TALK: Waarom gelliner?

Waarom gebruik je gelliner? Omdat hij mooi zwart is, pakt goed uit. Dat is een eyeliner ook. Ja, maar een eyeliner is anders dan een gelliner. Toch zwart? Ja, maar dit zwarter, echt pikzwart. Ik vind het hetzelfde. HO, WACHT! Gelliner en eyeliner zijn twee verschillende producten. Wow, say what? Waarom gelliner?

Waarom gelliner

Ik krijg wel vaker de vraag waarom ik gelliner gebruik en geen eyeliner, aangezien dat handiger is. Persoonlijk vind ik dat het verschilt per persoon, de ene gebruikt het liefst gewoon een oogpotlood, terwijl de andere binnen twee seconden precies dezelfde lijn neerzet, maar dan met een vloeibare eyeliner.

Om te beginnen bij een vloeibare eyeliner, die van de Hema! Ik heb deze eyeliner echt jarenlang gebruikt, heel wat potjes versleten, maar ik kon de eyeliner hooguit twee keer aanbrengen. Niet dat ik mij twee keer opmaakte, maar na “twee laagjes” begon het te irriteren, vandaar dat ik overstapte naar een gelliner.

Waarom gelliner

Het puntje vond ik zo fijn om mee te werken! Het liefst werk ik met een puntje, gewoon een harde punt die lang mee gaat en niet slijt, dat had deze wel. Het uiteinde bleef een lange tijd goed, totdat de eyeliner bijna op was en begon hij een beetje te pluizen, teken dat ik een nieuwe moest halen.

Waarom gelliner

De eyeliner is niet te vloeibaar, gewoon compact, niet waterig. Daarnaast bleef hij lang zitten en zoals je ziet kan je er mooie strakke lijnen mee maken, maar dat gaat wel aardig lastig. Tijdens het verwijderen van je make-up ging de eyeliner er ook goed af, geen resten die achterbleven of rare kleurverschillen in je huid, wat je wel eens hebt met een roze oogschaduw.

Daarnaast heb je nog een eyelinerstift, precies hetzelfde, een vloeibare eyeliner, maar dit zit in een pen. Heel handig! Ik denk dat ik de eyelinerpennen het makkelijkst vind om mee te werken, alleen mijn oogleden beginnen hierdoor te irriteren.

Waarom gelliner

Precies hetzelfde puntje, iets langer en dunner. Doordat het een pen is, wat je gewend bent om vast te houden, werk je hiermee makkelijker, althans dat had ik. Met een eyelinerpen was het zo easy gewoon de lijn volgen die je wilt volgen, done!

Waarom gelliner
Boven de eyelinerpen, onder de vloeibare eyeliner.

Waarom gelliner
Onderaan de eyelinerpen.

Ik vind dat beide eyeliners goed gepigmenteerd zijn, gewoon dekkend en pikzwart, super fijn! Helaas kan ik er niet meer tegen, mijn oogleden gaan irriteren, worden schraal, maar vele anderen zijn nog steeds positief over de eyeliners, en ze doen ook goed hun werk.

Waarom gelliner

Dan schakelen we nu over naar de gelliner! Zoals je ziet heb ik een budget eyeliner, wat is deze goed! Mijn eerste eyeliner was van ELF, gorgeous eyeliner! Helaas droogte deze een aantal maanden geleden op, zonde, want hij was heel compact, dat heeft deze niet. In het begin moest ik wennen aan de gelliner, omdat hij zo dun is.

Waarom gelliner

Waarom gelliner

Zoals je ziet is de substantie nogal raar, gelachtig, maar het lijkt ook op een mousse! Dat is het juiste woord, het lijkt op een hele luchtige mousse, die goed gepigmenteerd is! Een gelliner zit tussen een eyeliner en een oogpotlood in. Het is te vloeibaar voor een eyeliner, maar het heeft wel dezelfde werking, daarnaast lijkt het niet op een oogpotlood omdat een oogpotlood te compact is!

Waarom gelliner

De gelliner kan je aanbrengen op je ooglid, voor de eyeliner, of een eyeliner met wing, daarvoor kan je het best een “Angle Brush” gebruiken, dat is de schuin afgesneden penseel onderin. Hier kan je ook heel makkelijk je wing mee maken. Ook kan je een gelliner onder je oog gebruiken en op je waterlijn. Zelf gebruik ik de bovenste penseel, ik vind het makkelijker werken, aangezien ik de Angle Brush voor mijn wenkbrauwen gebruik, dat zie je ook, haha!

Waarom gellinerHier heb ik de Angle Brush gebruikt.

Waarom gellinerIn de rechterbovenhoek zie je de bovenste penseel. 

Waarom gelliner

Ik werk het liefst met de penseel, hiermee maak ik dunne, maar ook strakke lijnen. Het is wel wat moeilijker omdat je weinig houvast hebt. Druk je te hard, gaat de punt splijten, overal gelliner, met een Angle Brush gebeurd dat niet zo snel. Je kan er ook een scherpe wing mee maken!

Ja, ik ben helemaal over gestapt naar de gelliner! Het is niet alleen beter voor mijn huid, maar het werkt veel fijner. Natuurlijk vind niet iedereen dat zo, maar dat verschilt gewoon. Ik gebruik op dit moment de gelliner van Catrice en die is echt goddelijk! Heel smooth, zacht voor je huid, blijft goed en lang zitten, hij gaat er wel wat moeilijk vanaf, maar met reinigingsolie gaat het prima! Ik ben verkocht!

Gebruik jij een gelliner? Of ben je van plan het te gaan gebruiken?


14 Comments

 • Priscilla

  09/09/2011

  Ik gebruik eigenlijk amper eye- of gelliner.. ik vind het om de een of andere reden gewoon niet bij mijn ogen passen. Maar als ik moet kiezen ga ik voor gelliner met een schuin kwastje, dat vind ik het makkelijkst werken en daar kan ik zelf het dunste lijntje mee aanbrengen.

  Reply
 • Desiree

  09/09/2011

  Ik vindt beide fijn werken.

  Reply
 • redhotjillypeppers

  09/09/2011

  Ik gebruik elke dag gelliner :) Die van Maybelline vind ik het fijnst om mee te werken.

  Reply
 • Sharon

  09/09/2011

  Ik vind oogpotlood het handigst, maar ik ben dan ook te lui om s’ochtends met mijn gelliner te klooien (: Wel vind ik de gelliner het mooiste staan bij mezelf.

  Reply
 • Lis

  09/09/2011

  Ik kan ook niet meer tegen eyeliners, heb ook jaren die van de Hema gebruikt, maar sinds een tijdje gaan mijn ogen irriteren door de eyeliner. Dat is ook één van de redenen dat mijn voorkeur uitgaat naar natuurlijke huidverzorging en cosmetica.
  Misschien moet ik de gelliner ook eens gaan proberen :)

  Overigens blijf ik mij nog steeds verbazen over jouw visagie technieken, echt super!

  Reply
 • Victoria

  09/09/2011

  Ik heb ook een gelliner, die vind ik echt heel erg fijn !
  Maar soms gebruik ik nog wel eens een oogpotlood, bijna nooit een eyeliner, want als ik die opdeed, kreeg ik aan het eind van de dag een lelijk uitgedroogt lijntje :(

  Reply
 • Kayla

  09/09/2011

  Ik gebruik bijna nooit gelliner, als ik eyeliner gebruik dan gebruik ik een potlood..

  Reply
 • Ik gebruik dagelijks potlood, gaat gewoon snel en ik kan lekker smudgen.

  Reply
 • jlovesbeauty

  09/09/2011

  Ik vind de eyeliners van Gosh het fijnst werken.
  Handig om een lijntje te trekken en ze blijven de hele dag netjes zitten..

  Reply
 • Deb

  09/09/2011

  Ik ben ook overgestapt op de gelliner (toevallig dezelfde van Catrice!) en breng deze aan met een kwastje net als jij en het bevalt me goed!

  Reply
 • malu

  09/09/2011

  Wauw, super handig dit! Ik moet eens snel een gel eyeliner kopen:D

  Xx

  Reply
 • Rachelle

  09/09/2011

  Hahaha awesome he met die panda xD! Maar bedankt voor je reacties <3!!!

  Alleen ik weet eigenlijk niet of ik een Gelliner gebruik. Het lijkt er wel op (wat ik thuis heb liggen), alleen dat ben ik kwijt geraakt. Ik zal maar is zoeken, volgens mij is het wel handig ^^! Leuke post <3!

  xx

  Reply
 • melissa

  09/09/2011

  Ik kan echt niet overweg met eyeliner, het lukt me gewoon niet, en ik had zo graag zo’n mooie winged look. Het beste lukt het me met oogschaduw en een schuin kwastje.

  Reply
 • Kimberley

  12/09/2011

  Ik houd van gelliners. Ik kan met geen enkele andere liner overweg. Mijn look is ook niet af zonder een wing, of het nu klein of groot is, dat maakt niet uit.

  Reply

Geef een reactie