MAC Face and Body Foundation White.

Van het “foundationprobleem” hebben veel mensen last, niet de perfecte kleur, te licht of juist te donker. Verkeerde ondertoon, oranje en noem het maar op! Ik ben te licht voor de foundations van de drogisterijen en toch neem ik ze elke keer weer mee. Het zijn mijn kleuren, voor een aantal dagen, meestal na een maand denk ik, WORTELUH! Ergernissen: te donker, oranjewaas. Oorzaak: verkeerde foundation, gaat niet lichter. Oplossing, de MAC Face and Body Foundation White.

MAC Face and Body Foundation White

Waarom koop je dan niet gewoon een keer jouw kleur? Ik kan geen foundation vinden die nou echt precies mijn huidskleur is, eigenlijk vind ik dat een foundation nooit jouw echte huidskleur is. Als dat wel zo is, mazzel! Maar negen van de tien keer merk je wel een kleurverschil op.

MAC Face and Body Foundation White

MAC Face and Body Foundation White

Sowieso was ik van plan om mijn eigen kleur zelf te gaan maken, foundations mengen, maar ik kon ook gewoon een witte tint halen. Na wat ge’google’d te hebben, kwam ik er achter dat MAC of course in het bezit was van een witte foundation.

MAC Face and Body Foundation White

Het is een investering, maar je krijgt dan ook wel 120 ML aan witte foundation! Een vrije grote fles in de vorm van een handige staande knijptube. Hygiënisch! Op de foto hierboven kan je goed zien met wat voor systeem je te maken hebt, heel handig en zuinig in gebruik. Ik heb nogal moeite met knijptubes, knijp te hard in de haast en voordat je het weet is hij op. No, die van MAC niet!

MAC Face and Body Foundation White

In de winkel werd ik netjes geïnformeerd over de foundation, ze legde mij uit dat hij niet zo dekken als een echt geishawit, maar hij was inderdaad prima om hem te mengen! Hij is inderdaad wit-wit, maar zodra je hem blend, vervaagd hij, tot een witte waas. Daarnaast kon hij zowel op het gezicht als op het lichaam worden gebruikt.

MAC Face and Body Foundation White

MAC Face and Body Foundation White

De druppel foundation is de originele kleur, zo kan je het verschil goed zien en uiteraard kijken of hij zijn werk doet. Je ziet hier en daar nog witte foundation, om aan te tonen dat ik hem daadwerkelijk heb gemengd. Hij is inderdaad een tint lichter en doet prima zijn werk! De dekking van de foundation in combinatie met de Bourjois Flower Perfection Foundation is echt uitstekend.

Zoals ik al zei, het is een investering, maar hij is zeker je geld waard. Ben je op zoek naar een foundation, maar kan je gewoon niet de juiste tint vinden? Dan raad ik hem je aan! De geur vind ik ook best fijn, apart, maar totaal niet storend.

De MAC Face and Body Foundation White is verkrijgbaar bij MAC voor €33,50.

Kon jij de witte foundation al? En ben je al in het bezit van de foundation?


35 Comments

 • Dieuwertje

  05/01/2012

  Neem ik kon hem nog niet. En ik heb ook altijd last van het ‘foundation probleem’ omdat ik heel erg bleek ben… :(

  xx

  Reply
 • Yara

  05/01/2012

  Ik had er wel eens over gelezen op internet, maar nooit gebruikt. Wie weet is het wel wat voor mijn foundation-probleem, ik ben ook erg bleek!

  Reply
 • jlovesbeauty

  05/01/2012

  Lijkt me wel handig, mijn foundation is ook vaak veel te donker voor mijn huid dus dit is wel een tip om te onthouden!

  Reply
 • charlotte

  05/01/2012

  ziet er goed uit!x

  Reply
 • ValleyDollEva

  05/01/2012

  Ik kende het wel maar ga er nu ook niet zo gauw om lopen. Als een foundation voor mij te bruin is, dan meng ik die wel een beetje of geef ik hem gewoon aan mijn moeder, die kan er wel wat mee dan ;-)

  Reply
 • Jorinde

  05/01/2012

  Nee, kon ik nog niet. Thanx voor de tip!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  05/01/2012

  Wel handig dat je zo je eigen kleur kan mengen. Ik zit hier nog altijd te lachen om je “Worteluh!” :D

  Reply
 • Manon

  05/01/2012

  Super handig product! En ook helemaal niet duur, want je doet er vast heeeel erg lang mee

  Reply
 • Nicole

  05/01/2012

  Wow, het is echt wit-wit, haha. Handig dat dat er ook is! Ik kende het niet.

  Reply
 • Amanda

  05/01/2012

  Ik zou dit product heel erg graag willen hebben, maar vind hem voor nu even te duur. Misschien over een paar maanden! Wel een heel handig product.

  Reply
 • Anne vdh

  05/01/2012

  Handig zeg! Als het winter is en ik heb in de zomer niet echt bijgebruind dan zou dit voor mij ook handig zijn! Wie weet volgende winter:)

  Reply
 • robinvalentine♥

  05/01/2012

  erg handig! ik hoef hem in ieder geval met niets te mengen volgens mij lol

  Reply
 • Coco

  05/01/2012

  Wow, nu ga ik twijfelen, ik wilde net een foundation van Clinique maar nu ga ik misschien toch voor die van MAC :)

  Reply
 • Milou

  05/01/2012

  Wow dat is echt super handig! Ik gebruik eigenlijk nooit foundation dus ik zou het niet zo snel aanschaffen maar voor vele is dit echt een uitkomst!

  Reply
 • Kayla

  05/01/2012

  Heel handig inderdaad! Ik heb ook een lichte huid en dan is een foundation al snel te donker. Ziet er goed uit!

  Reply
 • Laura

  05/01/2012

  Ik kon het product nog niet, maar het lijkt me zeker handig. Foundations zijn voor mij ook vaak te donker, zeker in de winter! Al heb ik nu wel een fijne gevonden: de infinte matt van Catrice in de lichtste kleur. ;)

  Reply
 • melissa

  05/01/2012

  Ik heb geen witte foundation nodig maar ik gebruik wel de MAC F&B foundation is C3 geloof ik. Erg fijn en ziet er ook natuurlijk uit, mijn flesje is na bijna een jaar gebruiken nog steeds niet leeg dus je doet er ook ontzettend lang mee.

  Reply
 • Dionne

  05/01/2012

  Ik kende hem al ja :) Hij lijkt me erg fijn om te mengen, maar ik gebruik de laatste tijd bijna geen foundation meer dus koop ik hem nog maar niet :P

  Reply
 • Myrthe

  05/01/2012

  Dit product lijkt me zo fijn! Fijn dat ie ook goed bij jouw werkt, dan is het toch een erg goede investering voor dat geld. :)

  Reply
 • Lotte

  05/01/2012

  Wat handig! En super fijn!:D

  Reply
 • Rachelle

  05/01/2012

  Leuke post =]! Ik heb toevallig een paar dagen geleden alweer een foundation van Lancôme gekocht dus ik zit voorlopig nog niet zonder, maar wie weet kijk ik ook een keertje bij de MAC foundation ^^! Ben blij dat je er blij mee bent =]!

  xxx Katy ^^!

  Reply
 • Nathalie

  05/01/2012

  Dit lijkt me erg fijn! Ziet er super uit! x

  Reply
 • mylifenbeauty

  05/01/2012

  ik kan gelukkig gewoon goedkopen foundation van bijvoorbeeld catrice dragen maar dit ziet er wel super uit!

  Reply
 • Laura

  05/01/2012

  Handugg, ik kende het nog niet! Ik heb altijd het probleem dat mijn foundation een beetje rozig is.. Dus ik weet niet of deze witte foundation dan een oplossing zou zijn!

  Reply
 • froufroubeauty

  05/01/2012

  Het is inderdaad wel duur maar wel de moeite waard zo te zien

  Reply
 • Rinah

  05/01/2012

  Deze ik nog niet lijkt me best handig voor als je het even niet weet. Laatst was ik ook opzoek naar een foundation bij MAC, en liet me toch adviseren, zelf kom ik altijd weer met een verkeerde tint thuis. Maar deze is perfect, en het bevalt me erg goed :)

  Reply
 • germa

  05/01/2012

  Ik heb er wel vaker van gehoord. Zelf heb ik niet het probleem. Ja, met de overgang van seizoenen wel, daarom heb ik meerdere foundations. Deze foundation lijkt mij wel ideaal als je aan het werk gaat als visagiste.

  Reply
 • shannara

  05/01/2012

  heb er verschillende, maar vind de juiste kleur vinden ook vaak een proleem

  Reply
 • Makeupbyrubina

  06/01/2012

  Het is inderdaad best moeilijk om de juiste foundation kleur te krijgen die je echt nodig hebt. Dus Goeie tip <3

  Reply
 • Een ideale oplossing! Maar, ik vind het zo vreemd dat je geen foundation kan vinden in jouw kleur! Heb je al eens bij Guerlain’s Lingerie de Peau gekeken? Zij hebben een zeer blanke FDT. Ik weet dat ie prijzig is maar hij is ook erg goed! In ieder geval heb je nu een oplossing!

  Reply
 • Laralaurentia

  06/01/2012

  Je hebt ze ook van Barry M, deze is een stuk goedkoper maar zit natuurlijk ook minder in.

  Reply
 • beauty treasures

  06/01/2012

  Apart, hopelijk lukt het jou om de perfecte kleur nu toch te vinden

  Reply
 • Sophie

  06/01/2012

  Wat een fijn product! Ik heb ook een hele lichte huid dus ken je probleem.. ik heb dan ook nog geen goede vloeibare foundation in mijn collectie want ze zijn allemaal te donker voor mij. Dit is een goede oplossing!

  Reply
 • Mariska

  03/01/2014

  Ik zag deze artikel omdat ik dit opzocht. Ik had hier een vraagje over. Kan je dit alleen in Amsterdam kopen? Of elke mac winkel?:D

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/09/2017

   Ik kocht deze toentertijd in Amsterdam bij de MAC Store zelf! Ik weet niet of de counters deze hebben, je kan het altijd proberen! :)

   Reply

Geef een reactie