FOTD: SPACE met een blauwe eyeliner!

Afgelopen zondag had ik in een How To al laten zien hoe je van een oogschaduw een eyeliner kon maken, heel simpel! In het artikel had ik een hint achter gelaten, onderaan het artikel stelde ik de vraag of je de hint had gevonden. In het artikel liet ik weten dat er een look voor volgende week ingepland stond, ook had ik een kleur onderstreept.!

blauwe eyeliner

Yea! De kleur die ik had onderstreept was blauw, en ik had in het artikel verteld dat het precies zo een look werd, misschien wel tussen neus en lippen door verteld, maar daardoor werd het wat ingewikkelder!

blauwe eyeliner

De laatste tijd heb ik bijna geen zwarte eyeliner meer gebruikt, alleen maar oogschaduw! Het vrolijkt gewoon je look op. Je kunt van iets heel standaards een totaal anders iets maken, aangezien we de verandering er in moeten houden, vond ik dit een goed alternatief.

blauwe eyeliner blauwe eyeliner

Dit keer heb ik expres alleen oogschaduws uit mijn matte 88 Palette gekozen, zo kan je de look makkelijker namaken. Sowieso kan je een look altijd namaken met je eigen oogschaduws, die misschien er niet helemaal op lijken, maar dat maakt niet uit! Je kunt gewoon je eigen draai er aan geven of dingen veranderen! Het lukt niet altijd om iets perfect na te maken, dat is heel moeilijk, maar wel een leuke uitdaging, mislukt het, maakt toch niet uit? Dan zeg je gewoon niet dat je iemand had nagemaakt, mooie look? Oh, dank je, ja creatieve bui, haha!

blauwe eyeliner

Zoals altijd ben ik met een oogschaduwbasis begonnen, daar overheen heb ik matte crème aangebracht. Het is een crèmekleurige oogschaduw, die ik bijna altijd in mijn looks gebruik, niet alleen voor op mijn ooglid, maar ook als basis voor het blenden. Breng de matte crème op je ooglid aan, en dus ook in je arcadeboog.

blauwe eyeliner

Vervolgens heb ik met taupe licht in mijn arcadeboog aangebracht. Ik heb hem eerst in mijn buitenste ooghoek aangebracht, geblend en daarna heb ik hem nog een keer aangebracht, zodat ik hem ver naar binnen toe kan blenden. Met chocoladebruin heb ik alleen de buitenste ooghoeken mee aangezet + onder mijn oog, ook dit blend je weer. Bij de asbruin moet je oppassen, de oogschaduw is heel gepigmenteerd, blend moeilijk en gaat snel vlekken, zet hem daarom heel licht aan. Ook deze kleur breng je in je buitenste ooghoeken aan, blend hem naar binnen toe.

blauwe eyeliner

blauwe eyeliner

Vervolgens heb ik wit onder mijn wenkbrauw aangebracht, het is een witte oogschaduw die dient als highlighter, je kan ook een shimmer highlighter gebruiken. Dan komen we bij de eyeliner! Met felblauw kan je ook een eyeliner maken, maar ik gebruik liever een losse poeder, hierdoor kan je makkelijker mengen. Voor de eyeliner heb ik een oogschaduw van NYX gebruikt, NYX Chrome Eyeshadow, in de naam Space. Een mooie donkerblauwe oogschaduw die mooi uitpakte toen ik hem mengde met de fixeerspray! Breng de eyeliner aan, een wit oogpotlood, krul je wimpers en eindig met mascara!

blauwe eyeliner

Vervolgens heb ik mijn wenkbrauwen getekend, ik heb ze weer geverfd, dus misschien kan ik weer zonder, maar ik vind ze zo mooi! Ze zijn zo lekker hoog en aanwezig, het voegt vaak ook iets toe aan mijn look. Ik heb mijn wenkbrauwen bijgetekend met de Matte 327 van Inglot.

blauwe eyeliner

Het was weer een bijzondere dag, ik was te licht voor de Photo Finish, dus gebruikte ik de Bourjois Healthy Mix, geweldige foundation, je voelt hem nauwelijks op je huid, love it! Onder mijn foundation heb ik nog een groene concealer aangebracht. Over mijn foundation heb ik mijn poeder deppend aangebracht, hierdoor “zet” ik mijn foundation meer, blijft het voor mij gevoel beter en langer zitten en mijn bronzer vlekt niet! Vervolgens heb ik met een kwast de overtollige poeder weggeveegd en mijn jukbeenderen geshaped!

blauwe eyeliner

Nee, ik kan nog steeds geen lipstick dragen en ook geen lipgloss, maar een dazzleglass kon ik niet weerstaan, en ik heb het geweten! Maar op de foto draag ik de dazzleglass van MAC, genaamd Local Colour.

blauwe eyeliner

Ik had nogal last van de zon, althans, het felle daglicht van buiten, kleine knijpoogjes, haha. Ik heb de look een aantal keer moeten maken, omdat de foto’s niet goed waren gelukt, maar hierdoor kon ik wel goed testen welke oogschaduw ik als eyeliner kon gebruiken, de naam van de oogschaduw heb ik terug laten komen in de titel! Ik vind het een geslaagde look, zeker voor als je weggaat, of naar school moet!

Draag jij wel eens een gekleurde eyeliner?


13 Comments

 • Priscilla

  15/09/2011

  Echt alles zit perfect, de eyeliner, de wenkbrauwen, de wimpers.. hoe.. doe.. je.. dat? Echt top!

  Reply
 • Deb

  15/09/2011

  Wat ’n mooie frisse look! De kleur vd eyeliner staat prachtig bij je ogen.
  En je hebt echt super mooie brows!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  15/09/2011

  Hele mooie kleur die eyeliner ! Het staat veel vrolijker dan het standaard zwart :)

  Reply
 • Germa

  15/09/2011

  Ziet er mooi uit.

  Reply
 • Charlotte

  15/09/2011

  Ziet er weer mooi uit! :) Draag zelf niet zoveel gekleurde eyeliner, eigenlijk alleen zwart / bruin (al dan niet metallic). Maar ben wel in om stuff te proberen :)

  Reply
 • xibalbablog

  15/09/2011

  Heel leuk, ik draag zo iets regelmatig naar mijn werk, neutrale crease met knal liner :D

  Reply
 • Diederike

  15/09/2011

  VERY, VERY, NICELY DONE.

  Reply
 • Dionne

  15/09/2011

  Ziet er heel leuk uit :D

  Reply
 • jlovesbeauty

  15/09/2011

  Wat een prachtige kleur!!

  Reply
 • Sharon

  15/09/2011

  Ik vind dat echt zo gaaf, hoe je zelf een eyeliner maakt ! En die kleur gaat daardoor ook helemaal knallen ! Echt super mooi! ik ga het denk ik zelf ook een keertje uitproberen ! :D

  Reply
 • Kayla

  15/09/2011

  Mooie eyeliner!

  Reply
 • Lisa

  15/09/2011

  Hele mooie look! ^^

  Reply
 • stylewithlove

  16/09/2011

  Erg mooie eyeliner! Ook ben ik jaloers op jouw wenkbrauwen zeg! Wauw :)
  x

  Reply

Geef een reactie