaduw beginnen, dit is een trucje! Zo kan je makkelijker je arcadeboog schetsen.

bruine smokey eyesIk vind in laagjes werken makkelijker, dus ik breng nu opnieuw een laag aan. Je zet dus je arcadeboog weer aan, maakt hem donkerder en breng hem ook meteen naar binnen toe.

bruine smokey eyesBlenden!

bruine smokey eyesZo ziet hij eruit als je hem hebt geblend, heel smooth!

bruine smokey eyesBreng nu een donkerbruine tint aan in je buitenste ooghoek. Ik heb de Matte 327 van Inglot gebruikt, met deze oogschaduw heb ik ook mijn wenkbrauwen getekend.

bruine smokey eyeszBlend hem zo ver mogelijk naar binnen toe.

bruine smokey eyesNu zet je hem nog meer aan, je ziet nu ook verschil qua kleur. Dat is zo vet van deze oogschaduw, hoe lichter je hem aanzet, hoe lichter hij ook is, doe je het tegenovergestelde, knalt de kleur er echt af!

bruine smokey eyesHier zie je dat ik hem alleen in mijn buitenste ooghoek heb aangebracht, blend hem nu naar binnen toe.

bruine smokey eyesDoor het blenden word de kleur zachter, hier zie je dat goed. Ik wil de look vrij heftig hebben en breng daarom nog een aantal lagen aan. Je kan hem natuurlijk zo donker maken als jij wilt, maar ook zo licht mogelijk houden. Als je hem donkerder wilt maken, dan moet je de laatste twee stappen blijven herhalen. Aanzetten + blenden!

bruine smokey eyesWazige foto, maar hier zie je dat hij al donkerder is!

bruine smokey eyesDit is ongeveer de kleur die ik wil hebben, ik heb ook de oogschaduw onder mijn oog aangebracht, zorg er wel voor dat hij mooi overloopt in elkaar.

bruine smokey eyesNog ietsjes donkerder.

bruine smokey eyesBlenden!

bruine smokey eyesBreng nog een keer een crèmekleurige oogschaduw onder je wenkbrauw aan, hiermee kan je ook nog de bovenkant blenden + breng de oogschaduw ook op je ooglid opnieuw aan.

bruine smokey eyesEen wit oogpotlood + wimpers krullen, en als laatste mascara!

bruine smokey eyesTada!

De look zelf is iets anders dan de FOTD, hij is een stuk lichter. Ik heb hem hier en daar aangepast zodat hij makkelijk voor overdag kan! Ik heb hem niet zo hoog geblend, maar hoog genoeg, een wit oogpotlood gebruikt, huge eyes en de kleur vrij licht gehouden.

bruine smokey eyes

Ik heb vandaag weer de Catrice Photo Finish foundation op, crazy tijden, steeds switchen van foundation, maar nu is hij weer mijn kleur. Ik heb hem wel met de High Tech Lighter gemengd, voor de mooie shimmer! Groene concealer, voor de roodheden en afgepoederd en als laatste mijn jukbeenderen geshaped.

bruine smokey eyes

In de FOTD heb ik de dazzleglass op, en wat mis ik die lipglass, damn. Het gaat de goede kant op, ik moest gewoon niet de Rosebud Salve gebruikt, eigenwijs, nu heb ik dit. MAAR! Als het goed is, is het einde inzicht en kan ik binnenkort weer lipstick op, gelukkig! Ik heb gewoon een lippenbalsem op, made by Mom.

Ben jij ook een fan van smokey eyes?


20 Comments

 • redhotjillypeppers

  04/09/2011

  Hele mooie look voor overdag ! Ik draag zelf ook elke dag een smokey eye. Het laat je ogen altijd zo mooi uitkomen, vind ik :)

  Reply
 • Noelle

  04/09/2011

  Ik draag ook heel vaak smokey eyes, vaak paars of bruin. Je tutorial is trouwens erg goed, heel duidelijk voor de mensen die het nog niet kunnen!

  Reply
 • Charlotte

  04/09/2011

  Mooi! Ik heb ook een keer een bruine smokey gemaakt, de Keira Knightley versie, maar die is niet echt overdag draagbaar. Deze wel!

  Reply
 • Germa

  04/09/2011

  Leuke ooglook! Eerlijk gezegt is dit volgens mij de sculpted eye, niet echt een smokey eye. Smokey eye is een techniek waarmee je met de oogschaduw van donker naar licht werkt. Met een sculpted eye zet je de arcade boog aan zodat je een mooie oogvorm krijgt. ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   04/09/2011

   Je hebt verschillende soorten smokey eyes, daar is deze één van. ;-)

   Reply
   • A

    30/09/2011

    Je bent het niet waard om een reactie achter te laten op mijn blog. Met vriendelijke groeten, Cynthia.

    Reply
 • Victoria

  04/09/2011

  Super mooi en duidelijk !
  Ik hou echt van de smokey-eye, vooral wanneer het paarstinten heeft.
  Die van jou is ook zo leuk :D

  Reply
 • Diederike

  04/09/2011

  NICE PICS!!
  Daar hebben we wat aan, kunnen sommige nog wat van leren;)
  Lekker uitgebreid, I definitely have to try.
  Thanks, LOVE it…

  Reply
 • Sharon

  04/09/2011

  Mooie look ! Echt een mooie bruine diepe kleur :)
  En ook een goede uitleg, om het zelf is te gaan proberen :D

  Reply
 • Kayla

  04/09/2011

  Mooie ooglook, goed uitgelegd ook!

  Reply
 • Rachelle

  04/09/2011

  Zo ik vind het knap van je hoor! Ik heb heel vaak moeite met make-up. Vooral Smokey-Eyes! Leuk dat je zo de stapjes hebt laten zien ^^!

  Bedankt voor je reactie <3!

  xxx

  Reply
 • Mooi gedaan! Ik vind jouw wenkbrauwen trouwens ook erg mooi, zo vol! Ik wou dat ik ze zo had!

  Reply
 • Anne

  04/09/2011

  goed uitgelegt!

  Reply
 • glasmetwater

  04/09/2011

  Wow dit is echt supermooi, dit ga ik zeker ook eens uitproberen, Ik heb best veel bruine oogschaduw, dus zal ik maar eens gaan experimenteren zeker… haha, nee echt supermooi

  Reply
 • Pauline

  04/09/2011

  Heel erg mooi gedaan! Vind een bruine smokey eye meestal nog mooier dan een zwarte, net iets subtieler

  Reply
 • sisilke

  04/09/2011

  Ik vind bruine smokey eyes altijd stukkenmooier dan zwarte stiekem!

  Reply
 • Charlotte

  04/09/2011

  Fijne uitleg erbij en het ziet er supermooi uit.

  xx♥

  Reply
 • Priscilla

  04/09/2011

  Echt heel erg mooi! Damn girl, you’ve got skills! En ik heb ook echt bewondering voor de vele foto’s die je hebt gebruikt. Wat een werk! hihi

  Reply
 • Deb

  05/09/2011

  Heel mooi gedaan! Toch zou ik dit niet sneller voor elkaar krijgen dan een winged eyeliner ;-)

  Reply
 • Cynthia

  06/01/2014

  Prachtig, zou ik ook willen dragen!

  Reply

Geef een reactie