Grimas Schmink: bruin en wit.

De Sinterklaas tijd is weer begonnen en de schmink soorten vliegen over de toonbank, vele potjes bruine schmink worden gebruikt, hele liters gaan op en niet te vergeten de sponsjes die gebruikt tijdens het aanbrengen van je schmink. Ook ik moest mij overgeven aan de schminkinfasie en stiekem verliet ik de winkel met trots, de schmink stond al een lange tijd op mijn wishlist!

Grimas schmink

Grimas schmink

Zoals jullie weten heb ik al een aantal gekke Halloween looks gemaakt met de witte schmink, helaas was hij na mijn Joker praktijken opgegaan. Ik besloot het even goed te doen en koos er voor om meteen een grote pot aan te schaffen!

Grimas schmink

Grimas schmink Grimas schmink

Zoals je ziet is de structuur vrij dik, er zitten barsten in de schmink, zelf weet ik niet of dat hoort, of dat het een teken dat ze zijn uitgedroogd, maar je moet ze met water aanmaken. Het zit in een plastic bakje, met een dekseltje die je eraf kan halen, ook zit er een stuk folie voor als je hem opent, nog hygiënischer.

Grimas schminkDroog aangebracht, één laagje.

Grimas schminkNat aangebracht, één laagje.

Grimas schminkNat aangebracht, twee laagjes.

Zoals je al ziet dekt hij totaal niet als je hem droog aanbrengt, maar met één vochtig laagje is hij al zichtbaar. Twee laagjes ziet er natuurlijk beter uit. Zelf vind ik het wel moeilijk om die balans erin te vinden, maar ik heb nu een echte schmink spons gekocht, daarmee kon ik heel makkelijk de bruine schmink mee aanbrengen! Er zit zeker verschil in, ben benieuwd hoe hij pakt met de witte schmink. De Grimas schmink wit, Water Make-up Pure 001, is verkrijgbaar bij de fopwinkel, 25 ml voor €7,25.

Grimas schmink

Grimas schmink

Grimas schmink

Grimas schmink

Grimas schmink
De pietenschmink! De pigmentatie, amazing. Ik was even flabbergasted over de kwaliteit van de Grimas schmink, aangezien ik de witte was gewend, slechte spons, geen goede dosis water, en noem het maar op. Wat een verschil!

Grimas schmink

Grimas schmink
De eerste swatch heb ik zonder water gedaan, hij is er wel, maar niet duidelijk. De tweede swatch bestaat grotendeels uit water, je ziet de druppel nog in het midden van de swatch, oeps! Ik denk dat dat ook steeds mijn grootste fout was, teveel water, te weinig water, beter compenseren. De laatste twee swatches zijn met minder water en meteen pakt het beter uit. Echt veel beter! De Grimas schmink in het bruin, Water Make-up N1, is ook verkrijgbaar bij de fopwinkel, 16 ml voor €4,80.

Ik vind het leuk om bezig te zijn met schmink, het is een rotklus om het eraf te halen en het kost ook heel wat make-upremover en milk, maar daar kom je al heel ver mee. Het is het zeker waard. Er zijn nog veel betere schmink, maar dit is een goede basis om mee te beginnen! De pigmentatie is goed, je moet alleen even het evenwicht vinden met het aanmaken van het water en een goede spons!

Schmink jij wel eens? En welke schmink gebruik jij?


12 Comments

 • byyara

  18/11/2011

  Ik mag helaas niet geschminkt worden door m’n allergie :-(

  Reply
 • Mevo

  18/11/2011

  die bruine heb ik ook alleen bij mij blijft ie niet heel goed zitten dus moest ik iedere keer weer bijwerken om niet te laten zien dat ik blank was haha!
  Voor de rest zijn het echt prima producten, niet irriterend voor mijn gevoellige huid en best makkelijk achteraf er af te halen haha!

  Reply
 • Maaike

  18/11/2011

  Ik kan niet goed tegen schmink, maar heb wel weleens voor waterpiet gespeeld (in het zwembad, duh) daar hadden ze goeie schmink waar ik gelukkig wel tegen kon, maar geen idee welke!

  Reply
 • Anne vdh

  18/11/2011

  Ik heb nog nooit schmink gebruikt, er zijn niet echt situaties waarin ik dat zou gebruiken. En om nou als zwarte piet naar mn werk te gaan… ;)
  Wel leuk voor een verkleedfeestje ofzo!

  Reply
 • FrouFrouBeauty

  18/11/2011

  Ik heb nog nooit zo’n shmink gebrukt vroeger was ik er allergisch aan misschien nu nog ik weet het niet. Maar het zien er wel leuke producten uit :)

  Reply
 • germa

  18/11/2011

  Yeah! Goede schmink! Leuk he om te winkelen voor schmink?! Ik kan zien dat het je beter af gaat! Ik heb ook een aantal schmink kleuren van Grimas en hebben ook allemaal scheuren, het heeft te maken dat ze het als een vloeibare substantie gieten en daarna het uit moet harden. De kwaliteit van het schmink gaat niet verloren. Leuke tip voor als je verder gaat met je schmink avontuur www. schminkwebshop . nl Hier staan ook heel veel tips en tricks (en voorbeelden). Succes!

  Reply
  • Beauty Koning

   18/11/2011

   Dank je wel Germa! Oh, even kijken op de website, altijd leuk. Ok, gelukkig, dacht even dat de kwaliteit er minder door werd, no worries. :’)

   Reply
 • miss073

  18/11/2011

  schmink lijkt me echt super om mooie fantasy looks te maken!

  Reply
 • Rachelle

  18/11/2011

  Lol =P. Ik gebruikte eens een keer schmink als make-up voor op me lippen enzo. Vaak hoor ik mensen op tv zeggen dat de kleur nooit donker genoeg is, terwijl als die mensen schmink zouden gebruiken zouden ze verrast zijn =P. Ik had toen een keer rode lippen en een andere keer witte en later weer blauw en nog eens een keer oranje =P. Het is best leuk alleen ik ben niet over straat gegaan met die kleuren hoor =P. Ik draag haast nooit make-up enzo, en ik was een beetje aan het klote met die schmink =P!

  Leuke post ^^!

  xx

  Reply
 • charlotte

  18/11/2011

  Wauw die zwarte!
  wat een pigment..
  x

  Reply
 • Deb

  21/11/2011

  Wat ben jij toch een crea babe! Zelf heb ik nog nooit met schmink gewerkt.

  Reply
 • jt

  15/02/2012

  hallo,

  ik werk ook vaak met grimas schmink, hij werkt echt goed.
  Ik heb ook nog niet vaak meegemaakt dat de schmink vervaagd, hij blijft bij ons wel een halve dag goed zitten zonder te vervagen. Je moet je spons en de creme niet te nat maken, dan krijg je soms vlekken, een paar druppels op een sponsje op je schmink is genoeg! Alleen bij mensen met een vette huid pakt hij niet zo goed, je moet ook geen creme op je gezicht doen vooraf (ook geen speciale creme voor schmink of zelfs dagcreme tot ruim een uur vooraf).
  Eraf halen gaat super met handzeep (gewoon een palmolive flesje met pompje die je bij elke winkel kunt kopen)..

  Reply

Geef een reactie