FOTOTUTORIAL: Hoe chocoladetaart maken!

Vandaag heen How To met make-up looks, How To wimpers krullen, maar een chocoladetaart maken! Een tijdje, oké, een hele lange tijd geleden. We gaan zo een vier maanden terug, of meer, in het begin van mijn blog, had ik een artikel geschreven over filmavonden, huwelijken en chocoladetaarten. Ik had alleen het recept achter gelaten, maar niet een fototutorial over hoe je een chocoladetaart kunt maken!

chocoladetaart maken

Herken je de taart nog? Ik was toen helemaal in to the Cake Boss en Nigella! Het recept is ook van Nigella met een beetje van La Cynthia. Ik kan je één ding vertellen, hij is goddelijk! Ik ben niet de enige die het zegt, dus hij is echt lekker. Nigella vertelde er ook bij dat hij goed is voor liefdesverdriet, heb je dus een goed excuus om die hele taart zelf op te nommen! Laten we beginnen met de ingrediëntenlijst!

Ingrediënten voor de chocoladetaart:
– 175 gr. ongezouten boter
– 125 ml maiskiemolie (zonnebloemolie
– 300 ml koud water
– 400 gr bloem – 250 gr suiker
– 100 gr moscovade (basterdsuiker)
– 50 gr cacaopoeder
– Bakpoeder
– Zout
– Bekertje room (Crème fraîche kan ook, beetje suiker toevoegen)
– 3 eieren
– Theelepel vanille extract

chocoladetaart maken

Begin als eerste met het smelten van boter, pas op, dit is heel heet! Ik heb het in een bakje gedaan, in de magnetron, hierdoor smelt het meeste, meng het met een pannenlikker totdat het meeste gesmolten is. Vervolgens heb ik er zonnebloemolie bij gedaan en koud water. Dat is juist zo makkelijk van het recept, alles gaat bij elkaar!

chocoladetaart maken

Na de gesmolten boter, koud water en de zonnebloemolie, doe je de bloem erbij. Ook dit gaat zonder pardon bij de andere ingrediënten in de kom. Het is heel wat zoals je ziet, vandaar dat ik het deels meng, na de bloem komt de zout. Niet teveel, maar een snufje voor de smaak.


chocoladetaart maken
Mengen!

Nadat je de bloem deels door de andere ingrediënten hebt gemengd, doe je de suiker erbij. Ik heb er ook een zakje vanillesuiker bij gedaan, maar daar moet je van houden. Het geeft net die extra smaak erbij, moeilijk uit te leggen, haha!

chocoladetaart maken
Suiker!

Nu de moscovade erbij. De wat? Moscovade. Ik heb hier een tijd naar gezocht, in de winkel waar ik het niet kon vinden en uiteindelijke belandde ik op google. Het is gewoon basterdsuiker! Het is een suiker dat vernoemd is naar een stad in Rusland, zoals ik al zei in het vorige artikel. Moscovade = suiker, ook wel basterdsuiker.

chocoladetaart makenBasterdsuiker erbij.

Nu het belangrijkste ingrediënt, cacaopoeder! Ik wilde het eerst halveren, aangezien de hoeveelheid best veel is. Ik was bang dat je alleen maar pure cacao zou proeven, bah! Op dat moment heb ik mij wel aan het recept gehouden en gewoon de 50 gram cacaopoeder toegevoegd.

chocoladetaart makenA lot of cacaopoeder. 

Als laatste voeg je bakpoeder toe. Je hebt geen zelfrijzend bakmeel gebruikt, hierdoor gaat de taart niet rijzen. Zodra je bloem en bakpoeder bij elkaar toevoegt krijg je hetzelfde soort effect. Vandaar de bakpoeder! Ik heb er twee theelepels bij toegevoegd.

chocoladetaart maken

Nu ga je het mengen, mixen, door elkaar roeren, allemaal hetzelfde! Zolang de ingrediënten maar door elkaar heen gaan zitten. Ik begin altijd eerst met het roeren van de pannenlikker, aangezien het poeder is, zodra daar teveel beweging bij komt, dan gaat het stuiven. Meng het daarna met een mixer, totdat het beslag glad is.

chocoladetaart maken

Zo ziet het er tot nu toe uit. Je mist nog een aantal ingrediënten zoals de eieren. Het beslag moet een stuk luchtiger en zwaarder worden. Zwaar gebak is amazing! Breng de room of crème fraîche (zodra je crème fraîche gebruikt, moet je een klein beetje suiker toevoegen aan de crème fraîche, hierdoor wordt hij iets zoeter en lijkt het meer op room.)

chocoladetaart maken

Voeg ook de eieren toe, pas op met de besmettingen! Altijd je handen wassen vanwege de salmonella. It’s dangerous! Dit mix ik wel met de mixer. Hierdoor word hij mega glad, luchtig en het is gewoon makkelijker. Je kan het ook in de blender doen of course.

chocoladetaart makenHelaas was de lichtval hier nogal raar, waardoor het beslag een stuk lichter lijkt, dat is overigens niet het geval.

Zoals je ziet is het beslag een stuk luchtiger door al die luchtbellen, a lot of luchtbellen. Dit verdwijnt zodra je het beslag in een vorm doet. Ik heb twee ronde bakvormen ingevet met boter, op de boter een stuk vetvrij bakpapier en daarin het beslag tot de helft gevuld. Doe dit in de oven op 180 graden, iets minder dan één uur.

chocoladetaart makenIn de oven!

Ingrediënten voor de topping:
– 1 à 2 melkchocoladerepen
– Pakje boter
– 275 gr poedersuiker
– Vanille extract

De topping is toch wel het belangrijkste! Dit keer heb ik de topping er alleen niet op gedaan, maar er alleen tussen. Vorige keer had ik in totaal twee lagen, dit keer drie, dat is veel lekkerder! Je begint weer met het verwarmen van de boter en het smelten van de chocolade, pas ook hier op want het is gloeiend heet! Ik halveer ook de boter, dit breng ik terug naar de helft. Ik smelt één hele reep chocolade om en meng dit samen met de gesmolten boter. Voeg de vanille extract toe. Bij de poedersuiker ga ik op mijn gevoel af, ik vind teveel poedersuiker totaal niet lekker. Net genoeg om het allemaal te binden. Ook dit laat je weer afkoelen.

Haal de taarten uit de oven, laat ze afkoelen en snijd dan de lagen er tussen. Het maakt niet uit hoeveel je er tussen doet, hoe meer, hoe lekkerder. Ik had dit keer gekozen voor drie lagen en tussen elke laag bracht ik de topping aan. Hierdoor heb je geen hap topping, maar topping met taart!

Helaas was mijn camera leeg tijdens het maken van de topping en het opmaken van de taart, aangezien ik die middag nog een look had gemaakt was hij leeg. Je kan ook de topping aan de bovenkant aanbrengen, vandaar de naam topping! Of het afpoederen met poedersuiker, maak er iets moois van!

De taart zelf, oh my god. Het is echt goddelijk. Je moet er wel van houden, zwaar gebak, dik en compact. Het belangrijkste is ook dat je van chocolade houdt, zo niet, dan is dit niet jouw soort taart. Ik kan je wel vertellen dat hij zalig is!

Bak jij wel eens een taart? Of cupcakes?


20 Comments

 • Mellissa

  06/11/2011

  Yum, krijg spontaan trek!

  Reply
 • Diederike

  06/11/2011

  Yummy in my tummy!!

  XXX

  Reply
 • redhotjillypeppers

  06/11/2011

  Die ziet er erg lekker uit ! Chocolate overdose :p

  Reply
 • Ziet er lekker uit, miss moet ik dat ook maar gaan proberen :-)

  Reply
 • Dat ziet er zoooo lekker uit! Stuur je mij een stukje op? Najmie!

  Reply
 • Dionne

  06/11/2011

  hmmm, dat ziet er lekker uit! :)

  Reply
 • iliveformydreams

  06/11/2011

  Oh dat ziet er echt heerlijk uit zeg! Als je nog een stukje over hebt weet je aan wie je hem kwijt kan ;)

  Reply
 • Germa

  06/11/2011

  Oh my goodness! Nommm!!! Zo slecht, maar zo lekker!

  Reply
 • Sharon

  06/11/2011

  Eindelijk het recept ! =D Ik ga deze volgende week maken, hell yeah ! Krijg nu al water in mijn mond als ik aan de vorige keer dat ik die taart at denk :”) NOMNOM.

  Reply
 • Laura

  06/11/2011

  Oehhh heerlijk! ben echt gek op chocola!

  Reply
 • miss073

  06/11/2011

  hmm, Deze gaan we uitproberen voor de kerst!

  Reply
 • jlovesbeauty

  06/11/2011

  Ziet er lekker uit!!
  Hmm heb nu zin in een groot stuk chocoladetaart xp

  Reply
 • Quinty

  07/11/2011

  Jammie <3

  Reply
 • Louna Beauty

  07/11/2011

  Wauw meid, wat een taart! Lijkt me heerlijk. Zit alleen aan de Sonja Bakker. Maar ik onthoud hem voor de Kerst denk ik! hihihi!!

  Reply
 • Louna Beauty

  07/11/2011

  Ik like je trouwens op facebook!:)

  Reply
 • Deb

  07/11/2011

  Hij ziet er goddelijk uit! Laatst had ik een chocolate cheese cake gemaakt (uit de Allerhande) die leek me ook zo lekker, maar met 9 pakjes monchou veel te zwaar vond ik. Deze ziet er luchtig uit, zoek nog een recept voor een taart voor als dessert van het kerst diner ;-)

  Reply
 • Whit

  29/03/2012

  Ah zalig! Ik ben gisteren aan het bakken geslagen: rijstaart, cupcakes & koekjestaart.. WOEPS

  Ziet er zalig uit :)

  Reply
  • Beauty Koning

   29/03/2012

   Oh my god, wat lekker! Echt waar, als het om eten gaat.. namnamnam!

   Reply
   • Whit

    30/03/2012

    Ja ik ken het! Eten = heaven en zeker van die lekkere dingen als cupcakes, chocoladetaarten,…
    Ik ga je receptje zeker eens uitproberen! :)

    Reply

Geef een reactie