TALK: Haar geverfd, make-up aanpassen?

Hoe vaak heb ik mijn haar wel niet geverfd? Hoeveel jaar wel niet? En in welke kleuren? Pff, als iemand zijn haar heeft doodgeblondeerd, gekleurd en ontkleurd dan ben ik het wel. Mijn haar is nog steeds herstellende van de blondeermiddelen en daarover heen een felroze haarkleuring. Been there, done that! Bij elke haarkleur, had ik ook dezelfde wenkbrauwen, natuurlijk kwam dat op een latere leeftijd, maar ik had ze wel!

haar geverfd

Mijn rode lokken staan als het goed is, nog vrij vers in het geheugen! Hooguit twee jaar geleden ben ik over gegaan naar blond, mijn eigen haarkleur. Ik heb er heel wat voor over gehad om weer terug te gaan naar de kleur die ik nu heb. Ik heb wel eens meerdere pogingen gewaagd, niet volgehouden, maar uiteindelijk is het mij toch gelukt, ik ben weer blond!

Zoals je ziet heb ik op de foto zijn ook mijn wenkbrauwen rood! Ja, die tekende ik elke dag bij met een lipliner van MAC en een wenkbrauwpotlood van de Hema in een bruintint. Ik heb mijn haar ook nog felroze gehad, toen tekende ik mijn wenkbrauwen in het roze bij. Wat ik hier mee probeer te zeggen is, dat als je je haar verft, moet je ook je make-up aanpassen!

haar geverfd

haar geverfd

Op de bovenste foto kan je duidelijk mijn uitgroei zien en de geblondeerde lokken aan de onderkant. Mijn gezicht is een stuk “kouder” dan op de foto daaronder. Op de foto hierboven, had ik mijn haar geverfd. Je ziet meer roodheden, meer warmte in mijn gezicht en mijn make-up valt wat weg. Ik moet ook toegeven dat ik een lichte look op had qua oogschaduw, maar omdat mijn haar donkerder is geworden, valt het weg.

Zodra je je haar verft, moet je oppassen wat er veranderd in je gezicht. Je huid kan bleker worden door zwart haar, je foundation word donkerder, blond haar haalt de roodheden naar boven en ga zo maar door. Er veranderd altijd wel iets! Let daarbij op met verschillende looks, pas erop dat je de kleuren nog wel kan dragen, is die ene oogschaduw nog wel draagbaar? Te donker? Te licht? Het is heel moeilijk!

haar geverfd

Hier is mijn haar al weer een stuk lichter, de warmte in mijn gezicht is al een stuk afgenomen. Dit komt ook door de lipliner die ik op heb, hierdoor word mijn huid sowieso bleker. Ik heb ook mijn bronzer aangepast, ondanks dat ik ze beide nog gebruik, gebruik ik de MAC bronzer minder, doordat ik een stuk donkerder geworden ben, qua haarkleur lijkt de bronzer heel nep, fail! Sowieso heb ik de kleur van mijn wenkbrauwen aangepast en let ik op met de tinten van mijn oogschaduw.

Kortom, als je je haar verft, is het altijd belangrijk om je wenkbrauwen mee te nemen. Dat hoeft natuurlijk niet met de verf, maar bijvoorbeeld met wenkbrauwpoeder. Desnoods zet je ze alleen aan, want wenkbrauwen kunnen je een heel ander gezicht geven. Let op je make-up, kan je foundation nog, ben je niet te licht? Of te donker? Natuurlijk maakt het niet uit als je een tint lichter of donkerder gaat, highlights neem of iets anders, maar ik bedoel meer van blond naar zwart, of juist andersom. Gewoon grote veranderingen in je gezicht kunnen toch je een andere uitdrukking geven!

Verf jij je haar? En pas jij je make-up daarop aan?


18 Comments

 • Charlotte

  05/10/2011

  Ik heb een heel lange tijd stoplichtrood haar gehad (dat dan naar oranje / roze / blond vervaagde) en daarbij jarenlang zwarte eyeliner. Sinds kort ben ik terug naar mijn natuurlijke bruine kleurtje (al dan niet een beetje warmer van tint gemaakt met John Frieda Foam) en probeer ik veel verschillende kleuren oogschaduw uit ^_^ Mijn wenkbrauwen heb ik nog nooit een andere kleur gehad, omdat die vrij donker zijn van zichzelf en als ik ze zou kleuren zou het er al gauw nep uitzien.

  Reply
 • Shirley

  05/10/2011

  Echt gaaf hoe jou look eerst was!
  Ik hou ervan als mensen hun eigen stijl hebben :-)

  Ik moet zeggen dat blond je heel goed staat, je ogen spreken nu nog meer!
  Ik heb ook wel eens een ander kleurtje gehad en dan moet je opeens inderdaad je make-up enzo aanpassen :-)
  Leuk artikel!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  05/10/2011

  Het rode haar is cute maar blond staat je beter ! :)

  Reply
 • germa

  05/10/2011

  Wauw dat rood is wel heavy zeg! Ik vind het rood erg appart en leuk, maar ik vind blond/donker blond jou beter staan. Het oogt warmer.

  Reply
 • Laura

  05/10/2011

  Wauw, ik volg jouw blog nu al een tijdje en ben je gewend met blond haar.. Ik herkende je bijna niet of die foto met een rood kapsel! Gaaf dat je dat ooit gedaan hebt.

  Reply
 • Lis

  05/10/2011

  Rood haar staat je ook goed! Die tijd heb ik ook nog gehad haha, rood haar of roze plukken in mijn haar. Mijn make-up was toen ook wat heftiger met bijv. rode lippen. Nu ben ik ook gewoon donkerblond..en meer naturel look.

  Reply
 • Ik verf mijn haar al jaaaren..; ik heb heel wat grijze haartjes ertussen…helaas! Maar, ik ben nu blond, en pas mijn wenkbrauwen niet echt aan, en daarmee bedoel ik dat deze toch donkerder zijn dan mijn haarkleur. Geen donkerbruin natuurlijk maar je ziet wel verschil.

  Reply
 • teddlicious

  05/10/2011

  Zo wat een verschillende kleuren! IK heb nog noooit mijn haar geverfd!

  Reply
 • Nicole

  05/10/2011

  Ik heb ook veel geverfd en nu consequent al een aantal jaren zwart. Mijn wenkbrauwen zijn van nature zwart, en vroeger was mijn haar ook heel donker. Het is met de jaren lichter geworden, en ik ben toch van het donkere haar.

  Als ik jouw foto’s zo bekijk, dan ben ik wel een fan van je (koude?) blonde look. Ik vind het je geweldig staan!

  Reply
 • Roos

  05/10/2011

  leuk aritkel! ik heb zelf nog nooit mijn haar geverfd en dat ben ik ook niet van plan te doen. ik heb nu blond en ik denk dat die kleur me wel het beste staat.

  Reply
 • Vera

  05/10/2011

  Staat je allemaal leuk vind ik (: Ik heb mijn haar nog nooit geverd en wil dat de komende tijd ook graag zo houden ;)

  Reply
 • Kayla

  05/10/2011

  Ik heb mijn haar nog nooit geverfd, ben erg blij met mijn blonde lokken!

  Reply
 • Laura

  05/10/2011

  Mijn haar is nu lichtblond maar vrijdag gaat het terug naar donkerblond/lichtbruin :)

  Reply
 • Monique

  06/10/2011

  Ik verf me haar ook al jaren.. eerst alleen plukjes, koper, bruin, paars, oker bijvoorbeeld, nu echt me hele haar.. zondag wordt het waarschijnlijk rood!

  Reply
 • Rachelle

  06/10/2011

  Cool dat rooie haar! Ik wilde dat ook maar ik wil het daarna weer blond en dat ging niet volgens de kapper =[. Toen wilde ik paars maar toen had ik het probleem met roodtinten en dan kon het daarna ook niet meer blond =[! Nu denk ik aan bruin alleen wil ik wel iets speciaals erbij..maar ik weet niet wat! xD.

  xx

  Reply
 • capsidegirl

  06/10/2011

  das echt een verandering als je de foto’s bekijkt… ik durf dat niet ;)… heb al jaren het zelfde

  Reply
 • Deb

  06/10/2011

  Ik vind blond haar je toch het mooiste staan. Het past gewoon helemaal bij je. Zelf gebruik ik af en toe een spoeling (doet de kapper) en die is een tintje donkerder dan mijn eigen haarkleur. Echt heel extreem veranderen van haarkleur durf ik niet ;-)

  Reply
 • glasmetwater

  07/10/2011

  Wow, cool dat je dat durfde, roze haar! Jammer dat je daar geen foto van hebt, maar zoals je nu je haar hebt is denk ik wel het mooist… Ik verf mijn haren af en toe met een blond spray, dat is lekker makkelijk, en het wordt langzaam lichter… Daar ben ik echt tevreden mee :)

  Reply

Geef een reactie