TALK: Zweten als een otter, wat te doen?

Soms heb je van die dagen dat je oververhit bent, je zweet je gek en je weet niet hoe het komt. In de puberteit heb je er al helemaal last van! Als ik ergens een hekel aan heb, is het zweet. Niet alleen de geur, want daar hebben we deodorant voor, maar die vieze shine op je gezicht, wat je make-up doet verpesten. Natuurlijk kan je het afpoederen, het bijwerken, maar je zou maar net die ene dag niks bij je hebben. Met zweten bedoel ik niet meteen dat als je bijvoorbeeld een stuk fiets, zweet en daarna weer stopt met transpireren, maar echt zweten-zweten, workout-zweten, spanningzweten tijdens een presentatie, dat zweten!

zweten

Het is natuurlijk niet alleen je make-up die eraf gaat, of je gezicht dat zweet, maar ook je lichaam. Klotsoksels, zweetvoeten, klamme handen omdat je zo meteen een presentatie hebt, of je hebt een rijexamen. Volgens mij weet iedereen wel wat ik bedoel.

Ik heb er zelf gelukkig niet zo een last van, ik zweet heel weinig, maar soms dan heb je gewoon de verkeerde outfit aan. Het weer is nogal wisselvallig de laatste tijd, het weerbericht zegt dat de zon schijnt, je kijkt naar buiten en het komt met bakken uit de lucht. Ga je bijvoorbeeld naar school/werk, een lekkere dikke trui aan, schijnt de zon en is er geen zuchtje wind, meltdown.

zweten

Sommige kledingstukken kan je ook beter niet met warm weer dragen bijvoorbeeld grijs! Oh, wat een hel is dat toch, net zoals roze, rood, bruin en blauw. Met zwart zie je het nauwelijks, soms heb je dat ook nog wel met wit, tenzij het doorschijnt, dan ben je nog verder van huis. Je kan natuurlijk het gaan droog föhnen of gewoon armen in de lucht voor een ventilator, maar die moet je ook maar net in je tas hebben.

Natuurlijk heb je allemaal middeltjes, deodorants, anti-transpireerdingen, medicijnen en zalfjes er tegen, maar dan moet je het wel erger dan een gemiddeld mens hebben. Sommige mensen hebben dat ze al zweten terwijl ze op de bank zitten, en de andere zweet nog niet eens na een uur intensief sporten, of hooguit een druppel. Het verschilt per persoon, het weer en de situatie.

zweten

Je hebt ook nog huishoudelijke dingen die je kan gebruiken, zoals talkpoeder! Maar niet alleen talkpoeder helpt tegen transpireren, maar ook maandverband. Say What?! Jap, ik meen het. Als je echt geen oplossing weet kan je dat nog altijd aan de binnenkant van je kleding plakken. Je hebt ook speciale pads voor in je kleding, bijvoorbeeld bij overhemden. Je plakt ze onder je oksels, zorg er voor dat ze goed zitten en het werkt perfect. Zelf heb ik het niet uitgeprobeerd, maar iemand gebruikte ze met het dragen van een overhemd, ik heb hier naar geïnformeerd en hij vertelde dat het prima werkte voor een werkdag, geen zweetplekken. AMAZING!

Natuurlijk bedoel ik niet dat je zoiets moet gaan gebruiken als je maar minimaal transpireert, maar stel je voor, je moet presenteren, voor een volle bak, maar je wilt toch die oh-zo-mooie-blousse-aan-met-een-zweetplekteller. DOEN! Plak die pads erin, en je bent ready-to-go! Zweten is normaal, doh! Maar het is wel handig om te weten dat je van die tools hebt waarmee je het tegen kan gaan op de juiste momenten.

zweten

Iets wat je totaal niet moet doen, eraan denken. Oh, ik heb het warm! Wat een warmte, al dat zweet, walgelijk! Een don’t! Zo wordt het alleen maar erger en dat wil je dus niet. Gewoon rustig gaan zitten als dat kan, ga iets anders doen, neem een pauze, drink wat, het liefst wat kouds, en pak gewoon je rust!

Ik weet het, de zomer is voorbij, de herfst is alweer bijna gepasseerd en de winter is in zicht, misschien ga ik nu wel heel snel, maar het idee van dit artikel kwam in het begin van de zomervakantie. Hij bleef maar op de artikelenlijst staan, totdat ik hem weer zag voorbij komen. Vandaar dat hij nu pas online is gekomen en je weet nooit met het weer in Nederland, misschien hebben we volgende week een hittegolf!

Wat doe jij tegen transpireren?


15 Comments

 • Louna Beauty

  12/10/2011

  Haha vreselijk he.. Wat doe ik ertegen .. UHM… Mezelf rustig houden. verder niet zoveel. Als je er veel last van hebt zou ik een extra shirtje in mijn tas stoppen + een fles deo, zodat je jezelf altijd even kunt opfrissen als het de ‘spuigaten uitloopt ;P’ .. hihi

  Reply
 • Een super hulpmiddeltje dus! Vind ik erg interessant, dank je voor de tip! Weet je waar ze te koop zijn?

  Reply
 • Laura

  12/10/2011

  Ik krijg het in de herfst juist altijd erg warm :’) Als ik helemaal ingepakt op m’n fiets zit en dan zo snel mogelijk weer binnen wil zijn (dus mega hard fiets) krijg ik het altijd heel snel heet. Dus ik vind het zelfs nu nog een handige post!

  Reply
 • Monique

  12/10/2011

  Hahaha leuk artikel weer eens wat anders.. ik zweet bijna nooit. vergeet ook wel eens deo.. gewoon omdat t niet ndig is ideaaal!

  Reply
 • Rachelle

  12/10/2011

  Haha die foto van die man xD! Ik doe zelf niet zoveel tegen zoiets maar ik gebruik deo van rexona geloof ik =O! Maar ik heb helaas van die momenten dat ik het vergeet.

  Leuk artikel ^^!

  Bedankt voor je reactie <3!

  xx

  Reply
 • Laura

  12/10/2011

  Gelukkig zweet ik alleen als ik sport of als het echt heel warm is !

  Reply
 • Laura

  12/10/2011

  Leuk artikel ^^ x

  Reply
 • Mevo

  13/10/2011

  ik haat zweten haha!
  Ik gebruik Nivea Pure & Natural Action omdat ik niet tegen aluminium en sommige conserveringsstoffen kan en hier zit het niet in!
  Dan blijf ik de hele dag droog en ruikt het ook nog is lekker naar jasmine of passiebloem!
  Een meisje in mijn klas kan niet zweten, ze heeft botox in haar oksels laten spuiten. Dat lijkt mij zo raar =S En NIETS voor mij haha!

  Reply
 • Deb

  13/10/2011

  Ik gebruik 2x per dag deo. Helaas heb ik soms ook last van wat overmatige transpiratie :-( die pads zouden misschien wel iets voor me zijn.. zeker vd zomer!

  Reply
 • Shirley

  14/10/2011

  Ik zweet veel en vaak. Erg frustrerend. Ik gebruik deo, was mijn oksels elke dag (als in: speciale aandacht) en ik draag zelden twee keer hetzelfde truitje. Die pads heb ik ook geprobeerd (evenals kristalzoutspul, zalfjes en speciale anti-transpirant van de apotheek), maar het wordt een dure grap om iedere keer nieuwe pads in je kleding te plakken. :(

  Reply
  • Beauty Koning

   14/10/2011

   Ah, vervelend! Misschien maandverband? Of werkt dat niet fijn?

   Reply
 • Sharon

  16/10/2011

  Ik zweet soms redelijk veel, soms niet. Ik gebruik meestal deo. Maar ook soms talkpoeder ! ;d Dat werkt echt goed. Mijn mam doet ook altijd een beetje talkpoeder in haar haar dat werkt zodat het minder vet lijkt :”)

  Reply
 • Roos

  30/10/2011

  Ik zweet echt overmatig, thuis heb ik nooit zweetplekken. Maar als ik ergens thuis ben of op school, dan is het zo erg. Ik heb ook bijna altijd zwart aan. Ik gebruik wel odorex maar dat helpt bij mij ook niet. Misschien wil ik die pads proberen maar dat is nogal duur om elke dag te gebruiken. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen haha.

  Reply
  • Beauty Koning

   30/10/2011

   Ah, wat vervelend! Je kan de pads ook vervangen door maandverband, dit is wel goedkoper. Ik weet niet of het hetzelfde effect heeft, misschien eens uitproberen?

   Reply

Geef een reactie