TALK: Swatchen, hoe werkt het? Wat is het? En meer!

Swatchen, we doen het allemaal. We testen producten uit op onze handen, polsen of armen als we in de winkel staan. Je wilt weten of dat wel jouw oogschaduwkleur is, of is dat wel de goede teint voor je huid is met foundation? Is de substantie van de crème wel dik genoeg? Of hoe ruikt die parfum nou echt? Vandaar deze vraag; waarom swatch jij? En wanneer swatch jij?

Swatchen

Swatchen, wat is het nou precies? Heel makkelijk gezegd, het uittesten van een product. Als je met je vinger over een oogschaduw heen gaat, hem op de rug van je hand afstrijkt, heb je een swatch gemaakt. How easy was that!

SwatchenSwatches van de MAX Eye-Pencils.

SwatchenOp zoek naar de perfecte foundation voor een modeshow.

SwatchenGelliner!

Als ik in een make-up winkel ben, ben ik altijd aan het swatchen. Ik combineer kleuren met elkaar, kijken hoe ze bij mijn huid staan, halen ze niet een ondertoon naar boven, ja, daar houd ik allemaal rekening mee. Ik wil ook gewoon weten hoe hij uitpakt, vaak valt de pigmentatie weg, of word het een andere keer. Of niet natuurlijk!

SwatchenMijn zus en ik, nadat we in de Make Up Store, in Amsterdam waren geweest. Al die glitters! Die paarse oogschaduw is ook gorgeous, even kijken of ze hem volgende keer ook nog hebben.

Ik swatch niet alleen in een winkel, maar ook thuis. Thuis swatch ik voor jullie, ik laat jullie de kleur van de oogschaduw zien op mijn hand, pols of arm. Je ziet wat voor kleur het is en hoe de pigmentatie is, dat is natuurlijk het belangrijkste!

SwatchenSleeeeeek.

Maar wat ik met dit artikel wil zeggen is, dat ik altijd swatch. Ik swatch ook tijdens het opmaken en dat doe ik bijna met elke look. Ik probeer verschillende kleuren bij elkaar uit, maar ook gewoon benieuwd naar een kleur die ik ineens voorbij zie komen. Ja, swatchen is fun! Ik swatch vaak de fellere kleuren, het valt mij gewoon op dat ik altijd voor de onmogelijke kleuren ga, I love it! Doordat ik tussendoor swatch, creëer ik nieuwe looks in mijn hoofd, jap jap, Multitasking!

Swatchen jullie ook tijdens het opmaken? Swatch je vaak in de winkel? En waar gaat je voorkeur meestal dan naar uit?


13 Comments

 • Diederike

  16/09/2011

  I like the way you think, SWATCHEN it is babe!!
  XXX

  Reply
 • In de winkel swatch ik altijd oogschaduws en lipsticks. En potloden, enfin eigenlijk zo’n beetje alles!

  Reply
 • celestewijnacker

  16/09/2011

  Dat doe ik ook altijd :-)

  Reply
 • Ellen

  16/09/2011

  Ik swatch ook overal als het nodig is.

  groetjes van
  itsgirlslife

  Reply
 • Shirley

  16/09/2011

  In de winkel sowieso, voor mijn blog deed ik het / ga ik het mss weer doen en soms ook voor de fun. Soms juist om voor mezelf te bewijzen dat ik product X echt niet nodig heb, want product Y lijkt er al zoveel op. Heel soms swatch ik wel tijdens het opmaken, maar meestal doe ik maar gewoon wat en kijk ik hoe dat uitpakt. xD

  Reply
  • Milotte

   24/05/2016

   Ik doe hetzelfde als jij tijdens het opmaken. In de winkel doe ik het niet. Heel vaak valt een kleur toch anders op mijn lippen dan op mijn arm of pols. En oogschaduw kan ik moeilijk swatchen in de winkel, omdat alle oogschaduw in mijn statch uit webshops komt.

   Reply
 • Victoria

  16/09/2011

  Dat doe ik ook echt altijd in de winkel!
  Soms vinden mensen het raar, toen heb ik een keertje iets gekocht, zonder het te swatchen. Ik had echt spijt dat ik het kocht, het was zo’n slecht product ! :(
  Vanaf dat moment heb ik besloten nooit meer iets te kopen zonder het eerst te swatchen.

  Reply
 • Asmae

  16/09/2011

  Ik swatch make-up altijd! <3

  Reply
 • Deb

  16/09/2011

  Ja, ik swatch ook altijd in de winkel en ook thuis om te kijken of bepaalde kleuren bij elkaar passen en natuurlijk voor reviews die ik maak.

  Reply
 • Charlotte

  16/09/2011

  Superleuk al die swatches!
  leuk artikel.
  ik test ook altijd eerst in winkels voordat ik iets koop!

  xx♥

  Reply
 • Danièlle

  17/09/2011

  Ik swatch altijd in de winkel ;)

  Reply
 • Charlotte

  17/09/2011

  In de winkel en voor mijn blog, maar verder eigenlijk niet.

  Reply
 • redhotjillypeppers

  18/09/2011

  Tijdens het opmaken swatch ik niet maar in de winkel altijd :)

  Reply

Geef een reactie