Bourjois Flower Perfection Foundation.

Foundation is toch wel het belangrijkste, althans voor mij. Niet omdat ik last heb van oneffenheden, maar ik moet een goede basis hebben om op te contouren, breng ik geen foundation aan, dan zit mijn bronzer echt fout. Deze week sloeg het noodlot toe, mijn foundation was op, maar dan ook echt op op. Vanuit school ben ik dan ook meteen de winkel in gerend, om een foundation uit te zoeken. Mijn oog viel op een mooi design, een verleidelijke foundation, die duidelijk mijn naam riep. Ik heb het over de Bourjois Flower Perfection Foundation!

Bourjois Flower Perfection Foundation
                      Bourjois Flower Perfection Foundation

Ik ben gewoon een fan van mooie verpakkingen, of althans, moderne verpakkingen. De glazen fles is behoorlijk groot, voornamelijk komt dat door de dop, inclusief het sponsje. Zoals ik al zei is hij van glas, dat is en blijft een nadeel met vallen, you never know!
 Bourjois Flower Perfection Foundation

De dop is nogal een apart verhaal. Ikzelf ben er nog niet mee bekend dat je een sponsje erbij krijgt. Het is handig, maar zelf zou ik het niet gebruiken, helemaal niet nu ik de beautyblender in mijn bezit heb.

Bourjois Flower Perfection Foundation Bourjois Flower Perfection Foundation

Sowieso wilde ik hem niet gebruiken, omdat hij anders ging beschimmelen, weet niet waarom, maar het zou kunnen gebeuren. Al die bacteriën bij mijn foundation, maar er zit nog een ruimte tussen! Zo is de spons volledig afgesloten van je foundation, nice!

Onder de dop bevindt zich een pompsysteem, heel handig! Hiermee krijg je de juiste hoeveelheid, daarnaast kan je altijd bij pakken als je te weinig hebt, maar met een tube weet je het nooit, al helemaal in als je haast hebt. Op naar de kleur!

Bourjois Flower Perfection Foundation
Bourjois Flower Perfection Foundation

Vorige keer was ik op zoek naar nummer 51, gewoon in het schap zelf, even op onderzoek uit, toen besloot ik toch maar nummer 52 mee te nemen, hij ging namelijk niet lichter! Het was wel mijn kleur, gelukkig.

Bourjois Flower Perfection Foundation
Bourjois Flower Perfection Foundation
Geblend.

De Bourjois Flower Perfection Foundation dekt echt amazing goed, hij dekt echt geweldig. Ik ben best bleek, vandaar dat je mijn blauwe aderen ook goed zit op mijn hand en pols, maar die dekt hij gewoon met gemak. De structuur is vrij stevig, niet te waterig, maar gewoon wat aan de volle kant. Love it.

Bourjois Flower Perfection Foundation

Een goede dekkende foundation met een heerlijke geur. Hij ruikt vrij apart, een beetje bloemig, zoals de naam het al zegt, maar die verdwijnt al snel, het is meer gewoon even een fijne oppepper. Wat ik wel weer een nadeel vindt is dat hij mijn donsharen accentueert, wat ik kan verhelpen met de fixeerspray die ik na mijn make-up er overheen spray, maar toch een puntje om aan te denken.

Verder ben ik erg tevreden over de foundation! Hij dekt goed, blijft lang zitten, ruikt zalig en doet zijn werking goed. De foundation van Bourjois bevat ook nog eens SPF 15! De Bourjois Flower Perfection Foundation is verkrijgbaar bij de Etos voor €14,90.

Kon jij de foundation al?


15 Comments

 • Shirley

  26/12/2011

  Ik heb nog nooit een foundation van Bourjois geprobeerd. Klinkt wel als een fijne foundation.

  Reply
 • ValleyDollEva

  26/12/2011

  Ik heb hem ook maar ben er nog niet uit als ik hem nou goed vind of maar zo zo.

  Reply
 • redhotjillypeppers

  26/12/2011

  Ik had hem al zien staan maar heb hem zelf nog niet geprobeerd. Het lijkt me een hele fijne foundation.

  Reply
 • Jorinde

  26/12/2011

  Lijkt me een fijne foundation. Misschien aanschaffen als mijn andere foundation op is.

  Reply
 • Nathalie

  26/12/2011

  Klinkt als een fijne foundation! Prettig ook dat ie lekker ruikt. :) x

  Reply
 • Katy

  26/12/2011

  Zo die dekt goed =O! Ik kende de foundation niet, maar volgens mij is het wel een goeie =P!

  xxx Katy ^^!

  Reply
 • sofie

  26/12/2011

  klinkt erg fijn! mijn huidige foundation is ook van Bourjois, ‘healthy mix’ noemt die geloof ik. ben er ook erg tevreden over! :) ♥

  Reply
  • Beauty Koning

   26/12/2011

   Ja, die is ook echt geweldig! Heel luchtig, je voelt hem nauwelijks op je huid.

   Reply
 • Karin

  26/12/2011

  Ik heb deze foundation ook en ben het met je eens. Hij dekt heel goed, maar het is een foundation met een mega matte finish. Ik heb zelf ook veel donsharen en die worden idd geaccentueerd door deze foundation. Maar Fix + of die van TBS spray zijn dichtbij en gebruik ik elke dag, omdat ik sowieso een hele droge huid heb. Al met al werkt hij prima! Ik vind hem aardig goed voor een “drugstore” foundation.

  Reply
 • Nicole

  26/12/2011

  Ik kende deze nog niet. Ziet er goed uit! Mooie verpakking inderdaad.

  Reply
 • beauty treasures

  27/12/2011

  Klinkt goed, ik heb momenteel eentje van MAC, Revlon en Max Factor en eentje van Maybelline. Amai ben heel wat aan het uitproberen. Maar deze klinkt ook wel goed. Ik gebruik niet dagelijks foundation, maar in het weekend wel en zeker als ik ergens naartoe moet :-)

  Reply
 • Roos

  29/12/2011

  Dat klinkt goed! Ik gebruik op dit moment een een foundation van L’Oreal, ik ben de naam even kwijt. Jammer genoeg kan ik echt nooit mijn perfecte kleur vinden. Vaak zijn de kleuren te rood voor mijn huid of te donker, echt heel jammer.

  Reply
 • Deb

  29/12/2011

  Klinkt als een fijne foundation! De verpakking ziet er inderdaad mooi uit. Ik val ook altijd voor mooie verpakkingen, gelukkig is de inhoud ook goed! Ik kende deze nog niet. Ik had wel eerdere versies gezien van Bourjois met kwast, maar nog niet met een sponsje.. Nice!

  Reply
 • Lovethatmakeup

  31/12/2011

  Ik gebruik ‘m ook en vind ‘m erg fijn!

  Reply
 • Joyce

  19/06/2013

  Ik twijfel zo of deze ook geschikt is voor mijn droge, gevoelige huidje! Ben bang dat het matterende effect juist de droge plekjes accentueert, terwijl de dekking echt ge-wel-dig klinkt! ;D Maar eens even op onderzoek uit gaan!

  Reply

Geef een reactie