TALK: Maak jij je wimperkrultang schoon?

Wimperkrullers, vele van ons gebruiken ze tegenwoordig zonder erbij na te denken. Het zit in ons opmaakroutine, gewoon automatisme of juist een onhandig stuk ijzer. Niet iedereen kan over weg met een wimperkrultang. Ik moet toegeven dat er bij mij ook wat tijd overheen ging voordat ik mijn wimpers perfect krulde. Dat is hooguit twee maanden geleden gebeurd! Ineens had ik die slag te pakken van het krullen! Maar de vraag is nu; hoeveel bacteriën zitten erop een wimperkruller?

wimperkrultang schoon

We gebruiken hem elke dag, of minstens één keer in de week. Hij komt elke keer in contact met onze ogen + de bacteriën ook! Gezellig alles bij elkaar. Soms zie je in Youtube filmpjes dat diegene de wimperkrultang op zijn oog zet, en het eerste wat je spot is een dikke mascararand om de krultang heen, JUK!

wimperkrultang schoon

Precies waar het pijltje zit spot je vaak nog oude make-upresten van de vorige krulbeurt. Natuurlijk gebeurd het tijdens het opmaken dat je gelliner erop komt, of iets anders, maar de vraag is, maak je het ook schoon? Ik spotte het een aantal maanden geleden in een filmpje, sindsdien maak ik elke dag mijn krultang schoon. De babydoekjes doen hun werk weer! Ik haal hem er over heen, en weg zijn de make-upresten. Je kan hem ook desinfecteren, maar dit zou ik pas na het krullen doen. Alcohol bij je oog is niet fijn.

wimperkrultang schoon

Ik vroeg het mij ineens af, wie maakt zijn wimperkrultang schoon? Denken wij überhaupt erbij na? Of gaat het gewoon voorbij? Hygiëne zijn er belangrijk, natuurlijk houden we er ons niet allemaal even goed aan, maar een oogontsteking is wel het laatste wat we willen. Op een soepoog zit niemand te wachten! Vandaar dit artikel!

Maak jij je wimperkrultang wel eens schoon? En hoe doe je dat? En wat vind jij écht horror?


18 Comments

 • Beauty Treasures

  18/10/2011

  euhm, eindelijk maak ik de mijne nooit proper, goed om me er even aan helpen te denken! eindelijk onlogisch dat ik het niet doe.

  Reply
 • Louna Beauty

  18/10/2011

  Ja, dat doe ik altijd braaf. Gek he! Haha

  Reply
 • redhotjillypeppers

  18/10/2011

  Ik gebruik de mijne niet vaak maar is het niet de bedoeling je wimpers te krullen voor je mascara op doet ?

  Reply
  • Beauty Koning

   19/10/2011

   Dat klopt! Veel mensen krullen hun wimpers, brengen mascara aan en beginnen weer opnieuw. Krullen, mascara, spinnenpoten! Ik heb er wel eens last van dat de fall-out van mijn wimpers op mijn wimperkrultang komt, of de gelliner.

   Reply
 • glasmetwater

  18/10/2011

  Hey ja ik heb hem laatst weer eens schoongemaakt… Ik doe dat niet elke dag (te veel tijd:) maar zo één keer in de week is volgens mij ook wel goed… hahah

  Reply
 • Laura

  18/10/2011

  eigenlijk niet. Maar er komt normaal gezien toch nooit make-up op ?

  Reply
  • Beauty Koning

   19/10/2011

   Bij mij wel! Ik heb er wel eens last van met mijn gelliner + oogschaduw.

   Reply
 • beautytipscelebs

  18/10/2011

  Normaal gezien krul je je wimpers toch voor je mascara (of andere oogmake-up) aanbrengt?Als je eerst mascara aanbrengt en dan krult , is de kans groot dat je wimpers breken.Anyways , je wimperkrultang moet inderdaad schoon gemaakt worden !
  Eigenlijk doe ik het niet , maar thanks voor de herrinering!!!
  *gaat even haar wimperkrultang schoonmaken*

  xxx

  Reply
  • Beauty Koning

   19/10/2011

   Ja, klopt. Vele doen het met mascara, maar ook zonder mascara komt er nog make-up op je wimperkruller. Bij mij vind ik vaak nog de gelliner terug.

   Reply
 • Deb

  19/10/2011

  Heel af en toe. Ik gebruik ém ook niet vaak. Ik heb het een keer met een wattenschijfje met make-up remover schoongemaakt.

  Reply
 • byyara

  19/10/2011

  Haha ik ben een nerd die geen wimperkrultang gebruikt! Ik wil er elke keer wel één aanschaffen maar ik weet nooit goed welk merk ik nou het beste kan nemen :-(

  Reply
  • Beauty Koning

   19/10/2011

   Ik weet eigenlijk ook niet welk merk het beste is qua wimperkrullers. Misschien ligt dat ook aan jezelf welk merk jij fijn vindt. :) Ik heb er zelf eentje van de Etos, werkt prima en hij is cheap!

   Reply
  • Laura

   19/10/2011

   ik heb er eentje van de hema :) Werkt ook goed !

   Reply
 • germa

  19/10/2011

  Ik maak ze wel schoon, maar eigenlijk gebruik ik ze heel weinig. Ik gebruik altijd een beetje MAc brushcleanser op een watje, dan word het ook gelijk gedesinfecteerd.

  Reply
 • Christel

  19/10/2011

  Ik moet zeggen toen ik de opleiding schoonheidsspecialiste deed, maakte ik alles altijd schoon en desinfecteerde ik het daarna nog. Maar eigenlijk werd dat elk jaar minder en ik moet zeggen dat ik eigenlijk al heel lang mijn wimper krultang niet schoon gemaakt heb.

  Reply
 • Ik maak de mijne zelfs regelmatig schoon. Een snelle schoonmaak na ieder gebruik en een doekje en dan in ‘ weekend met isoporphyl. Ik ben een proper meiske :)

  Reply
 • Guusje

  20/12/2011

  Fijn dat je het zegt want ik deed dit eigenlijk nooit! Toen ik dit las ben ik er op gaan letten en ja een dikke rand! Nu maak ik heb tegenwoordig wel schoon maar de eerste 2 jaar niet!

  Reply

Geef een reactie