FOTD: Let’s Make A Blue Change.

Zwarte eyeliners, bruine eyeliners, gekleurde eyeliners, been there, done that! Ik heb al heel wat verschillende kleuren als eyeliner gebruikt, maar nog nooit onder mijn oog. Vaak heb ik daar de oogschaduw kleur die ik in mijn arcadeboog heb aangebracht. Let´s make a change!

blauw accent make-up

Ik merk dat ik de laatste tijd weer sneller voor aardetinten kies, maar om even die afwisseling erin te houden is altijd fijn. Vandaar de blauwe oogschaduw onder mijn oog, geen blauwoog-oogschaduw, maar een donkerblauwe tint.

blauw accent make-up

De oogschaduwbasis is altijd belangrijk, vooral als je wilt dat de kleuren beter naar voren komen en natuurlijk dat je oogschaduw zo lang mogelijk blijft zitten. Vervolgens heb ik over mijn gehele ooglid, arcadeboog en onder mijn wenkbrauw een crèmekleurige oogschaduw aangebracht. Dit helpt bij het blenden, dat is namelijk een groot onderdeel bij de look.

blauw accent make-up

In mijn arcadeboog heb ik een donkerbruine tint aangebracht, hierdoor word de nadruk nog een keer extra gelegd op de blauwe oogschaduw. Ik vind dat het contrast nog sterker wordt. De bruine tint komt uit mijn Too Faced Natural Eye Palette, genaamd Sexpresso. Blend deze goed! Met mijn vinger heb ik Silk Teddy onder mijn wenkbrauw gedept als highlighter. Nu komt het belangrijkste, de blauwe oogschaduw!

Ook hier moet je weer een basis creëren, een plakkerige basis, waaraan de oogschaduw blijft kleven. Ik heb een basis gemaakt met een NYX Jumbo Pencil, genaamd Pacific. Het is een lavendelkleurige cream pencil, maar erg prettig! Daarover heb ik de oogschaduw van NYX, Chrome Eyeshadow, genaamd Space, deppend aangebracht en hem licht geblend, niet te veel en pas op voor het blauwoog-effect. Maak de look af met een winged eyeliner, een wit oogpotlood, krul je wimpers en voor zie ze van een laagje mascara!

blauw accent make-up

Ik wilde mijn gezicht zo mat mogelijk houden, omdat de look heel fris oogt. Mijn gezicht lijkt ineens een stuk bleker, daarom ben ik wat voorzichtiger met mijn bronzer. Als eerste heb ik een primer aangebracht en daar overheen mijn groene concealer. Foundation in combinatie met mijn restjes fixeerspray, hij is echt bijna op en vervolgens afgepoederd. Tijd voor het shapen, maar ook dit moet je licht aanbrengen.

blauw accent make-up

De blauwe oogschaduw valt genoeg op, vandaar de rustige lipgloss op mijn lippen. Ik heb de lipgloss van Lavera, genaamd Magic Red, gebruikt nog bekend van het artikel over Essential Skin, hierover verschijnt nog steeds een review! Het is een mooie lipgloss met een subtiele glans, die je lippen net even de juiste kleur geven, gorgeous!

Doordat je zoiets kleins veranderd in je make-up krijg je meteen een andere look, ook al is het maar een oogpotlood wat je vervangt door een andere kleur. It’s amazing! Ik wil vaker techniek aan toepassen, toch weer iets anders.

Gebruik jij wel eens een andere kleur oogschaduw onder je oog?


25 Comments

 • byyara

  15/11/2011

  Mooie FOTD!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  15/11/2011

  Mooie look ! Ik hou het meestal bij zwart/grijs/bruin voor onder mijn ogen en héél af en toe eens donkergroen :)

  Reply
  • Beauty Koning

   15/11/2011

   Dank je wel! Donkergroen is inderdaad ook een goed alternatief.

   Reply
 • Maaike

  15/11/2011

  Mooi! Ik wist niet dat een donkere kleur blauw zó mooi kon staan bij blauwe ogen! echt heel mooi :)

  Reply
 • Steffi

  15/11/2011

  Volgens mij staat echt élke kleur je.. Supermooi hoor! Oogschaduw gebruik ik niet zo snel, maar ik heb wel enkele eyeliners in flashy kleurtjes.

  Reply
  • Beauty Koning

   15/11/2011

   Ah, dank je wel! :) Wooop, dat maakt niet uit, eyeliners in verschillende kleuren blijft ook amazing!

   Reply
 • germa

  15/11/2011

  Nice and simple! Love it! Doe het zelf ook wel eens zo.

  Reply
 • Samantha

  15/11/2011

  Staat je goed zeg! Het laat je ogen erg mooi uitkomen :)

  Reply
 • Lauraa

  15/11/2011

  staat je super !

  Reply
 • Nathalie

  15/11/2011

  Erg mooi! Vooral als je dan ook iets blauws in je outfit hebt. :)

  Reply
  • Beauty Koning

   15/11/2011

   Dank je wel! Ja, dat zeker. Oh my, je brengt mij op een idee! Haha. :D

   Reply
 • Evelien

  15/11/2011

  Staat je leuk!

  Reply
 • miss073

  15/11/2011

  super mooie look!
  !

  Reply
 • robinvalentine♥

  15/11/2011

  dit staat je super mooi!

  Reply
 • Kayla

  15/11/2011

  Mooi! De kleur onder je ogen is prachtig!

  Reply
 • jennifer

  15/11/2011

  staat je mooi! ik vind je wenkbrauwen echt mooi trouwens :)

  Reply
 • Rachelle

  15/11/2011

  Mooi =], blauw staat je goed ^^! Trouwens ik zag die post nog van jouw als zwarte piet =P. Haha die was ook echt hartstikke leuk om te zien ^^!

  xxx Katy ^^!

  Reply
 • Deb

  15/11/2011

  Ik moest even wennen aan het blauwe lijntje… maaaaaar ik vind het weer erg mooi!!

  Reply
 • charlotte

  15/11/2011

  Mooi!
  x

  Reply
 • Sharon

  15/11/2011

  I love it ! Ikzelf gebruik.. volgens mij geen kleurtjes onder m’n ogen. Heb het wel is gedaan ;D Maar meestal ben ik lekker basic met mijn make-up. Maar erg mooi, staat mooi bij je oogjes ;D

  Reply
 • Lissa

  15/11/2011

  Erg mooie look! Heb het nog niet eerder geprobeerd maar ga het zeker eens doen!

  Reply
 • Pauline

  16/11/2011

  Wauw, wat mooi! Dit ga ik ook eens proberen!

  Reply
 • Nathalie

  24/11/2011

  Ziet er goed uit! :)

  Reply
 • lauracg

  06/02/2014

  Dank je wel! Zo lukt t me wel om een blauwe eyeliner leuk onder mijn oog te krijgen In een leuke look. Even google en ik vond jou berichtje. Dank je!

  Reply

Geef een reactie