Buikspreekpop Meets Cynthia!

De zomer is nog niet begonnen, althans, het is begonnen, maar we hebben amper zon gezien. Zodra de zon scheen was iedereen buiten, maar de zomer is nog niet eens begonnen, de herfst is al bijna voorbij en Halloween staat alweer voor de deur! Ja, het is overmorgen, 31 oktober, officieel Halloween! Kijk mee naar de Buikspreekpop Meets Cynthia!

Buikspreekpop make-up

Twee jaar geleden had ik afgesproken om als buikspreekpop te gaan, met zo een gaaf hoedje! Een propellertje, dat petje wil ik nog steeds. Maar het ging om een kostuum bij Sint Maarten, toen der tijd, helaas had ik hier geen tijd voor om mijn kostuum te maken, dus bleef hij maar in de wachtrij staan van mijn gemaakte make-uplooks, MAAR! He is back.. You Scream, You die. Zodra je die zin kent, dan weet je vast wel welke buikspreekpop ik heb nagemaakt, of althans, mijn ideeën van vandaan heb gepikt.

Buikspreekpop make-up

Ik moet eerlijk toegeven dat het best zwaar viel om zoiets na te maken! Je denkt, woa, beetje make-up, gemeen kijken, althans teken je wenkbrauwen zo, streepjes, done! Na, dat is het niet. Ik heb vooral mijn ooglook gefocust. Het moet mysterieus blijven en geen livingdoll die je op de bank vindt. Nee, juist de pop die je achtervolgt met zijn rare griezelige lach, de voetstapjes die achter je aan trippelen en zijn rare accent. Vaak hebben die poppen zo een apart stemmetje met een bijpassend accent.

Buikspreekpop make-up

Als eerste heb ik mijn wenkbrauwen anders getekend, een stuk lager, althans het begin is lager dan normaal, hierdoor krijg je de “boze blik”. Ik heb ze bijgetekend met een zwarte oogschaduw, geschetst met een zwart oogpotlood en om ze pikzwart te krijgen heb ik een gelliner gebruikt, daredevil! Stiekem was ik wel bang dat de kleur in mijn blonde haren zou trekken en dat ik door het leven moest met zwarte wenkbrauwen, maar no worries!

Buikspreekpop make-up

Vervolgens heb ik de oogschaduwbasis van Kat Von D op mijn ooglid aangebracht en mijn arcadeboog in geblend met mijn vingers. Over de basis heb ik een zwarte gelliner aangebracht van Catrice en die heb ik “gezet” met een zwarte oogschaduw. Over de zwarte oogschaduw heb ik de nummer 2 gebruikt uit mijn matte 88 Palette. Ook dit heb ik in mijn arcadeboog aangebracht en geblend.

Doordat ik een gelliner heb aangebracht, is het vervagen altijd wat moeilijker. Vaak ontstaat er een rand waaraan je kan zien dat je het niet goed is geblend, dat heb ik dit keer expres gedaan, hierdoor werden het geen standaard smokey eyes, maar crazy eyes.

Buikspreekpop make-up

Na de zwart/bruine oogschaduw op mijn ooglid en in mijn arcadeboog heb ik boven mijn arcadeboog, net op de zwarte rand donkerbruin en donkergrijs aangebracht. Dit heb ik met een blendingbrush aangebracht, niet teveel blenden, maar een beetje een diepte creëren. Daarna heb ik crèmekleur net onder mijn wenkbrauw aangebracht, en vervolgens de oogschaduw van Inglot, genaamd Matte 327 over de donkerbruin geblend.

Buikspreekpop make-up

Onder mijn oog heb ik ook de zwarte gelliner aangebracht, normaal doe ik een dun lijntje, maar dit keer heb ik wat groter uitgepakt! Dit heb ik ook gezet met zwarte oogschaduw en vervolgens geblend met de bruine tint. Op mijn waterlijn heb ik aan de binnen + buitenkant oogpotlood aangebracht en vervolgens de zwarte gelliner. In het midden heb ik een stukje open gelaten, aangezien die buikspreekpoppen glimmen, heb ik daar een grijs oogpotlood aangebracht van de Etos. Wimpers krullen en mascara! A lot of mascara! No, just kidding, haha!

Buikspreekpop make-up

Ook mijn gezichtsbasis heb ik totaal aangepast, wat nauwelijks voorkomt! Ik heb mijn foundation gemengd met de High Tech Lighter Platina van MUS, gewoon een flinke dot Platina en mijn Bourjois Healthy Mix foundation. Mengen, deppend aanbrengen in combinatie met de fixeerspray. Niet afpoederen, zoals ik al zei, de buikspreekpoppen glimmen overdreven, de nepheid wil je houden, dat glimmende plastic, of waarvan ze ook zijn gemaakt, het glimt in ieder geval!

Buikspreekpop make-up

 Ik heb daarna gewoon mijn jukbeenderen geshaped met mijn bronzers en daarna een heftige blush aangebracht. Ze hebben een onnatuurlijke kleur op hun gezicht, een enge roodbruine blush. Ik heb een blush van de Hema gebruikt, 37, en een bronzer van Essence, Bronzing Powder 01 Love To Be Sunkissed, deze heb ik gemengd en op de appeltjes van mijn wangen aangebracht. Vervolgens heb ik de 37 nog over mijn jukbeenderen gehaald, zodat hij wat mooier doorloopt. Ik ben al shiny van de Platina, maar met de oogschaduw van NYX, genaamd Ultra Pearl Mania White, heb ik mijn jukbeenderen een glow gegeven, mijn voorhoofd, neus, kin en kaaklijn. Als laatste heb ik mijn fixeerspray opgespoten voor nog meer glans.

Buikspreekpop make-upRise and shine sunshine!

Over naar de lippen! Ik heb een lipliner van Miss Sporty gebruikt, genaamd Toffee 010, daarover heb ik nummer 6 uit mijn matte 88 Palette gedept. Geen lipgloss, geen lipstick. Vervolgens heb ik met de Eye-Liner van MAX Col N001 Black, het mondje getekend. De strepen heb ik tot onder mijn kin getekend. Ik wilde geen harde lijn gebruikt, misschien leek het dan juist fake.

Buikspreekpop make-up

I know, ik heb aardig wat producten gebruikt, dingen gedaan om de pop zo goed mogelijk na te maken. Ik vond het zo leuk om te doen, ik wil vaker de schmink dingen, althans, de grime looks gaan maken. Dit is niet echt grime, maar gewoon die afwisseling qua looks-looks. Jullie weten vast wel wat ik bedoel!

Hoe ga jij dit jaar verkleed met Halloween? En wat vind jij van de Buikspreekpop make-up look?


26 Comments

 • joanydv

  29/10/2011

  Wauw, wat gaaf gedaan zeg. Very scary. :)
  Maar goed dat je het zwart niet in je wenkbrouwen is getrokken :P

  Reply
 • Deb

  29/10/2011

  Gaaf! Ik moest direct aan chucky denken! Je ogen zijn heel mooi zo. Om em echt evil te maken is denk ik echt bloed nodig ;-)
  Hoe ik verkleed ga voor halloween? Als mezelf is al scary genoeg haha.

  Reply
 • Mevo

  29/10/2011

  hehe!
  Super grappig, ik moest ook aan chucky denken xD
  leuk voor Halloween maandag =O!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  29/10/2011

  Dat is nog eens origineel voor Halloween ! Heel geslaagd :)

  Reply
 • Steffi

  29/10/2011

  Erg vet gedaan!

  Reply
 • Esther

  29/10/2011

  aaah!
  leuk haha :)
  xxxx

  Reply
 • byyara

  29/10/2011

  Haha echt heel leuk gedaan! Heel origineel!

  Reply
 • Monique

  29/10/2011

  Woaw super gaaf gedaan!

  Reply
 • Diederike

  29/10/2011

  WAAAAUUUUUW!!!
  CREEPY!!
  XXX

  Reply
 • germa

  29/10/2011

  haha leuk gedaan! Je ooglook is erg gaaf gemaakt! Love it! Zelf doe ik dit jaar helaas niets aan halloween. Vorige keer was halloween echt halloween voor mij. Mijn moeder had stenen pompoenen gekocht met een creepy gezicht erop. En daar kon je dan een waxinelicht in doen. Ze schenen in het donker erg mooi, omdat het licht dan door het gezichtje scheen. Maar op een avond had ik ze gezellig aangedaan, toen mijn moeder onderweg was naar huis. En ik was thee aan het zetten en rook steeds iets branderigs. Ik overal kijken,.. maar ik kon ook niets vinden (en was die pompoentjes vergeten). Even later zag ik in mijn ooghoeken lichtflitsen en stonden dus die dingen in de fik! Uit die creepy gezichtjes kwamen dikke steekvlammen! Was echt doodeng. Wist niet wat ik moest doen (van schrik). Dus ik mijn moeder op haar mobiel bellen (helemaal in paniek) en ondertussen werden de vlammen steeds groter. Maar mijn moeder was gelukkig wel helder en zei toen dat ik er pannen over heen moest zetten (dan komt er geen lucht bij). Dus ik gedaan en dat hielp. Later toen we de pannen eraf hielden was de hele tafel zwart uitgeblakend! Echt vreselijk! Die dingen kopen we dus nooit weer, haha! Dus dit jaar geen Halloween in huis! :-P

  Reply
  • Beauty Koning

   29/10/2011

   Wow, damn dangerous! Sowieso met al die halloweenspullen, brandgevaarlijk like hell. :’) Haha, groot gelijk!

   Reply
 • petra

  29/10/2011

  Oh my, spooky!!
  Maar echt heel goed gedaan, amai!

  Reply
 • Laura

  29/10/2011

  Ik vies halloween niet echt , ik kijk gewoon een enge film ’s avonds. Dit is echt mooi gedaan :)

  Reply
 • mylifenbeauty

  29/10/2011

  heel leuk!!!!

  Reply
 • miss073

  30/10/2011

  heel mooi gelukt!

  Reply
 • Charlotte

  30/10/2011

  Ieeeks best eng!
  Maar het ziet er wel gaaf uit!

  x

  Reply
 • Lonneke

  30/10/2011

  super leuk, heel scary ook!
  x

  Reply
 • Sharon

  30/10/2011

  Wauw ! omg cool. Ook dat je die streepjes bij je mond hebt gezet lijkt met meer op een pop! Cool, cool cool ! Je moet is een keer tutorial op youtube zetten :D

  Reply
  • Beauty Koning

   30/10/2011

   Danku Danku! Ja, klopt. Ik moet even kijken hoe ik filmpjes moet bijwerken, knippen enzo. Je weet veel gaat fout. :’)

   Reply
 • nadientje

  30/10/2011

  Waaah creepy yet cute :D! Heel orgineel!

  Reply
 • Laura

  30/10/2011

  Hehe leuk gedaan ^^

  Reply
 • Chantal

  30/10/2011

  Dit is weer eens een andere look voor Halloween dan als zombie, vampier of iets met bloed wat je overal tegenkomt. Goed gedaan! Toen je dat stukje beschreef dat zo’n pop achter je aankomt en dat je die voetstapjes hoort liepen echt de rillingen over mn rug! Verschrikkelijk, houd helemaal niet van dat soort poppen of clowns. Brr…

  Reply
  • Beauty Koning

   30/10/2011

   Dank je wel! Haha, sorry. :’) Ik had namelijk precies hetzelfde toen ik het artikel in de nacht schreef. Ik zag het laatst in een horrorfilm en daar hoorde je ook die kleine voetstapjes met rinkelende dingen. :’)

   Reply
 • Roos

  30/10/2011

  Echt heel leuk gemaakt, ook echt een leuk idee :)

  Reply
 • Mariel

  31/10/2011

  Geniaaaaal!

  Reply
 • Charlotte

  08/11/2011

  Haha, wat een grappig idee! :D

  Reply

Geef een reactie