In welk licht maak jij je op?

Een aantal jaar geleden moest ik mij verplicht in donker licht opmaken, ik maakte mij sowieso anders op dan nu, maar ik kon mij beter opmaken in het donker. Althans, donker, kunstlicht? Neplicht? Geellicht? Oranjelicht? Is dat een betere omschrijving? Maar maakt het nou echt zoveel uit in welk licht wij ons opmaken?

in welk licht maak jij je op

Ja, dat is echt heel belangrijk! Tenzij je weet wat je doet en je make-up aan kan brengen met je ogen dicht, maar dat is een ander verhaal. Het maakt namelijk heel veel uit waar jij je opmaakt. Ik vond het altijd onzin, waarom maakt het uit met welk licht je te maken hebt? Zodra ik in het “echte daglicht” terecht kwam, veranderde mijn make-up in mijn ogen. Vanochtend had ik het toch echt anders aangebracht, ja, in ander licht. Say what!

in welk licht maak jij je op

Ik maakte mij een jaar geleden zelfs, nog op in één van de donkerste plekken in mijn kamer, afgeschermd en met mijn rug er naar toe, bad! Vaak kwam ik op school met een te donkere bronzer, een eyeliner die niet helemaal strak was, of ruimtes tussen mijn wimpers. En dan vraag je je af hoe kan dat nou? Nou, dat komt omdat in het donker word alles wat minder zichtbaar, natuurlijk niet alleen jouw zicht, maar ook de missende puzzelstukjes in je make-up!

in welk licht maak jij je op

Ondertussen ben ik al meerdere keren van plek veranderd met opmaken en sinds kort is dat bij het raam. Mijn kamer heeft een nieuwe kleur gekregen en daardoor merk ik ook verschil op in mijn make-up, crazzaaa! Ik zie nu veel sneller iets op een witte achtergrond, dan een roze of een groene tint. Mijn make-up ziet nu beter dan ooit, daglicht is amazing! Je hebt meer overzicht op wat je doet, niet alleen tijdens het opmaken, maar ook op je make-up tafel zelf.

in welk licht maak jij je op

In het begin had ik er een hekel aan om mij bij het daglicht op te maken, je zag alles, maar dan ook echt alles. Nu kan ik echt niet meer zonder en vind ik het ook erg vervelend dat het binnenkort ook in de ochtend donker is! Niet alleen mijn make-up is verbeterd doordat ik mij nu in ander licht opmaak, maar mijn foto’s zijn ook een stuk helderder dan eerst. Mijn looks vallen beter op dan ooit, want daar draait het nu eenmaal om.

in welk licht maak jij je op

Ik ben blij dat ik mij heb leren opmaken in het daglicht, nu spot ik geen rare kleurverschillen in mijn gezicht tijdens de lesuren door. Of juist net die ene fall-out spot die je hebt gemist, of gemengd met je foundation. Een blauwe blush is nooit mis toch!

In welk licht maak jij je op?


19 Comments

 • Desiree

  02/11/2011

  Tja als ik mij opmaak is het buiten nog donker. Ik doe het dus in kunstlicht.

  Reply
 • Els & Liesbeth

  02/11/2011

  Hier ook niet echt de keuze aangezien het ’s ochtends bij mij ook nog niet licht is buiten. Maar een leeslamp op je bol helpt ook wel. Alleen best geen nieuwe kleuren uitproberen dan, dat kan er in daglicht opeens heel raar gaan uitzien :-) – Liesbeth

  Reply
 • Mevo

  02/11/2011

  Vroeger ging ik me gewoon opmaken bij ieder licht wat er buiten was, ik had iedere dag de zon in me kamer dus ik had geen lampje nodig.

  Nu maak ik me vaak achter de pc op met een spiegel, ik open dan Word en zet me spiegel voor het beeldscherm.
  Als ik me snel op wil maken dan doe ik dat in de badkamer, t kan dan gewoon niet anders. Daar hebben wij LED verlichting dus heel wittig licht super irritant!

  Reply
 • nadientje

  02/11/2011

  Ik maak me het liefst op in de woonkamer voor het grote raam. Ik heb idd ook wel eens gehad dat ik me op de badkamer op maakte en ik buiten erachter kwam dat ik bruine vlekken in mijn gezicht had of de lippenstift veel te fel stond.

  Maar soms kan het helaas niet anders, als het bv buiten ook nog donker is. Maar dan heb ik toch vroege dienst en houdt ik me altijd een beetje in qua make up :).

  Reply
 • Maaike

  02/11/2011

  Vorig jaar moest ik het in kunstlicht doen, moest vroeg naar school omdat ik 40min moet fietsen..
  Maar dit jaar heb ik smorgens vrij, dus kan het lekker in het mooie daglicht! :)
  Maar ik ben ook niet heel uitbundig met make-up, dus heel veel kan er niet mis gaan bij mij ^^

  Reply
 • Steffi

  02/11/2011

  Ik maak me liefst op bij daglicht in de badkamer, maar als het nog donker is, doe ik de spots aan bij de wastafel, dan lukt het me ook nog wel om me fatsoenlijk op te maken.

  Reply
 • froufroubeauty

  02/11/2011

  ik maak me meestal op in de badkamer met het gewone daglicht :)

  Reply
 • germa

  02/11/2011

  Als het kan maak ik mij op in daglicht, voor het raam. Je ziet alles dan inderdaad beter. Maar anders toch in kunstlicht. Eigenlijk gaat het altijd goed, het is ook een kwestie van oefenen.

  Reply
 • Kristel

  02/11/2011

  Ik maak me altijd op aan de eettafel, met haast, in soms niet zo best licht, maar ik doe ook niet al teveel bijzonders dus het gaat meestal wel goed. Mijn moeder had laatst groene wenkbrauwen omdat ze de potloden verwisseld had, hahahahaha.

  Reply
 • glasmetwater

  02/11/2011

  Eerst maakte ik me op in mijn kamer waar ik een hele tafel had ingericht met make-up, sierraden en geurtjes, maar helaas was daar niet zo veel licht, dus had ik eigenlijk hetzelfde probleem als jij. Sinds een tijdje heb ik mijn kamer anders ingedeeld en heb ik al mijn make-up verhuisd naar de badkamer, waar meer licht is. Helaas heb ik nu geen cool plekje in mijn kamer waar al mijn make-up werd uitgestald, maar het voordeel is wel dat mijn make-up wel beter is dusja… Daar gaat het eigenlijk om he? :)

  Reply
  • Beauty Koning

   02/11/2011

   Oh, wauw! Uitgestalde make-up is altijd gorgeous, maar het gaat inderdaad erom dat je make-up beter zit!

   Reply
 • miss073

  02/11/2011

  Hmm je hebt me op een idee gebracht, als ik mezelf opmaak is het nog donker maar we hebben hier ergens nog een day light lamp staan! Ga gelijk zoeken.

  Reply
 • Ik maak me ook het liefst op in daglicht, helaas gaat dat niet als het nog donker is buiten…dus in de badkamer met kunstlicht en dan onderweg of op ’t werk controleren in de spiegel of in de auto.

  Reply
 • Laura

  02/11/2011

  Ik kijk altijd na het opmaken nog even met een handspiegel voor het raam naar mijn gezicht. Zodat ik zeker weet dat ik geen gekke vlekjes heb, of mijn foundation niet veel te goed te zien is!

  Reply
 • Laura

  03/11/2011

  Ik sta altijd voor de spiegel in mijn kamer waar ik veel licht heb. Vroeger was dit in de badkamer maar daar had ik niet genoeg licht :)

  Reply
 • Deb

  03/11/2011

  Vaak in kunstlicht en helemaal nu het zo lang donker blijft.. Ik maak me het liefst op in het daglicht anders krijg ik inderdaad hele rare verschillen zoals ene oog donkerder opgemaakt dan het andere :-(

  Reply
 • mystylelyrics

  04/11/2011

  Herkenbaar, ik vind mezelf verschrikkelijk in daglicht, maar goed het moet maar, want soms zag ik idd net een foundationmisser. En sinds ik visagiste ben kan het al helemaal niet meer!

  Reply
 • Charlotte

  08/11/2011

  Buitenlicht (voor zover dat er is) + led bedlampje + halogeen plafondlamp is wel min of meer genoeg licht xD

  Reply

Geef een reactie