FOTD: Mimespeler voor Sint Maarten.

Mimespeler, altijd al willen worden! Vandaag is het alweer 11 november, de dag dat mijn lichtje branden mag? Ik weet het liedje niet meer, het is ook al meer dan 6 jaar geleden dat ik voor het laatst meeliep, ik werd te groot. Eigenlijk is dat best gemeen, je wordt te oud voor Sint Maarten, maar hey! Ook wij, de “ouderen” of gewoon de volwassen mensen, de jeugd, de twintigers, dertigers, veertiger en vijftigers hebben het misschien wel leuker! We kunnen ons extra uitdossen met make-up, verkleed gaan als de mooiste prinses, een mummie of een mimespeler! Het is nou eenmaal Sint Maarten, alles kan/mag!
 mimespeler

Een aparte moordende mimespeler, ik mis alleen nog wat bloedspetters op mijn gezicht van de slachtoffers slagaders die omhoog spoten toen ze de druk van mijn mes niet meer aankonden. Gelukkig had ik een nieuw wit T-shirt aangetrokken, alles was namelijk doordrenkt in bloed. Vandaar dat mijn schmink wat is uitgelopen, ik moest een heel elftal uitmoorden.

Ik wilde een rommelige uiterlijk creëren, een verlopen gezicht, om het een beetje eng te maken, het is inmiddels Sint Maarten! Het rare “perfecte” mondje ziet er dan ook apart bij uit, terwijl de rest is uitgelopen, magic!

mimespeler

Ik ben begonnen met een witte schmink op mijn wangen, ik probeerde hem op mijn voorhoofd anders aan te brengen door mijn voorhoofd te rimpelen, waardoor hij de gerimpelde huid overslaat, hierdoor krijg je dat vervaagde effect. Vervolgens heb ik er een tweede laag over heen aangebracht, dit maakte mij nog witter. Ik wilde ook de rand van mijn schmink laten zien en nam expres mijn nek mee.

mimespeler

Met een zwarte schmink heb ik mijn oogleden ingekleurd en twee lange strepen omhoog getekend en omlaag. Het is goed uitgelopen en daarom wat minder zichtbaar, maar het freaky achtige is aanwezig. Op mijn waterlijn heb ik gewoon een zwart oogpotlood aangebracht, aangezien dit niet kan met schmink.

mimespeler

Met de lipstick, Lipstick Library Red Alert van Zalando, heb ik mijn lippen getekend. Ik heb mijn mond met de witte schmink meegenomen, pas op, hierdoor kan hij wel roze worden. Met een kwastje heb ik alleen mijn cupidoboog meegenomen en mijn onderlip, netjes inkleuren! Hierdoor lijkt je mond kleiner en dat ziet er best wel raar uit ineens.

mimespeler

Nu komt het allerbelangrijkste, uitlopen. Breng de make-up in de ochtend aan, doe je ding, lekker sporten, gewoon naar je werk gaan, lekker zweten en noem het maar op. Einde van de dag ziet het er zo uit! Joke! Ik heb met een plantenspuit mijn gezicht besproeit met water, aangezien mijn fixeerspray op is, meh! Het werkt prima, maar loopt wel sneller uit. Werk anders hier en daar nog wat bij.

mimespeler

Best easy right? Gewoon schminken, sprayen, vreemd kijken, fronzen met je gezicht zodat het in je plooien/rimpels ect komt en dan ben je klaar. Heel makkelijk voor een last-minute outfit! Een doorgeslagen mimespeler die graag mensen in stukken hakt, een met erbij en het plaatje is compleet!

Doe jij aan Sint Maarten?


9 Comments

 • byyara

  11/11/2011

  Heftiggg! Leuk gedaan joh! Wij vieren in de stad zelf wel Sint Maarten maar ik doe lekker niet mee ;-)

  Reply
 • redhotjillypeppers

  11/11/2011

  De ogen in combinatie met het mondje is echt creepy. Ik blijf er maar naar kijken :)

  Reply
 • Monique

  11/11/2011

  Super leuk gedaan! Ik ken t alleen van horen zeggen..

  Reply
 • jlovesbeauty

  11/11/2011

  Leuk dat jullie ook sint-maarten vieren.. Hier in België is mijn stad uniek en viert de rest Sinterklaas xp
  Leuke look!!

  Reply
 • Deb

  11/11/2011

  OMG!! Freakin’ good!! Ik denk dat ik me kapot zou schrikken als je zo voor mijn deur zou staan hahaha.Maar gelukkig woon je niet in de buurt hihihi .
  Ik vond het vroeger ook altijd te gek om Sint Maarten te lopen, waar ik nu woon komen eigenlijk nooit kinderen langs dus da’s op zich lekker rustig.

  Reply
 • germa

  11/11/2011

  Leuk gedaan! Arme kindjes schrikken zich kapot als jij de deur open doet. :-P

  Reply
 • miss073

  12/11/2011

  Leuk gedaan! Hier doen ze niet aan sint maarten, hier hebben wij het kwekfestijn, een muziek wedstrijd voor bossche carnavals nummers! maar super leuk gedaan

  Reply
 • Charlotte

  12/11/2011

  Verkleden met Sint Maarten? Dat is nieuw voor mij! In Friesland was het gewoon met je lampionnetje langs de deur en een liedje zingen :O

  Reply

Geef een reactie