FOTD: Smokey Eyes.

Smokey eyes! Ik heb ze in veel variante voorbij laten komen, met glitters, verschillende kleuren in mijn binnenste ooghoeken, of gewoon een gekleurde smokey eyes. Ik heb nooit echt de zwarte, zwarte smokey eyes gemaakt, meestal had ik er iets bijgevoegd. Volledig zwart, volledig donker en volledige smokey eyes!

Smokey Eyes

Pikzwarte smokey eyes! Toch wel één van de moeilijkste looks om te maken, aangezien de zwarte oogschaduw moeilijk is om aan te brengen. Je hebt bijna altijd last van fall-out, zwarte vegen of de oogschaduw is niet goed gepigmenteerd. Been there, done that. Voor de look heb ik mijn Sleek Palette Curaçao gebruikt, daarin zit een geweldige gepigmenteerde zwarte oogschaduw.

smokey eyes

Als basis heb ik een primer gebruikt van Kat Von D, die werkt perfect voor smokey eyes! Dit keer besloot ik niet om met een gelliner aan de slag te gaan, en ook heb ik de kohl potloden laten liggen. Onder mijn wenkbrauw heb ik een crèmekleurige oogschaduw aangebracht, je kan hiervoor ook wit gebruiken. De keuze is aan jou. Op mijn ooglid heb ik de zwarte oogschaduw, genaamd Espresso Martini aangebracht. Breng het deppend aan + deels in je arcadeboog.

smokey eyes

Blend hem goed! Laat de oogschaduw smokey worden en zorg ervoor dat hij mooi overloopt in de highlighter onder je wenkbrauw. Blijf net zolang blenden totdat hij goed is. Ondertussen kan je ook nog de oogschaduw aanzetten als je dat wilt. Nadat je klaar bent met de bovenkant van je oogschaduw, breng je onder je oog ook de zwarte oogschaduw aan. Ook dit blend je weer. Vervolgens breng je een zwart oogpotlood aan op je waterlijn, tussen je wimpers en in je binnenste ooghoek. Wimpers krullen en mascara!

smokey eyes

Zoals gewoonlijk heb ik ook mijn wenkbrauwen weer getekend! Ze springen er weer uit, onmogelijk bij een smokey eyes. Nog steeds verliefd op de vorm en de kleur! Sowieso vallen mijn wenkbrauwen weg bij een wat heftige look, maar nu niet.

smokey eyes

Ik heb eerst een groene concealer licht aangebracht, daarover heen mijn foundation. Mijn foundation heb ik gemengd met een highlighter, afgepoederd met een gezichtspoeder. En als laatste mijn jukbeenderen geshaped.

smokey eyes

Op mijn lippen had ik de dazzleglass Baby Sparks! Woop, ik was even heel gelukkig op dat moment. De dazzleglass voelt zo fijn aan, echt hemels! Vele vinden het vast niet fijn, omdat hij heel erg plakt, maar daardoor vind ik hem juist zo fijn.

smokey eyes

Smokey eyes kunnen zoals je ziet erg verschillen! Ik vind het leuk om ze te maken, ze laten mijn ogen nog meer spreken en het is ook weer eens fijn om een totaal andere look te dragen. Bij smokey eyes gaat het voornamelijk om het blenden!

Maak jij wel eens pikzwarte smokey eyes?


23 Comments

 • Redhotjillypeppers

  13/10/2011

  Ik gebruik meestal grijs of bruin voor een wat zachtere smokey look. De donkere kleur laat je ogen wel erg spreken :)

  Reply
 • Charlotte

  13/10/2011

  Zo, lekker heftig zeg!

  Reply
 • Monique

  13/10/2011

  Super mooi!! Echt mooie blauwe ogen heb je

  Reply
 • Dit vind ik jou heel mooi staan! Jij kan het echt hebben! Hup, hup, nu de brons koperen smokey eye :)

  Reply
 • glamourstijl

  13/10/2011

  Wauw, supermoooi! Inderdaad, je hebt supermooie ogen! (:

  Reply
 • hannah

  13/10/2011

  het is mooi!
  maar niet echt een smoking eye

  Reply
 • Mevo

  13/10/2011

  Ziet er echt super leuk uit!
  Vaak spreken je ogen dan meer!

  Reply
 • Vera

  13/10/2011

  Jou staat ook gewoon echt alles! :P

  Reply
 • Christel

  13/10/2011

  Staat je goed! Ik gebruik meestal zwart in combinatie met grijs en wit.

  Reply
 • Kayla

  13/10/2011

  Ik maak het zelf nooit, maar het staat je goed!

  Reply
 • Asmae

  13/10/2011

  Mooie ooglook! Smokey eyes staan je leukk!!

  Reply
 • Hermina

  13/10/2011

  Wauw! wat heb jij prachtige kleur oge ;o

  Reply
 • Laura

  13/10/2011

  Mooooi!

  Reply
 • Shimmer and shine

  13/10/2011

  Mooi gedaan!

  Reply
 • Deb

  13/10/2011

  Je blauwe ogen knallen goed bij deze smokey-look (hihi dat rijmt ook nog). Ik vind de look wel wat hard ogen (als je begrijpt wat ik bedoel). Ik denk dat ik een zilver/grijze look mooier bij jou zou vinden. Is net wat zachter. Maar het is net waar je van houdt he.

  Reply
 • Beauty Treasures

  13/10/2011

  heel mooi

  Reply
 • germa

  14/10/2011

  Love it! Staat je goed! Ik maak het zelf best vaak. Ga gerust met zwarte smokey eyes de boodschappen doen. :-P

  Reply
 • Renate

  14/10/2011

  Wauw, dat staat je echt prachtig! Terwel ik het meestal bij blauwe ogen te heftig vind ( heb zelf ook blauwe ogen, en dan vind ik het gwn te heftig ) maar bij jou staat het echt super!

  Liefs.

  Reply
 • pinkuhiyoko

  15/10/2011

  Wauw, wat een ogen! me jealous!
  xxx Jessica

  Reply
 • Laura

  15/10/2011

  Mooi !

  Reply
 • Sharon

  16/10/2011

  Je ogen springen er echt uit met deze look ! Heel cool :D Lijkt me wel moeilijk een smokey eyes maken en alleen maar zwart te mogen gebruiken, haha. Ik zou op een panda lijken als ik het zelf doe ;p

  Reply

Geef een reactie