FOTD: Donkerblauwe smokey eyes.

Blauwe oogschaduw, moeilijk te combineren, maar god I love it. Het is een uitdaging om de tint goed op je ooglid aan te brengen, misschien ben ik de enige, maar er zijn een aantal blauwe tinten die ik moeilijk vind om te combineren. Een paar jaar terug had ik ooit besteld bij Jesse’s Girl, daarbij kreeg ik zoveel samples van verschillende oogschaduws en nooit gebruikt. Als er iets is wat ik zonde vind, is het make-up die wordt vergeten, vandaar dat ik hem besloot te gaan gebruiken!

Donkerblauwe smokey eyes

Blue it is. Ik heb altijd problemen met de lichtblauwe tinten, ze vervagen heel snel, gaan bij mij altijd vlekken of zijn licht aanwezig. De samples die ik kreeg van Jesse’s Girl zijn echt wauw, best goed gepigmenteerd, mooie frisse tinten, maar ook een aantal donkere kleuren.

Donkerblauwe smokey eyes

Om de oogschaduw goed aan mijn oog te laten hechten, beter tot zijn recht te laten komen en langer blijft zitten, heb ik een primer aangebracht van Kat Von D, in de kleur Smokey. Ik heb deze alleen aangebracht op mijn bewegend ooglid en omhoog geblend met mijn vingers.

Donkerblauwe smokey eyes

Onder mijn wenkbrauw heb ik de High Tech Lighter in de kleur Platina aangebracht en die vervolgens gezet met een witte highlighter. Op mijn ooglid bracht ik de felblauwe oogschaduw onderaan uit mijn Shimmer 88 Palette, blend hem je arcadeboog in en breng hem vervolgens ook onder je oog aan, ook dit blend je weer. Dit is puur de basis voor de blauwe oogschaduw, ik weet dat de tint uit mijn 88 Shimmer heel gepigmenteerd is, vandaar dat de kleuren die over de oogschaduw heen gaan, ook goed opvallen. Pas op, dit werkt niet bij alle oogschaduws.

Donkerblauwe smokey eyes

Donkerblauwe smokey eyes

In mijn arcadeboog breng ik een donkerblauwe tint aan, 80557, de oogschaduws hebben helaas geen namen, maar nummers. Blend deze goed met de highlighter onder je wenkbrauw, de witte highlighter is blauw, hier komen we later op terug. Je hebt nu een diepte gecreƫerd in je arcadeboog, om de ogen te laten poppen, breng ik een lichte tint in mijn binnenste ooghoek, 80561.

Donkerblauwe smokey eyes

Op mijn ooglid, bij mijn wimperrand heb ik een nog donkere blauwe tint aangebracht, Space van NYX! Blend hem naar boven toe, zorg voor het smokey-effect. Omdat ik de look meer intensiviteit wilde geven, besloot ik nummer 80561 ook onder mijn wenkbrauw aan te brengen. Onder mijn oog heb ik Space aangebracht, blend ook dit weer goed!

Donkerblauwe smokey eyes

Om de look af te maken heb ik geen winged eyeliner gebruikt, dat vond ik niet nodig door de kleur Space, heerlijke naam om te zeggen. Ik heb wel mijn wimpers gekruld en ze van een flinke laag mascara voorzien. Voor de huge eyez heb ik een wit oogpotlood gebruikt. Now you’re finished!

Donkerblauwe smokey eyes

De look, ijzig, maar aanwezig, koud, maar winters! Hij is vrij heftig geworden, I like. Om de look mooi tot zijn recht te laten komen heb ik voor de nude lips gekozen. Ja, je merkt op dit moment wel in welke mood ik ben, binnenkort hier meer over. Addicted to nude lips!

Donkerblauwe smokey eyes

Ergens vind ik het wel een kerstlook voor de daredevils onder ons, of misschien iets voor oudjaar! Het is toch feestelijk door de hoeveelheid shimmers die erin zitten. Het hoort toch een beetje bij de winter met de ijzige tinten erin, waardoor het net weer die kerstsfeer geeft! Ik weet niet of de oogschaduws nog verkrijgbaar zijn, aangezien het al een tijd geleden is.

Wat vind jij? Is het een feestelijke look?

15 thoughts on “FOTD: Donkerblauwe smokey eyes.

  1. Het is een ijskoude maar feestelijke look! Ik vind het prachtig geblend en ook tot aan je gorgeous brows vind ik erg mooi. Vaak laat ik mijn oogschaduw niet zo hoog doorlopen, maar het staat wel erg mooi. Ik ga het ook eens proberen, maar definitely niet met blauw ;-) da’s voor mij iets te heftig. Ik heb vandaag groen op en dat is al ff wennen hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *