TALK: Benen scheren in de winter.

Niet iedereen scheert those sexy legs in de winter. Why? Niemand die het ziet of course, tenzij je moet zwemmen, broeken passen in de winkel, of gewoon puur voor jezelf. Misschien sla je het wel in de winter over? Scheer je eens in de zoveel maanden je benen, of never! Laten we het vandaag nou eens over hebben, dus bij deze: “Scheer jij je benen in de winter?”

benen scheren in de winter

Benen scheren is een must in de zomer, net zoals het lakken van je teennagels, maar zodra het winter wordt, worden wij er wat lakser mee. We geven er minder om, niet iedereen natuurlijk, maar ook veel mensen vinden het een zorg voor later, zodra de lente weer begint, of alleen voor speciale gelegenheden, net als je even die mooie rok of jurk aan moet.

benen scheren in de winter

Ikzelf scheer mijn benen niet, toen ik op de opleiding schoonheidsspecialiste kwam, kom ik weer met mijn verhaal, scheerde ik wel altijd mijn benen, maar dat ging even later over in harsen. In het begin ging dat nogal moeilijk, ik zal hier binnenkort ook wel een artikel over schrijven, het nieuwe jaar, dat klinkt heel ver weg, maar voor je het weet sta je al met één been in 2012. Ik moet ook toegeven dat die opleiding mij best veel heeft bevorderd in bepaalde dingen, ik voel een artikel komen over dat onderwerp, maar even terug te komen op het scheren van mijn benen, sinds ik de opleiding ben gaan doen, ging ik over in harsen. Pijnlijk, oetch! Nu voel ik het alleen nog de eerste paar strips en vervolgens is het alleen gevoelig bij mijn enkels en knieën.

benen scheren in de winter

Ik scheer mijn benen dus niet meer, tegenwoordig ben ik meer van de hars! Het blijft langer weg, ik heb altijd supersnel last van stoppeltjes, scheer het in de avond, volgende dag voel ik alweer stoppels op mijn benen, als ik ergens een hekel aan heb.. Dat was eigenlijk niet de echte reden dat ik ben gestopt met scheren, ik heb er geen zin in om het voorzichtig te doen, gewoon snel snel snel, daarvan krijg je hele schaafwonden, andere wonden, bloedens toe. Het leek net alsof ik met een samoerai zwaard mijn benen had geschoren, echt een bloederige hel. Vandaar dat ik niet meer mijn benen scheer, maar hars! Beter voor mij, blijft lang weg, pijnlijk, maar dat trekt wel weg, daarnaast is het meer werk, maar ik heb het er wel voor over. Vandaar mijn vraag aan jullie;

Scheer jij je benen? Of hars je ze? En doe je dat ook in de winter?


26 Comments

 • Redhotjillypeppers

  21/12/2011

  Grappige foto’s, vooral de tweede :) Ik gebruik een scheermesje en dan meestal onder de douche.

  Reply
 • Yara

  21/12/2011

  Ik scheer mijn benen nóóit. Simpelweg omdat mijn haartjes blond zijn, ik er niet veel heb en het toch niet opvalt. Leuk artikel!

  Reply
 • Marijke

  21/12/2011

  Ik hars meestal, maar ook in de winter wil ik kale benen. Ik ben sinds met iets lakser met ontharen, maar over all probeert ik het netjes bij te houden

  Reply
 • Mevo

  21/12/2011

  In de winter doe ik het minder scheren maar bij mij groeit het niet zo heel snel in de winter, echt raar want je zou dat eerder in de zomer verwachten. Ik kan heel gemakkelijk snel snel me benen scheren, binnen 5 min zijn allebei me beentjes klaar en heb ik 4 a 5 weken even geen omkijken meer naar mijn beentjes <3

  Reply
 • miss073

  21/12/2011

  Ik scheer mijn benen alleen als er een kleurtje op begint te komen want dan zie je in een keer die blonde haartjes super goed gelukkig heb ik bijna geen been beharing dus dat scheelt ook een hoop.

  Reply
 • Nicole

  21/12/2011

  Ik scheer altijd, alleen in de winter ben ik inderdaad iets laxer, haha. Ik heb er heel vaak over nagedacht om te gaan harsen, maar ik weet het niet. Opzich is het niet de pijn die me tegenhoud, want ik heb best een hoge pijngrens. Misschien moet ik de stap toch maar eens wagen.. Ik word namelijk ook gek van het mezelf fileren, haha. Ook omdat ik snel snel wil.

  Reply
 • froufroubeauty

  21/12/2011

  In de zomer hars ik mijn benen meestal of als het snel moet gaan kan scheren er ook mee door maar in de winter vergeet ik het wat sneller om ze te doen maar ja wie ziet het ? hah

  Reply
 • charlotte

  21/12/2011

  leuke post.
  ik scheer mijn beentjes elke week.
  x

  Reply
 • Kayla

  21/12/2011

  Ik scheer mijn benen ook altijd! Dat laatste plaatje, hahaha!

  Reply
 • Nathalie

  21/12/2011

  Haha, die foto’s, geweldig! Ik scheer mijn benen met een epileerapparaat en dan blijven de haartjes zo’n 3-4 weken weg. x

  Reply
 • Sophie

  21/12/2011

  Ik scheer altijd, hele jaar door.. Ik heb zelf wel een paar van die hars strips gekocht van verschillende merken maar ik vind ze nooit fijn werken! Ik moet altijd 4-5 keer over dezelfde plek heen gaan en dan nog is het niet helemaal smooth. Zou fijn zijn als je er een artikel aan kunt wijden en de producten die jij gebruikt kan aanbevelen! =)

  Reply
 • melissa

  21/12/2011

  Ik scheer ze wel in de winter maar niet vaker dan 1x per week dat vind ik voldoende aangezien de haartjes toch niet zo heel snel groeien. ;-)

  Reply
 • cococalamancoco

  21/12/2011

  Ik epileer altijd, en soms even tussendoor scheren. Maar door het epileren (met zo’n apparaatje) blijven ze best lang weg. Ik probeer het wel een beetje bij te houden in de winter, maar in de zomer doe ik het natuurlijk vaker..

  Reply
 • DashicaShirley

  21/12/2011

  Ik scheer mijn benen ook altijd.
  Alleen moet eerlijk bekennen dat ik het in de zomer netjes bij houd, en in de winter vaak wel zoiets heb ach komt morgen wel en uiteindelijk heb ik dan een tijd niet geschoren haha :-)
  Leuke post, en die foto’s zijn echt leuk haha :-)

  Reply
 • Amanda

  21/12/2011

  Ik scheer ze, maar niet elke week haha

  Reply
 • Nicole

  21/12/2011

  scheer ze, in de zomer altijd, in de winter net wat minder vaak :P

  Reply
 • Tessabd

  21/12/2011

  in de zomer sowieso, in de winter ook maar minder! het scheelt ook dat ik blonde haartjes heb en dus ook geen zichtbare stoppels x

  Reply
 • Liesbeth

  21/12/2011

  Haha, geweldige foto’s!
  Ik gebruik meestal de epilady :-)
  Ik volg trouwens ook een opleiding schoonheidsspecialiste en kan ondertussen waxen, maar om dat nu bij mezelf te doen. . Ik zou het er niet meer af durven halen denk ik :D

  Reply
 • dieuwzz

  21/12/2011

  Ik scheer zo meestal na het douchen ofzo…

  xx-Dieuwzz

  Reply
 • mylifenbeauty

  21/12/2011

  ik scheer altijd met wegwerp mesjes en blijf dit ook gewoon doen in de winter ik vind het prettig voor mezelf en ik heb toch niks aders te doen in de douce :p

  Reply
 • joyce.

  21/12/2011

  ik scheer mijn benen altijd met een wegwerpmesje in de douche!

  Reply
 • Ik scheer me ook in de douche. Ook in de winter alleen wil ik dan wel eens een dagje langer wachten, :)

  Reply
 • Shirley

  21/12/2011

  Ik vond harsen helemaal niet pijnlijk, maar het bleef helaas ook niet beduidend veel langer weg. Scheren doe ik dus, maar alleen als ik zin heb / het zomer is en ik blote benen draag of dun materiaal om de benen.

  Reply
 • Katy

  21/12/2011

  Ik scheer mijn benen wel, maar alleen als ik iets korts aantrek. Meestal in de zomer en eens per week vanwege gym. Maar als niemand het ziet, dan doe ik het liever niet. Het is zoveel werk o.O! Ik zou het alleen iedere dag doen als ik een vriend zou hebben. Maar die heb ik niet. whaa ik ben forever alone xD.

  Harsen doe ik niet want dat had ik een keer gedaan en toen trok ik per ongeluk mijn huid kapot o.O! Oké het klinkt nu heel eng, maar er was geen bloed ofzo hoor xD! Maar mijn huid was wel beschadigd en ik moest creme’s gebruiken om mijn huid te laten herstellen. Dus was voor mij echt een negatieve ervaring =o!

  xxx Katy ^^!

  Reply
 • Tahnee

  22/12/2011

  Benen scheren heb ik nog NOOIT gedaan! Ik hars ze of epileer ze. Hierdoor heb ik ook hele plekken op mijn been waar gewoon geen haar meer groeit. Verder heb ik nooit donkere haartjes, altijd blonde. Behalve een heel klein stukje op mijn enkels. Maarja, even met mijn epilady erover heen en weg zijn ze.

  Reply
 • steffie

  27/12/2011

  ja ik scheer ze ook veel minder nu! niemand die t ziet inderdaad! moet ook weer gaan harssen doe t altijd bij mezelf! heb ook de schoonheidssepcialiste opleiding afgemaakt!

  Reply

Geef een reactie