How To: Kerststemming A La Cynthia.

Om in de kerststemming te komen heb ik een ritueel, een soort van traditie. Houd ik mij hier niet aan, dan mis ik het kerstgevoel! Het klinkt onmogelijk, maar zolang ik niet met een glas whisky op de bank toe heb gekeken naar de hongerende Dj´s in het glazen huis, of het gezang van Michael Bublé heb gehoord, gaat alles zoals het moet! Hoe kom jij eigenlijk in de kerststemming?

kerststemming

De eerste is makkelijk, namelijk de kerstversiering! Zodra mijn moeder de kerstspullen te voorschijn haalt, heb ik er al zin in. Ze begint altijd met verschillende dingen, van kleine veranderingen in het huis tot grote kerstbomen gevuld met rode kerstballen. Mooie donkerrode kerstballen die schitteren met de strikjes er omheen, geweldig. Ze kleedt het huis echt amazing aan, soms krijg ik er een Amerikaans gevoel bij, die hebben ook altijd van die stijlvolle inrichtingen met kerst en dan heb ik het wel over de warenhuizen, niet de pretlichtjes met alle kleuren.

Tijdens de transformatie naar de kerstsfeer luistert ze Michael Bublé, vandaar dat ik de zingende lieverd koppel aan kerstmis! Zijn stem doet mij meteen aan de kerstspullen in het huis denken. Ook al is het zomer, schijnt de zon volop, het is en blijft bij kerst horen.

kerststemming

Op de achtergrond hoor ik mijn moeder mee neuriën met Michael Bublé, terwijl ik naar Serious Request kijk. Het glazen huis is toch wel een hoogtepunt van mijn week voor kerstmis, ik verheug mij altijd op de gezelligheid, rondom en in het huis. Echt geweldig! De Dj’s zijn lachwekkend, de mensen die voorbij komen brengen echt sfeer en in combinatie met muziek en een goed doel, wat wil je nog meer!

kerststemming

Bij het bankhangen hoort ook wat te drinken of course! Jack Daniels! De smaak van de whisky is dan ook echt hemels, vrij zoet. Ik drink de whisky in combinatie met cola en ijs. De combinatie leerde ik een aantal jaar geleden op Lowlands kennen bij de cocktail bar, sinds dien ben ik het blijven drinken, moet je nagaan hoe lekker het wel niet is! We hebben het niet over comazuipen, gewoon een glas cola, voeg daar het ijs bij en een klein beetje Jack, niet  teveel, of als je wel van drank houdt kan je dat doen, maar als je net de zoete smaak van de whisky wilt hebben, moet je er een klein scheutje bij doen, even mixen, AMAZING.

kerststemming

Voor kerstmis rot ik niet alleen maar op de bank, dit jaar was het behoorlijk druk, kon je ook aan mijn blog merken, maar naast de belangrijke dingen zijn dit toch wel mijn favoriete traditie. Ik lak ook altijd mijn nagels een dag van te voren, een pedicure en het liefst nog een maskertje, beautyday. Natuurlijk heb ik ook mijn Serious Request schoonmaak gehouden, vond ik van alles terug! Morgen de laatste dingen en ik ben dan officieel in Kerst-mode!

Hoe kom jij in de kerststemming?


14 Comments

 • DashicaShirley

  24/12/2011

  Leuk om te lezen!
  Ik heb dit jaar ook eens flink uitgepakt en het huis helemaal versierd!
  Dat geeft je toch echt een kerst gevoel :-)
  Serious Request kijk ik ook elk jaar, plus de radio altijd erop!
  Ik vind het altijd een super goede actie!

  Reply
 • ValleyDollEva

  24/12/2011

  Leuk ! Ik hou ook zo van Michael Bublé, die stem .. aah ! Fijne feesten ! xx

  Reply
 • redhotjillypeppers

  24/12/2011

  Alles versieren vind ik ook heel erg gezellig ! En kerstliedjes meeblèren brengt me ook altijd in de stemming :)

  Reply
 • Nicole

  24/12/2011

  Kerstliedjes, kerstfilms, kerstversieringen: I LOVE IT ALL!

  Reply
 • miss073

  24/12/2011

  euh, shoppen, lekker eten, Kerstmuziek :D:D YaY i love it :D

  Reply
 • Kayla

  24/12/2011

  Met kerstfilms en kerstversiering kom ik altijd wel in de kerststemming! Fijne kerst!

  Reply
 • evelynzls

  24/12/2011

  Kerstfilms! Merry Christmas!

  Reply
 • charlotte

  24/12/2011

  Superleuk!
  Ik ga schaatsen,lekker eten, logeren, shoppen, naar amsterdam en utrecht, bloggen, yeah. heb er helemaal zin in
  x

  Reply
 • Lisa

  24/12/2011

  Leuke blogpost :) Ik vind dat het pas een Kerststemming heeft wanneer alle lichten uit zijn (misschien 1 of 2 nog aan) en dan enkel kaarsen aan :D Verder maakt een mooie Kerstboom het ook af en natuurlijk gezellig met zijn allen films kijken en lekker eten :)

  Reply
 • Deb

  24/12/2011

  Leuk hoe je vertelt hoe jouw moeder de kerstsfeer erin brengt ;-)
  Ik zie het al helemaal voor me. Door allerlei omstandigheden ben ik dit jaar nog minder in kerststemming dan voorgaande jaren. We hebben wel een kerstboom, ik heb de kaarsjes aangedaan en vanavond als de kleine op bed ligt, leg ik kadootjes onder de boom. Zo kom ik hopelijk toch wat in kerststemming.. Fijne kerst girl!!

  Reply
 • Myrthe

  24/12/2011

  Wat een leuk artikel zeg, ik kom helemaal in de kerstsfeer nu! Ik vind Michael Bublé ook geweldig. :)

  Reply
 • Shirley

  25/12/2011

  De boom, de liedjes, de films, de lichtjes, cadeaus kopen, wishlists opstellen… En ik hou niet eens van de liedjes en de meeste films, maar ze brengen je wel in de sfeer. :)

  Reply
 • Tahnee

  25/12/2011

  Kerst begint voor mij pas echt met All You Need is Love op televisie. Heerlijk op de bank sentimenteel doen. Hihi..

  Reply
 • Sharon

  27/12/2011

  Leuk ! Om te lezen hoe je in kerststemming komt haha ;D Ook al ken ik je zo lang het is leuk om te lezen hoe alles gaat. Ik kom in kerststemming door de kerstbomen met lichtjes erin, en lekker samen met familie te zijn (:

  Reply

Geef een reactie