Serious Request 2011.

Serious Request 2011, het glazen huis, een hoogtepunt voor het grootste hoogtepunt van december. Ik vind het heerlijk om er naar te kijken, niet een teken dat ik vierentwintig uur per dag niks doe, en dat zeven dagen lang. Nee, ik zet de televisie aan, kijk het een tijdje en dan begint de grote schoonmaak! Ik ruim altijd mijn kamer op tijdens Serious Request. Heel raar, maar dat is mijn traditie bij het glazen huis, schoonmaken!

Serious Request 2011

Nu denk je vast: “Wut, alleen jij maakt schoon met Serious Request..” No! Ik laat de televisie aan, ik kijk het de hele dag door, tijdens het schoonmaken. Natuurlijk stort ik ook een bedrag voor het goede doel, daar draait het nu eenmaal om, je kan ook sms’en, iets wat ik ook doe, ik vind het geniaal om gekke dingen te sturen, wat sommige mensen wel niet zeggen, hilarisch!

Op terug te komen op het goede doel, ze hebben vaak doelen dat je denkt, dat is nou echt nodig! Dit keer is het voor de moeders, vaak staat het in het teken van kinderen, maar dit keer werden de mama’s in de schijnwerpers gezet.

In tenminste vijfentwintig landen ter wereld worden moeders ongevraagd getroffen door oorlog en conflicten. Vaak raken ze alles kwijt. Ze moeten vluchten en zijn kwetsbaar voor seksueel geweld. Weg van huis hebben ze geen eten, geen schoon drinkwater en geen gezondheidszorg meer. Door geweld is hun man vaak omgekomen of vermist, het huis verwoest en de oogst mislukt. Ze staan alleen in de zorg voor hun gezin.”

Wauw, terrible! Moet je nagaan, je wordt verlaten door je man, hebt meer dan twee kinderen, die allemaal gevoederd moeten worden, je moet daarnaast ook nog werken, en stel je eens voor dat ze allemaal onder vier jaar zijn. Ze moeten leren lopen, praten en communiceren.

Het Rode Kruis helpt deze moeders met essentiële, primaire zaken als onderdak, medische hulp en noodhulpgoederen zoals voedsel, drinkwater, zeep en keukengerei. Maar ook met het verdienen van een eigen inkomen en het terugvinden van in de chaos vermiste familieleden.”

Daarom steun ik Serious Request 2011! Het is totaal anders dan de andere goede doelen, dat het geld niet aankwam in Tunesië, Sri Lanka, India, Thailand, na de overweldigende tsunami, op eerste kerstdag, wat was dat erg, massaal verzamelde wij geld in, wat nooit goed terecht is gekomen. Dat geldt ook voor Haïti toen ik laatst weer de beelden voorbij zag komen, nog steeds ziet de staat hetzelfde eruit na de aardbeving, terwijl daar ook ruim een aantal miljoen heen is gestuurd, zo zonde! Bij Serious Request, heb ik nou nooit het gevoel gehad dat het mis ging, of het werd achtergehouden, als zoiets ineens opduikt, gonna me so mad. Vast niet! Misschien komt het ook doordat de dj’s zichzelf opsluiten in het glazen huis zonder eten, met vieze ranzige sapjes en frisdrank. Wie zou zichzelf nou zoiets aandoen? Terwijl je de dagen daarna amper kan eten, met kerstmis nog moet bijkomen, voor iets wat eigenlijk nep is. Never! Ik vertrouw op het Glazen Huis en Serious Request 2011!

Serious Request 2011

Wat ik ook fijn vind bij Serious Request is dat je van alles kan doen! Je hoeft niet een paar duizend te storten, je kan een klein bedrag storten, zelfs je flessen inleveren is al genoeg, een plaat aanvragen, een sms’je sturen, shoppen in de webshop, doneren via  Facebook en eigen projecten opstarten. Vandaar dat het zo groot is, je kan alles doen, het draait om het goede doel, maar de sfeer in en rondom het huis is echt geweldig! Dit jaar staat het glazen huis in Leiden, ga jij er na toe? En zet jij je in voor het doel This One´s For Mama? Ik zet mij in ieder geval wel in!

Het is niet zo dat er een aantal mensen soorten, zowel bekende Nederlands, tot bedrijven die meegaan in de actie voor een beter leven. Je kan workshops winnen, of huiskamer concerten, vaak ook nog een accessoires van bekende Nederlands, of een bezweette handdoek van een voetballer, misschien gaat dat net iets te ver, maar zo heb je een idee wat ze precies allemaal doen!

Serious Request hoort bij de decembermaand, stiekem kijk ik er al wekenlang naar uit, de gezelligheid van het glazen huis, de muziek, de platen die worden aangevraagd, de mensen die er langs komen, het is echt leuk om er naar te kijken. Zeker de moeite waard!

Het is zowel via de televisie te volgen op Nederland 1 en 3, de website van Serious Request en als je een iPhone hebt, heb je er een speciale App voor, oh my! Ik was zo blij, nu kan ik het gewoon volgen op school, ik wil geen minuut missen namelijk. Heb je een mp3 speler die radiozenders kan ontvangen, dan kan je hem ook beluisteren, iets wat ik vorig jaar deed, geweldig! Ik weet niet of een iPod dat ook heeft, anders zou ik gewoon op zoek gaan naar de zender van 3FM.

Volg jij ook Serious Request 2011 op de voet?

Bron foto’s: Npo3fm.nl/seriousrequest

10 Comments

 • Kayla

  18/12/2011

  Ik heb het vorig jaar ook gekeken, leuk!

  Reply
 • Nicole

  18/12/2011

  Ik volg het nooit eigenlijk. Ik heb er nog nooit zo bij stil gestaan. Goed van je dat je dit deelt. Dit heeft mij toch wel aan het denken gezet!

  Reply
 • Dieuwertje

  18/12/2011

  Goed van je! Niet iedereen zet zich altijd in voor goede doelen. Ik doneer eigenlijk zelf nooit wat, want meestal komt het verkeerd terecht. Maar als er zo’n actie is op Facebook waarbij je iets kan ‘liken’ en dan digitaal geld stuurt, doe ik het wel altijd. Ik weet niet of jullie dezen al kennen? Voor elke ‘like’ een condoom naar Afrikaanse jongeren: https://www.facebook.com/STOPAIDSNOW

  xx-Dieuwzz

  Reply
  • Beauty Koning

   18/12/2011

   Oh, dat is ook een goede! Ik ga hem even liken, thanks Dieuwzz!

   Reply
 • Ellen

  18/12/2011

  Hier in Belgie hebben wij ook zoiets maar bij ons noemt dat gewoon het glazen huis en dat staat sinds gisteren. Maar hier is het alweer spijtig genoeg de laatste editie.

  Reply
 • charlotte

  18/12/2011

  Wat goed.x

  Reply
 • laura

  18/12/2011

  hahaha ik volg het ook! ik ben op dit moment bezig met oppas adresjes te regelen waarvan de opbrengst naar serious requeat gaat. heb jij trouwens nog leuke ideeen voor een actie wat binnen een week kan?

  Reply
 • Deb

  19/12/2011

  Ik volg het niet, maar eigenlijk is er maar heel erg weinig dat ik volg op tv momenteel want ik heb gewoon te weinig tijd..

  Reply
 • Mirthe

  21/12/2011

  Ik vind het zo’n goede actie. Ik wil zelf eigenlijk ook iets ervoor op gaan starten, maar ik weet nog niet wat. Vette blog heb je trouwens:) Je schrijft leuke dingen.

  Reply
 • Pingback: How To: Kerststemming A La Cynthia. – BEAUTY KONING

Geef een reactie