TALK: Waar ik mijn inspiratie vandaan haal!

“Waar haal jij toch altijd je inspiratie vandaan?” Een veelgestelde vraag. Eigenlijk vraag ik mijzelf dat ook af, ik denk veel na, misschien zit het daarin? Daarnaast weet iedereen dat ik addicted ben aan American Football, en tot nu toe nog geen één wedstrijd heb gemist. Dat gaat ook niet gebeuren, maar ook een deel van mijn inspiratie + motivatie! In dit artikel laat ik verschillende dingen zien hoe ik elke keer op mijn ideeën kom. Wil jij weten hoe? Lees dan snel verder!

inspiratieEen screenshot van na de game op mijn computer!

Natuurlijk, football, daar kan je bij mij niet omheen! Ik haal mijn inspiratie daaruit en zoals ik ook al zei mijn motivatie om elke dag een artikel online te zetten, leesvoer + kijkplezier, althans dat hoop ik, voor jullie. Ik doe dat nog steeds elke dag met plezier, maar ik moet wel een bron van ideeën hebben, de Packers. Tijdens een wedstrijd kan ik gewoon genieten, niet altijd, het is ook zenuwslopend, maar ik zet bijna alle social media uit, geen Facebook, niet dat ik daar vaak aanwezig ben, maar tijdens de game verschijn ik wel eens bij de Packerclan, sowieso ontvang ik nog alle e-mails voor als ik iets mis, maar meestal ben ik niet aanwezig voor andere dingen.

inspiratieJa, ik kijk de game online!

Twitter staat wel aan, maar dat doe ik via mijn telefoon, tenzij ik moet frustratie tweeten, maar zo volg ik de mensen uit Amerika, die ook naar de wedstrijd kijken. Ook volg ik twee sportprogramma’s + een Packers app zelf. Ik moet op de hoogte blijven als ik de kickoff mis, vorige keer ging het mis en keek ik een aantal minuten de wedstrijd in het Spaans, maar dankzij mijn apps bleef ik toch nog op de hoogte! Ik heb voor de rest geen andere websites open, geen msn aan en geen andere activiteiten zodat mijn internetverbinding niet kan gaan falen!

inspiratie

Heeft dit allemaal te maken met inspiratie? Ja! Natuurlijk haal je ook je inspiratie uit dingen waar je plezier in hebt, tijdens het ontspannen kunnen de gekste ideeën bij je oppoppen, je weet nooit waar dat kan zijn, tip twee, zorg voor een kladblok wat je bij je kan dragen, tegenwoordig kan je het ook gewoon in je mobiele agenda noteren, of nog een schriftelijke agenda, maar dat is weer iets waarbij je moet opletten. Stel je voor, je wilt niet dat iedereen het leest, dan zou ik het niet open en bloot ergens laten slingeren en misschien leest iemand je agenda wel, het heeft zo zijn voor en nadelen. En nu probeer ik niet iedereen football aan te praten, maar ook tijdens het nagellakken, koken, films kijken, misschien merk je daar nog een amazing look in op, you never know! Ontspanning is sowieso erg belangrijk.

inspiratie

Zoek iets waar jij je ei in kwijt kan. Is dat nou net kunst? Of dans? Muziek? Make-up, dat kunnen wij allemaal wel, maar naast make-up en beauty heb je vast nog wel een aantal interesses. Ik ben vooral geïnteresseerd in kunst. Moderne kunst, aparte kunst en felle kleurencombinaties met elkaar, ik houd daar echt van! Naast moderne kunst, houd ik van streetart, ook wel graffiti genoemd.

inspiratieDit was bij de expositie van Banksy, een wereldberoemde, maar anonieme graffiti artiest.

De ene vind het vandalisme, ik geef eerlijk toe, scheldwoorden op een muur in één of andere swag handschrift, daar wordt niemand vrolijk van, maar die kleurrijke kunstwerken op een muur, dat noem ik talent. Die kaarsrechte lijnen, die prachtige kleurencombinaties, ik voel een nieuw project in mijn hoofd poppen. → volgende week hier meer over. ← Maar misschien denken zij wel zo over ons, make-up, ha, ja hoor. Ik ben voor graffiti en straatkunst, zodra ik in Amsterdam ben, let ik meer op de kunst op straat, dan het verkeer. Niet letterlijk, maar bij wijze van spreken! Kunst brengt mij ook weer op verschillende looks, niet alleen de kleurencombinaties, maar ook hoe ik sommige lijnen neer zit, oh my, ik krijg nu allemaal ideeën, volgende punt!

inspiratie

Swatchen, swatchen en nog eens swatchen! Ik probeer gekke combinaties, om tot een conclusie te komen, en ik maak mijn looks niet altijd van te voren. Het zit in mijn hoofd en ik zie het eindresultaat op mijn oog. Heel slecht, niet altijd lukt het, daarom wil ik meer gaan uittekenen, meer schetsen en op het papier gaan werken. Makkelijk gezegd dan gedaan! Bijna al mijn looks heb ik uit het vuistje gemaakt. De Meets Cynthia “kijk” ik natuurlijk af, ik bekijk de look en maak hem uiteindelijk na, maar geef wel mijn eigen draai eraan. Soms schets is een look snel op een kladblaadje, zodat ik hem niet vergeet, maar ik werk nooit met Facecharts, wat ik wel wil gaan doen, missie voor 2012! Kortom swatchen, combineren en vooral een beetje durven om kleuren te combineren.

inspiratie

Om bij het laatste deel aan te komen, gewoon looks bekijken van anderen niet kopiëren. Wees origineel. Modeshows kan je veel van leren, visagistes, maar ook je mede-bloggers! En daar bedoelde ik het niet kopiëren voor, ga niet een look van iemand overnemen, doe je dit wel, wees zo netjes om diegene er bij te vermelden. Zelf heb ik al een aantal looks voorbij zien komen die degelijk van mij waren overgenomen, maar zij weten niet dat ik mijn look terug herken. Je herkent de combinatie, de technieken die je erin hebt gestopt en soms herken je de naam terug in een titel. Je kan het zien als vervelend, maar ergens een groot compliment, diegene vind jouw ontwerp, amazing! Zo niet, waarom maakt diegene het dan na? Dus het is altijd positief!

inspiratie

Nu zeg ik niet dat je lekker moet gaan afkijken bij de buurvrouw, maar je kan altijd ideeën opdoen! Misschien zie je wel een blauw aangezette arcadeboog, maar stel je voor dat je nou geen wit ooglid neemt, maar een witte, andere look. Zelf verzin ik het, je ziet ook wel de raarste combinaties voorbij komen, maar misschien is dat wel zo uniek, want jullie zijn hier nog steeds! Niet nu allemaal er vandoor gaan, haha, joke! Nee, serieus, er is een reden dat je blijft terugkomen, en dat heeft weer met afwisseling te maken. Zodra ik alleen maar nude looks creëer dan is de fun er al snel af, maar een beetje insaneheid van mij er tussen compenseert dat hopelijk weer!

Misschien heb je nu een idee hoe ik achter mijn looks kom, hoe ik ze verzin, er gaat sowieso veel om in mijn hoofd, oh die kleur, no! That one! Die look, nee, die andere, maar die ene staat al mega lang op mijn to do list. Het blijft maar doorgaan, ik heb tijd tekort, for sure!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Niet stiekem mijn ideeën uit het artikel kapen, ik houd je in de gaten!


15 Comments

 • redhotjillypeppers

  09/12/2011

  Leuk om te lezen ! Ik ben benieuwd naar de looks die je nog gaat bedenken :)

  Reply
 • Marijke

  09/12/2011

  super leuk artikel!!!
  Ik heb eigenlijk nooit echt nagedacht over wat mij inspireert…ik vetes dat het echt alles kan zijn :-P

  Reply
 • Nicole

  09/12/2011

  Wat leuk om te lezen. Ik haal m’n inspiratie overal vandaan. Ik maak dan geen ooglooks, maar überhaupt artikels schrijven heb je ook inspiratie nodig, haha. Soms schiet het me ineens te binnen, en noteer ik het op de ‘notepad’ van m’n iphone. Er zit een vergrendelcode op m’n iphone, dus niemand kan het zo lezen. Films inspireren me ook heel erg. Als ik iets zie, bekijk ik of ik het persoonlijk kan maken. Of ik heb een idee omtrent films die ik met m’n bezoekers kan delen. En andere bloggers inspireren me ook, maar inderdaad niet afkijken, haha.

  Reply
 • Maya

  09/12/2011

  Leuk om te lezen, grappig hoe die foto´s je kunnen inspireren. Ik heb eigenlijk nooit nagedacht over mijn inspiratie, het gaat vanzelf ahha ;-)

  Reply
 • germa

  09/12/2011

  Ghehehe, diegene die nu nog iets durft over te nemen zonder credits…sucks!!! Ik haal mijn inspiratie uit alles, ik kan niet echt 1 ding noemen. Soms zie ik een mooie look op catwalks die mij inspireren, maar in de meeste gevallen begin ik gewoon met een paar oogschaduws bij elkaar te zoeken en daarmee te spelen. Of het een mooie look wordt, zie ik dan wel weer. :-)

  Reply
 • Rinah

  09/12/2011

  Wat leuk om te lezen allemaal waar jij inspiratie vandaan haalt, dat zijn heel wat dingen. Mijn inspiratie haal ik uit films tijdschriften of onder de douche..say what? Ik ben namelijk een denker als ik onder de douche sta hihih.

  Reply
 • Nathalie

  09/12/2011

  Superleuk artikel! Ik denk inderdaad dat door gewoon uit te proberen je de beste combinaties kan maken! :) x

  Reply
 • Kayla

  09/12/2011

  Ik haal mijn inspiratie ook overal vandaan, vooral uit plaatjes en uit magazines! Leuk artikel!

  Reply
 • FrouFrouBeauty

  09/12/2011

  Volgens mij kan je ook je inspiratie van gelijk waar halen :D

  Reply
 • Amanda

  09/12/2011

  Volgens mij haal jij echt je inspiratie uit van alles!

  Reply
 • Sophie

  09/12/2011

  Leuk! Ik ben ook fan van street art, super om nieuwe prints of graffiti te ontdekken, vooral in Amsterdam! Verder haal ik inspiratie uit mooi vormgegeven boeken, tijdschriften (ik lees er echt te veel), foto’s op internet opzoeken.. en dromen! =)

  Reply
 • Erg leuk om te lezen, ook dat je zoveel verschillende dingen of interesses hebt die je inspireren.

  Reply
 • Sharon

  11/12/2011

  Leuk! haha de ideeen poppen in je hoofd. ;p Ik heb niet echt veel inspiratie nodig want ik schrijf geen artikelen, maar ik heb wel vaak dat ik iets zie en dan denk oooh dat moet ik echt gaan onthouden ;p dat is echt cool :”)

  Reply
 • Deb

  13/12/2011

  Leuk om te lezen waar jij je inspiratie vandaan haalt… en je hebt zoooveeeel inspiratie. Kun je niet wat overstralen ;-)
  Meestal haal ik inspiratie uit looks van blogs, maar ook soms uit films
  Na het zien van de film Sucker Punch (actrices zijn zooo mooi opgemaakt) sloeg ik meteen aan het experimenteren ’s avonds laat!

  Reply
 • Dieuwertje

  14/12/2011

  Ik heb geen inspiratie, ik verzin aan het begin van de week waarover ik allemaal wil schrijven en daar maak ik in een keer een nieuwe post van, die dan op de dag zelf nog wat bewerk en post.

  xx-Dieuwzz

  Reply

Geef een reactie