The Joker Meets Cynthia!

Een legendarische acteur, met personages die letterlijk in zijn schoot werden gelegd, alsof hij er voor was geboren. Zijn acteertalenten werden beloond door 39 acteerprijzen, waarvan 28 postuum waren. Hij werd voornamelijk beroemd voor Brokeback Mountain, maar zijn grootste rol was toch wel één van de badguys in The Dark Knight. Kijk mee naar The Joker Meets Cynthia!

The JokerWhy So Serious?

Yea, Oh Yea! Why so serious! Zoals jullie weten maak ik wel vaker mensen na, qua make-up, waarom niet met schmink? Bij Marilyn Manson kwam er nog make-up aan te pas, maar bij The Joker niet, maar weet je hoe leuk zoiets is om te maken? Ik denk dat dit toch wel een van mijn favorieten is!

The Joker

Toen ik de film in de bioscoop keek, was ik al meteen verkocht, niet alleen aan Heath Ledger zelf, hij speelt The Joker in de film, maar ook op de manier hoe hij zich gedraagt, hij heeft de persoon zo goed neergezet! Heath had zich zo verdiept in The Joker dat hij zichzelf een maand lang opsloot in een hotelkamer en een dagboek bij hield waarin hij de gevoelens en gedachtes van The Joker in opschreef, wauw. Helaas overleed hij voordat de opnames waren afgerond.

The Joker

De Joker zelf is was een psychopaat en zijn uiterlijk was vrij apart, het was een verschijning. Hij had een witte huid, groen haar en altijd een lach op zijn gezicht. Vandaar die”grote” mond, die bijna doorloopt tot zijn oor.

The Joker
Om te beginnen met de make-up, ik heb eerlijk gezegd geen make-up gebruikt, behalve een zwart oogpotlood, lipstick en mascara. Op mijn gezicht heb ik een witte schmink aangebracht, sowieso pakte de schmink niet goed, net zoals bij de Marilyn Manson look, maar dat was juist beter!

The Joker

Zijn make-up zag er niet uit, het was uitgelopen, lelijk en echt alsof hij het eraf had gezweet. Ik dacht dat ik het wel even zo zou doen, maar dat viel vies tegen. Ondanks dat het zo “zweterig” is aangebracht, is het heel perfect. Het ziet er nog steeds netjes uit, verzorgd en is het nog steeds een kunst!

The Joker

Nadat ik de witte schmink had aangebracht heb ik het afgepoederd met talkpoeder, zodat het nog een tintje witter werd. Vervolgens heb ik met een kwast mijn ogen omringd met een zwarte schmink, ook dit heb ik “netjes” gedaan. Ik heb hem hoog tot aan mijn wenkbrauwen aangebracht en een deel onder mijn ogen meegenomen.

The Joker

Met een rode schmink heb ik een schets gemaakt van de grote mondhoeken. Ik heb mijn lippen ingekleurd met de schmink en als basis op mijn wangen. Om de lipstick te kunnen smudgen heb ik de Bourjois Sweet Kiss erover heen aangebracht, vervolgens heb ik met mijn vingers de lipstick uitgeveegd!

The Joker

Ik heb een zwart oogpotlood op mijn waterlijn aangebracht en of course mascara! Maar nu moest de make-up nog uitlopen. Ja, daar heb ik van alles voor gedaan. Ik heb verschillende dingen gedaan, maar de fixeerspray is toch wel het beste! Ik heb de spray meer dan vijf keer over mijn gezicht heen gespoten, maar dan voornamelijk bij mijn ogen. Goed knijpen en dat is dan je eindresultaat! Pas op, het komt wel in je ogen als je teveel gebruikt.

The Joker

Helaas had ik geen groene spuitbus bij de hand, anders was mijn haar nu ook groen, maar ik kon wel de look creëren met mousse! A lot of mousse, like.. a lot! Ik heb mijn haar goed doordrenkt in de mousse! Op de tweede foto zie je nog mijn normale haar + op foto vier en foto acht.

The Joker

Ik heb expres mijn nek niet meegenomen, dat heeft hijzelf ook niet, vandaar dat heerlijke kleurverschil, haha! Ik wil vaker zulke personages namaken, alleen ben ik niet zo bekend in de wereld van stripboeken/grime ect, misschien moet ik mij gaan verdiepen in dit soort beroemde personages.

The Joker

Dit was toch wel de leukste look die ik tot nu toe heb nagemaakt, vooral omdat hij apart is. Meestal moet het perfect zijn, natuurlijk nu ook, maar dit was weer een andere kant van perfectie. Ik vind dat hij best goed is gelukt!

Check hier trouwens de vernieuwde versie van The Joker.
Check hier de glam versie!

Kon jij The Joker al? En wat vind je van de look?


24 Comments

 • Desiree

  17/09/2011

  Schrikken zo op de vroege ochtend ;) haha! Heel mooi gedaan.

  Reply
 • jlovesbeauty

  17/09/2011

  Oh wat leuk gedaan xp
  Lijkt me gewoon een drama om al die make-up er terug af te krijgen..

  Reply
  • Beauty Koning

   17/09/2011

   Het ging zo makkelijk! Ik heb het gewoon met een milk gedaan en vervolgens met oogmake-up om mijn mascara eraf te krijgen. Je moet het aanmaken met water, dus zodra het in contact met water komt, gaat het er meteen vanaf! :D

   Reply
 • Germa

  17/09/2011

  Heel leuk gedaan! Als extra bijbaantje schmink ik ook op braderiën en op kinderfeestjes. Deze ga ik onthouden voor de stoere jongens! ;-) Keer wat anders dan piraat of ridder. :-P

  Reply
 • Germa

  17/09/2011

  Heel leuk gedaan! Als extra bijbaantje schmink ik ook op braderiën en op kinderfeestjes. Deze ga ik onthouden voor de stoere jongens. ;-) Keer wat anders dan piraat of ridder. :-P

  Reply
  • Beauty Koning

   17/09/2011

   Wauw, dat lijkt mij echt leuk om te doen! Haha, ineens allemaal jokertjes xD

   Reply
 • celestewijnacker

  17/09/2011

  Heel erg leuk gedaan! Een soort van drama look

  Reply
 • petra

  17/09/2011

  Oh waauw, wat heb je dat goed gedaan!!! Halloween is coming up, ideaal!!

  Reply
 • Sharon

  17/09/2011

  Ik vind de look echt super gaaf! Vond de joker ook altijd leuk in de film. En de look is echt goed gelukt ! Echt als 2 druppels water, maar inderdaad jammer dat je geen groene spray had voor je haar! Maar de mousse is ook een goede oplossing (: Zou er zelf niet opgekomen zijn ! ;p

  Reply
 • Diederike

  17/09/2011

  HELLO JOKER!!!!
  THATS AWESOME!!
  YOU ROCK GIRL!!

  XXX

  Reply
 • Deb

  17/09/2011

  Haha wat heb je nou weer gedaan ;-) hahaha! Met de spinnen buiten en deze look kom ik alvast in Halloween stemming! Goed gedaan trouwens!

  Reply
 • Victoria

  17/09/2011

  Super goed gedaan zeg !!
  Ik vond Heath Ledger altijd zo goed.

  Reply
 • Dionne

  17/09/2011

  Leuk gedaan haha!
  ( Ik vind je wel eng zo hoor :P)

  Reply
 • Mariel

  17/09/2011

  Gaaf gedaan!

  Reply
 • Charlotte

  17/09/2011

  WAUW! Cyn, je bent da bomb!

  Reply
 • happyannanas

  17/09/2011

  Wauw! Ja, why so serious??
  skerrie horr
  Echt cool gedaan
  Doet me denken aan die enge groep van sex or smile, brrr.
  Heb je daar je inspiratie vandaan naast Marilyn Manson??
  xoxo

  Reply
  • Beauty Koning

   17/09/2011

   Haha, die groep kwam nog uit mijn jeugd.. ik bedoel toen ik 13 was. :’) Nee, ik heb mijn inspiratie opgedaan uit de film met Heath Ledger, The Dark Knight.

   Reply
 • redhotjillypeppers

  18/09/2011

  Creepy maar wel heel knap gedaan :)

  Reply
 • Gabriella

  18/09/2011

  Hahah leuk!

  Reply
 • Laura

  18/09/2011

  Ik heb de joker niet gezien maar wat een grappige/enge make-up :)

  Reply
 • Lis

  18/09/2011

  Jij bent echt een stoere chick! Super goed gelukt!

  Ook nog bedankt voor je leuke reacties..

  Reply
 • joyce

  21/06/2012

  ik moest zoiets voor school maken, een soort kunstenaar die dit doet. Het is jammer dat ik de foto er niet bij kan sturen, die van mij was ook wel creapy xD

  Reply

Geef een reactie